Dag 9 - Sista svängen och upp till dans

Ännu ett födelsedagsbarn! Ett stort grattis till Ebba som fyllde 11 år i dag! Vi firade av henne rejält med sång och present, det blev även tårta till mellanmål under dagen för att fira de födelsedagar som infallit under perioden. Till frukost i dag fick vi Kents special-deluxe-gröt, den var rosa och man misstänker även att den innehöll någon form av havre.
 

Efter frukosten delades barnen upp i tre grupper varpå de gick för att handla godis och andra förnödenheter. Barnen fick möjlighet att spendera de resterande pengarna på leksaker eller tidningar att ha på resan hem under morgondagen. Medan ena gruppen handlade passade resterande del av gänget på att leka och spela spel hemma på gården.  Ungarna var mycket förväntansfulla över kvällens finmiddag med tillhörande avslutningsdisco. Till lunch bjöd Emma och Daja på pyttipanna, rödbetor och ägg.

 

Efter lunch började barnen att packa ihop sina tillhörigheter de inte kommer att ha fortsatt användning för.

Till mellis bjöds det på tårta för firandet av Åsa kollo 70 år! Tårtan var mycket god med smak av blåbär.

 

Sedan efter födelsedagsfirandet började barnen göra sig iordning för finmiddagen. Tjejerna drog fram festblåsan och grabbarna kletade kladd i håret. Mycket tjusiga barn stod nu på kolonins gräsmatta och var mycket spända på att få höra vem som skulle bli deras dejt för kvällen.

 

Namn ropades upp och kort togs, därefter blev de eskorterade till sina platser i den mycket fint dekorerade matsalen. Matsalspersonalen som bestod av våra kära ledare serverade kyckling och pommes med diverse tillbehör.  Därefter bjöds det på kladdkaka med grädde till efterrätt. Mellanakten bestod av vår suveräna Oddbjörn som under periodens gång skrivit ihop en egen låt. Han spelade och sjöng till publikens jubel även detta år så som förra året. Succé!!

 

När maten var uppäten och magarna belåtna var det äntligen dags för diplomutdelning. Vi ledare började med att dela ut våra diplom. Stort grattis till Linn Andersson som tog hem titeln årets kollobarn vilket är det finaste man kan bli tilldelad. De äldre barnen var inte sämre de utan delade ut årets kolloledare till vår underbara Släggan som visat ett stort engagemang denna period. Grattis till Linn och Släggan!

 

När diplomen var utdelade stod dörrarna öppna till Åsakollots diskotek! Godis och dricka i stora lass som inhandlades under dagen delades nu ut och festen var igång! Dansstopp, limbo och en och annan tryckare ägde rum och Cornelia och Nellie stod som segrare ur grenarna. Runt 22.00 stängde diskoteket igen och barnen fick nu krypa till kojs. Trots all tårta, kladdkaka och godis var de i sängs innan man visste ordet av.

 

Imorgon är det dags för hemfärd och bussen avgår ifrån Åsa efter lunch och anländer till Kumla runt 18 snåret.

 

Tack för att ni har lånat ut era barn under dessa dagar. Riktiga guldklimpar är vad de är! Vi ledare har haft så roligt tillsammans med era barn och vi hoppas att vi kommer ses nästa sommar igen.

 

Over n´ out, ledarna.

 

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Mentos 😆

2016-07-05 @ 07:48:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0