Dag 2 - Woho! Äntligen period 2!

Hallå gänget!
Nu är äntligen period 2 här och igång! Imorse vinkade vi av alla kollobarn från period 1 och igår kväll runt 19.30 anlände det nya gänget till gården. 
 
Dagen inleddes med att barnen städade sina rum innan de gick vidare in till matsalen för frukost. Varje dag ska barnen bädda sängarna, tvätta handfat + spegel, dammsuga samt moppa varannan dag innan frukost.
 
När gaddarna var borstade och pyjamasen ombytt var det dags för oss att dra oss ner till hamnen för att fiska krabbor! Trots att vädret bjöd på stormiga vindar och molnighet var det ett gäng tappra krigare som traskade iväg. Med hjälp av fiskbete fick vi upp ca 100 krabbor!!  BRA JOBBAT ALLA KIDS!
När klockan började närma sig lunch började vi traska hemåt igen. Idag serverades en storfavorit, köttfärssås och spagetti! Vi har även denna period med oss en suverän kock vid namn Therese som garanterat kommer bjuda oss på supergod mat!
 
Efter lunch har barnen siesta. Det menas med att de går tillbaka till respektive rum och vilar. Vissa barn passar då på att skriva brev till sina nära och kära. 
Efter lunch fick vi besök utav pensionärerna från Åsas lokala ålderdomshem! När kollo väl drar igång brukar de vara snabba hit för att hälsa på alla barn. Idag utmanade de barnen i en fotbollsmatch!
Barnen tackade såklart ja och tillsammans traskade de ner till fotbollsplanen och där kunde matchen börja. Det var en jämn match. Bengan och Rolf från pensionärslaget var klart stjänornas matchhjältar ;-)
Matchen gick efter två halvlekar till straffar där pensionärerna tog hem vinsten. Barnen tackade för god match och sedan traskade de tillbaka till gården där vår lekledare Johan aka Flisby anornade ett par gemensamma lekar ute på gräsmattan innan middagen serverades. 
 
Kl. 18.00 stod middagen klar för servering. Therese hade lagat till kycklinggryta med ris. Återigen, SÅ GOTT!
Efter middagen hade barne frilek. En del startade ett vattenkring ute på gräsmattan, andra utmanade varandra i tv-spel medan resten pysslade med annat. 
För tillfället är nu alla samlade i matsalen där vi kör blink-leken. Snart är det dags för barnen att borsta gaddarna och krypa till kojs. 
 
Nu är vi laddade inför period 2!
 
Glöm inte att följa vårat Instagramkonto där vår ledare Nicole uppdaterar dagligen med bilder på vad vi har för oss. Där heter vi "Kumlabarnensdag".
 
Glöm inte heller att skicka brev eller mail till era barn. Det uppskattas verkligen.
Adress: *Barnets namn* Kumlagården 43031
Mail: [email protected]
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh, så roligt att få följa bloggen nu!!förstår att barnen får vara med om sitt livs äventyr 😊
/Algots mamma

2017-06-29 @ 23:36:54
Postat av: Anonym

Åh, så roligt att få följa bloggen nu!!förstår att barnen får vara med om sitt livs äventyr 😊
/Algots mamma

2017-06-29 @ 23:36:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0