dag 4 - sol, regn & glass

Hej på er där hemma! 

Vilken strålande och regnblandad dag vi har haft. Barnen fick en förtjänt sovmorgon så väckningen skedde inte förrän kvart i nio. 

Men nu kom jag på, vi har ju inte berättat för er hur en vanlig dag på kollo ser ut, så vi gör det nu istället. 

En dag på kollo: 

8.00 Väckning

Städning

Frukost

Förmiddagsaktivitet

Lunch

Siesta

Eftermiddagsaktivitet

Middag

Kvällsaktivitet

21.00 in på rummet

22.00 tyst och godnatt

 Så dagens aktiviteter idag har varit att på förmiddagen så var vi på stranden, den stora vita stranden och hängde. Vi var där redan kl 9.30 idag så vi hade HELA stranden för oss själva. Och i princip alla barn badade och ledarna så klart! Det kändes varmare i vattnet idag än tidigare men det var samma temperatur, 18 grader varmt. I luften var det desto varmare, någon exakt temperatur är oklar. En sandslottstävling hölls på stranden och vi hade 2 st starka kandidater till vinsten, ännu är inte vinnarn utsedd utan det sker i morgon på samlingen. 

När vi återvände från stranden så serverade Linda lunch, fiskgratäng och laxlasange, och tro det eller ej men det var MYCKET uppskattat av barnen. 

 Siestan väntade runt hörnet och barnen tog en välförtjänt vila och fortsatte att fila på sina brev. Även några barn somnade till en stund. Även era brev hemifrån har lästs noga och flera gånger av era barn. Idag såg även mailen bättre ut, barnen hade fått många fina hälsningar.

Hemlängtan har det varit ont om. Det har inte varit många ledsna eller sura miner alls denna period vilket vi ser som en mycket positiv sak. Så era barn har det bra här!  

VI tog på oss regnjackorna efter siestan och promenerade ner till byn och käkade glass på den välkända glassbaren. Alla barn fick handla glass för 35 kr var och glassbaren bjöd alla ungar på topping. LYX!! När vi ändå var ute och gick så passade vi på att gå och handla lite godis inför morgondagens maskerad-disco. Där vad budget 40 kronor och det man fick köpa var 1 st dricka (max 50cl) och välja på en godispåse eller chipspåse. Lagom är bäst. 

När regnskuren passerat så gick vi hem till gården igen och dusch stod på schemat. 

Sedan fick vi äran att bli mätta och belåtna efter en super god middag bestående av schnitzel, potatis och brunsås. MUMMA smakade det. 

Kvällens aktivitet består av flera alternativ. Pingis, frilek eller också att se VM-matchen mellan Argentina och Nigeria. Fotbollen är populär... 

Idag har vi ett födelsedagsbarn här på kollot. Nämligen vår föreståndare Kent Kekke Palmqvist, hur ung han blir behöver vi inte gå ut med, men han är alldeles lagom gammal. Han har blivit uppvaktad av både barn och ledare hela dagen och herrn är mycket nöjd. 

Nu ska vi se slutskedet på matchen sedan är det dags för ungarna att hoppa i säng för att orka med morgondagens alla aktiviteter. Tack för att ni läser vår blogg och skriver så fina kommentarer. VI hörs vidare i morgon. Puss & Kram / Ledarna 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Therese Franzén

Hejsan alla! Vad mycket ni hinner göra på en dag! Och vad roligt ni verkar ha det. Glada barn och glada ledare, kan inte bli bättre!! Hälsningar mamma Franzén

2014-06-25 @ 20:33:29
Postat av: Anette Broman

Härliga badbilder!

2014-06-25 @ 20:53:20
Postat av: Stefan Broman

Tack för att ni lägger ut så många bilder och skriver vad ni gör. Känns lite bättre när saknaden är stor. Fortsätt njut av att vara så bra ledare för våra barn.

2014-06-25 @ 20:58:47
Postat av: Katarina Hansson

Sååå roligt ni alla verkar ha det, små som stora!! Tack för bilderna och jag vet att de uppskattas även av mor- och farföräldrar.
Må så gott allesammans och en stor kram till er alla.

//Katarina

2014-06-25 @ 21:33:07
Postat av: Katarina Hansson

Glömde.... Grattis Kent!!!

//Katarina

2014-06-25 @ 21:33:46
Postat av: Jenny

Vilket härligt gäng ni är allihopa, må så gott kramar kmr till Emma & Tilde K L.

2014-06-25 @ 23:38:46
Postat av: Jenny

Vilket härligt gäng ni är allihopa, må så gott kramar kmr till Emma & Tilde K L.

2014-06-25 @ 23:38:47
Postat av: Anonym

Hej allihopa!
Härligt och se era fina bilder och få reda på hur Er dag ser ut! Grattis till Kent!
Nu i skrivande stund lyser isf solen här hemma i Kumla, önskar Er en härlig dag o ser fram emot ett blogginlägg ikväll igen!
//Maria

2014-06-26 @ 07:38:41
Postat av: Alf Frössle

Hej Lisa och allihop!
Jättefina bilder och det är kul att kunna följa med och se vad som händer på bloggsidan! Hoppas på sol och värme!
Hälsningar Morfar!

2014-06-26 @ 10:17:11
Postat av: Terese Samuelsson

Tack för alltid så informativa inlägg i denna fina blogg! Så härliga bilder och så många glada barn! Värmer! Hoppas alla barn smörjer sig ORDENTLIGT! Viktigt som attan! Ser fram emot att få läsa om dagens bravader sen till kvällen!
Hälsningar från Tessan! ( puss Astrid, från pinsamma mamman, hehehehe )

2014-06-26 @ 11:41:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0