Ett slut följs alltid av en början

Hej alla kollloläsare! Här kommer en uppdatering av fredag och lördag! Bilder kommer även att dyka upp inom sinom tid!

Midsommarafton firades av med dunder och brak, en lunch där sill, potäter, hemlagade köttbullar och mer därtill infann sig på matborden i åsas kollobarack. Med en livs levande midsommarstång och oemotståndligt söta ballerinor på besök dansade sällskapet i takt till vår kocks ackompanjemang. Allt från "tre små gummor" till "raketen" sjöngs unisont i glad anda och gemenskap ute på vår egna fotbollsplan i smådugg och frisk blåst. När stämbanden inte längre tog ton och en förväntan med spänning istället bosatte sig hos barnen inför finmiddagen och kvällens disco som senare skulle äga rum.

En tid (längre sådan) spenderades åt att göra sig i ordning inför kvällens aktiviteter, bland annat duschning plattning av hår, lockning, sminkning med mera. 30 minuter efter att klockan passerat arton (Greenwich time) var det dags för indelning av barnens sällskap under måltiden. Varje ung dam hade en stilig kavaljér vid sin sida och serverades av hovmästarens anställda servitörer.

Middagen blev till historia och diplom skulle delas ut, följt av modiga grabbar beväpnade med gura och sång, en kollolåt om barnen och inbjudan till avslutningsdiscot. En lyckad dans i källaren med lasermaskiner, discokulor och annat tillhygge av disco-anda. Som en ivägskickning och speciell avslutning gick de äldre barnen en spökrunda fylld av skrik, snaror, lik och eld.


Lördagen inleddes med en stadig frukost, därefter rengjordes rummen för sista gången (den här perioden) och inväntade istället kollots nya grupp. En gemensam avskedsring skapades där midsommarstången placerats dagen därpå och kramar delades ut och mottogs av alla med en gnutta sentimentalitet. Bussen kom och barnen åkte. Tack för Perioden alla härliga ungar, hoppas vi ses nästa år då bättre väder skall bokas i förväg! Vi har haft kanonkul och hoppas att ni känner likadant. Många kramar /Ledarna



Runt klockan sju på kvällen rullade samma buss som tidigare lämnat oss denna dag in på parkeringen bakom baracken. Ut kommer pigga, glada, spralliga och härliga ungar som nu tar över Åsa för de nästkommande 10 dagarna. En middag väntade barnen som var uppskattad av både barn och edare. Efter bäddning och installation tickade klockan mot nio och sängen kallade. Väderprognosen ser positiv ut och vi hoppas på bad!
simma lugnt! /Ledarna!













Kommentarer
Postat av: Stefan Broman

Tänk vad skönt att få ett besked att bussen kom fram och att det var glada barn som var sugna på mat. Kommer följa bloggen konstant och hoppas på många uppdateringar med både bilder och text :)

2011-06-26 @ 00:31:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0