Dag 3 - 5 kamp, it's on!

Tjabba!
 
Ännu en dag har nu passerat oss. Med en mjuk och harmonisk start på dagen i form av högt ljudande högtalare som levererade ljuvliga toner så som "highway to hell" och "back in black" inleddes städningen i vanlig ordning. I dag stod våra fantastiska kollegor Markus, Linn, Erica och Släggan för frukosten, tack för det! Det bjöds på havregröt, leverpastej, hemmagjord müsli, rostade mackor och mycket mer, till era barns stora bellåtenhet. Ordning och reda tycker vi om på kollo, så efter att frukosten förtärts återstår torkning av bord. Detta är en syssla som barnen turas om att ansvara för. 
 
Under förmiddagen fick våra grymma kollobarn välja mellan att gå iväg för att krabba eller trycka tröjor och andra klädesplagg som de har tagit med sig. Gruppen som valde att "krabbelikrabba" spöade gårdagens rekord på 110 krabbor, i dag hovade man in hela 156 stycken krabbor! -props! Period 2 har nu alltså en totalsumma på 266 krabbor, och det är fortfarande många dagar kvar. 
Tröjtryckningen gick bra och många fina kreationer kom till under förmiddagens pass,  ett populärt tillägg är samtliga ledares namn att ha med på sin trycksak. Fri lek fyllde resterande tid fram tills lunchen skulle serveras. Barnen tycker mycket om att spela sällskapsspel, det finns även en stor skara som ägnar sin fria lektid med att utforska skogen och vårt lilla berg. 
 
Uret slog även denna dag 13:00 och vår kolloklocka ringde för samling framför huset. Barnen, som nu har fått rutin på saker och ting var snabba med att samlas på led enligt deras rumsindelningar. Inom några minuter hade samtliga kollodeltagare satt sig vid sina bord och fyllt tallrikarna med panerad sej och tillhörande grönsaker med potäter. Fisk, som i vanliga fall är impopulärt bland barn åts upp med stor aptit, ännu ett tecken på att vi har en fantastisk kock här på kolonin, tack Therese! 
 
Under siestan vilade barnen upp sig och fick även brev från de av er som skickat sådana. TIPS, ni som väljer att skicka brev i stället för att maila era barn, se till att posta dem tidigt så att barnen hinner få dem tid. 
 
På eftermiddagen anordnades den återkommande 5-kampen. En av grenarna, kallad "tallrikarna" går ut på att ungarna i laget, en och en, ska springa fram till 10 stycken nedvända tallrikar och vända på dem för att hitta siffrorna 1-10 som står på tallrikarnas nedvända sida i kronologisk ordning. Det lag som först vänder siffrorna 1 till 10 vinner. Detta är en lek som kräver kommunikation, samarbete, minnesuttövande och vilja. En annan gren var "tornet". Lagen skulle bygga en så hög struktur som möjligt av endast icke levande ting som skulle hittas i skogen. I dag var det laget "Lodjuren" som kammade hem vinsten från dagens 5 kamp. Grattis! Resten av eftermiddagen spenderade vi utomhus med fri lek varvat med gemensamma lekar. 
 
När vi inte trodde att vi kunde få det mycket bättre så stod det en tacobuffé framdukad lagom till middag 18:00. I stället för att samlas nedanför verandan gick vi alla in till matsalen och inväntade att få ta mat där i stället på grund av de vindar som nu tog vid framåt kvällen. Samtidigt som detta blogginlägg nu avslutas kollar barnen färdigt på film som de avnjutit tillsammans med en rabarberpaj. 
 
Tjong på er! 
/ledarna 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0