dag 5

hej å hå! 
 
idag har vi haft fullspäckat schema, vi har kört 7 kamp, vi har haft guldrusch och avslutat dagen med ett härligt maskeraddisco. 
 
som sagt, vi började med en sjukamp, med grenar som irländsk julafton, äggkastning, klädstraffett osv. 
 
 
efter lunch så drog vi i gång guldruschen. guldruschen är en lek som går ut på att det finns en kvinna som äger en saloon, och rövarna(ledarna) är rövare har snott kvinnans guld, så stadens scheriff tar stadens barn till hjälp för att ta tillbaka guldet i från rövarna. leken  är egentligen ett enda stort vattenkrig, som dock är rätt slitsamt för ledarna då barnen tycker det är lite extra kul att ta i och brotta ner oss, gärna 5 barn mot 1 ledare.
 
 
nu på kvällen har vi alla spökat ut oss och haft ett hejdundrande kul disco. 
 
 
nu är det godnatt & halmat hälsar! / ledarna

dag 4

hej på er där hemma! 
 
vilken kanon dag vi har haft. inte pga vädret, utan humören har varit på topp och vi har haft roligt hela dagen. 
 
 
vi startade dagen med att gå å köpa godis inför morgondagens disco. alla barn fick handla för max 40:- var, och många är smarta och sparar inför sista tillfället för handling. 
 
efter lunchen som bestod av markaroner å falukorv. mycket uppskattat av barnen. mumma! 
 
på eftermiddagen drog vi igång med tröjtryck, guitarhero & pingis. alla barnen har fått trycka tröjor med olika symboler och text. alltid lika roligt. 
 
 
nu till kvällen efter en fantastisk tacobuffé så myser vi framför en film, tintin! och popcorn serveras till alla barns förtjusning. 
 
 
godnatt / ledarna

Dag 3

 Hej igen och förlåt att vi inte hann att blogga igår kväll.  I dag har det varit en underbar dag, på förmiddagen så gick vi ner och spelade brännboll på stora fotbollsplanen det var riktigt lyckat alla var med och spela, sedan gick vi vidare till en annan  liten fotbollsplan där vi sparkade boll och hade lite fri lek. Till lunch fick vi biffstroganoff och det var mycket gott.  Efter lunchen gick vi till den berömda glassbaren och handlade glass med barnen sedan fortsatte vi till stranden för att bada och sola. Efter middagen så skulle alla duscha efter badet och sedan var det lite fri lek på gården. Bilder kommer strax!

Telefon & mail

Idag kan ni börja ringa mellan kl 17-19! Har vi någon aktivitet kanske vi inte svarar, försök då igen!

Telnr: 070-910 08 44
Mail: [email protected]

Ledarna

dag 2

hej alla föräldrar! 
 
vi är på plats, vi har det bra och alla är nöjda & glada! 
 
det var en lugn kväll igår, inte så mycket aktivitet, barnen hade frilek och  lärde känna varandra! vi packade upp, bäddade och mös lite innan det var dags att sova. 
 
 
idag så vaknade vi till en mulen himmel, så efter städning och frukost tog vi på oss bra skor och tog en promenad genom åsa i 3 st olika grupper så vi hann med och se allt som Åsa har att erbjuda. stränderna, krabbstället, glassbar osv. 
 
 
när vi kom tillbaka till gården serverades det potatissoppa och hembakat bröd, mumma! vi tog en välbehövlig siesta och sedan byttes det om till tunnare kläder, för efter lunch bidde det strålande sol & varmt så vi gick en än gång ner till bastustranden men denna gången för å bada. 17 grader varmt så det är en positiv utveckling på temperaturen i vattnet. 
 
 
det blev middag och stektfisk, potatis och kallsås var mycket gott. 
 
vi bytte om en än gång och drog på långbyxor och tjocktröja och laddade om inför ledarjakt! en  lek där ledarna gömmer sig på gården med olika svårighetsgrader, när barnen hittar ledarna får de en lapp med en siffra, som är poäng som de får lägga ihop i sina lag. ni kanske har sett wildkids? vi har delat in barnen i 4st olika djurlag. örnar, björnar, lodjur & älgar. vi  kommer ha flera olika tävlingar där vi använder oss utav i olika sammanhang. 
 
 
nu ligger barnen och sover, det skall vi ledare också göra! / ledarna

Vi är framme

Hej där hemma! Vi är framme å allt har gått jättebra, barnen sover å snart vi ledare med :) en bättre uppdatering blir det i morgon! Godnatt / ledarna

dag 9 & 10 - i bussen på väg till kumla

hej på er där hemma. 
 
igår blev det inget inlägg då det blev mitt i natten när vi kom isäng efter gårdagens alla ståhej! 
 
sista dagen startades så att det blev ledarfotboll, alla ledare klär ut sig till gubbar å gummor som kommer i  från åsa pensionärshem. sedan tar vi en tripp ner till stora fotbollsplanen och spelar en match, penisonärerna tog hem matchen, men inga sura miner i från ungarna, en kanon match, trots regn och rusk! 
 
 
vi satte i gång och packa efter siestan och hade fri lek. vi passade även på att fira våran kent som fyllde år igår, det blev bakelser och paket till honom i från alla ledare å barn. kent var glad, speciellt när han hade en bakelse i facet. 
 
på eftermiddagen hände något konstigt, kl 17 drogs tvn igång och kalles julafton spelades. det var nämligen julafton i åsa, ledarna var tomtar och stjärngossar och sjöng julsånger & käka julbord, vi gör ju som vi tycker när vi är på kollo så julafton kändes perfekt! ungarna uppskattade ståhejet, och det var skratt dagen igenom. 
 
 
vi avslutade allt med ett disco, där vi körde macarena och studsta i takt till musiken. ungarna somnade gott, lika så ledarna. 
 
 
nu sitter vi i bussen på väg tillbaka till kumla, och vi är framme ca kl. 14! 
 
nu vill vi ledare tacka alla er föräldrar för att vi har fått ha era underbara barn i 10 dagar, det har varit hur kul som helst och alla har en plats i våra hjärtan. ni som får, hoppas vi ses nästa år igen ungar. tack och hej / ledarna
 

Dag 8

Hej allihop idag har det varit en gråmulen dag med mycket regn, i dag har barnen fått köpt leksaker och godis till avslutningsfesten på förmiddagen samt tryckt klart tröjtrycken. På eftermiddagen har barnen haft lite fri lek samt att vi tittat på EM fotboll Italien mot England. Idag blev det inte så mycket bilder varav det dåliga vädret men dagen har varit helt underbar.
Här är det tröjtryck på gång.
Grabbarna spelar Mario cart på Wii
Barnen hade ordnat bröllop åt Malin och Alex, vigselförettare var Tilde Gustavsson brudparet levde lyckliga i många år bröllopsfixarna har planerat detta i en hel vecka, inte dåligt va.
Några trotsade regnet och spelade fotboll. kul :-)
Här är fotbollsgänget bästa laget vinner ..

dag 7

hallå där hemma! 
 
regn och rusk startade denna dagen med, så vi bestämde oss för att ta en låååååång härligt promenad till gårda brygga, en slinga på 6 km fram och tillbaka. vi bjöd kidsen på glass och lekte pinocio, en lek där man trampar varandra på fötterna, fråga er barn så förklarar de när de kommer hem.
 
 
 
 
besticktjuven var har besökt åsagården under natten så vi har varit utan bestick hela dagen, så lunchen fick vi äta med händerna, men det var ju en världsligsak då det serverades pommes & kyckling med sås. 
 
 
efter en välbehövande siesta så började vi trycka tröjor och åkte såparusch på en presenning på vår gräsmatta. barnen uppskattade eftermiddagen och dagen har varit fylld av skratt. 
 
 
 
 
 
vi tog med oss "stora" tjejerna in i köket då kockarna var lediga och bakade ordning pizza. vi käkade ju även denna middag med händerna. 
 
vi tog fram våra musikkunskaper så här på kvällskvisten i ett musikquiz som björnarna tog hem ikväll. de andra kämpade sig igenom tävlingen med björnarna regerade. vi avslutade dagen med en massagering där både ledare och barn glatt deltog. 
 
 
nu sover barnen och i morgon är näst sista heldagen här på kollo, man kan inte annat säga än att tiden går fort när man har roligt. tack & godnatt /  ledarna

dag 6 & midsommarafton

hej på er där hemma! 
 
midsommarafton, ledarjakt, godishandling & maskeraddisco, vilken kanon dag! 
 
på förmiddan innan regnet drog in över åsa så tog vi med oss barnen och gick ner till kiosken för och handla godis eller annat snacks till discot som vi hade nu ikväll. 
 
innan  lunch hann vi med en ledarjakt, en lek som går ut på att ledarna gömmer sig ute i skogen, på olika svårighetsnivåer, hittar ungarna ledarna får de en lapp med poäng på! så lägger vi ihop den sammanlagda summan som de får till sina lag. 
 
 
kockarna serverade en midsommarbuffé utan dess like, det var sill, potatis, gräddfil, gräslök, kassler å mycket annat gott. ungarna var finklädda som aldrig förr och vi hade ett riktigt kalas.
 
 
vi drog på oss regnkläderna och gav oss ut i regnet och dansade runt vår livslevande midsommarstång. 
 
 
till kvällen drog discot igång och  kärleken flödar på kollo, men det får ni fråga era barn om. 
 
 
hoppas ni har haft en trevlig midsommar, för det har vi haft!
puss & kram från ledarna
 
 

dag 5 å vilken dag sen

hej alla glada! 
 
vilken dag vi har haft. det har varit strålande sol hela dagen och det har gett både barn & ledare världens energi.
 
vi startade dagen med en dunderfrukost precis som vanligt.
 
 
efter att barnen städat ordning på sina rum gav vi oss ned till "lilla bastustranden", där vi spenderade hela dagen med sol, bad & sandslottsbygge. vi käkade lunch på stranden och var där ända fram till kl 3 på eftermiddagen. det finns inga bekymmer med era barn, de är så fantastiska så ni anar inte, det är ett nöje att få vara ledare!
 
 
när vi kom tillbaka till gården så hade vi lite siesta och sedan bidde det middag. stekt fisk med potatis å sås. efter middagen blev  dags för guldrush och ledarna spökade ut sig precis som vanligt.
 
guldruschen är en lek som går ut på att det finns en kvinna som äger en saloon, och rövarna(ledarna) är rövare har snott kvinnans guld, så stadens scheriff tar stadens barn till hjälp för att ta tillbaka guldet i från rövarna. leken  är egentligen ett enda stort vattenkrig, som dock är rätt slitsamt för ledarna då barnen tycker det är lite extra kul att ta i och brotta ner oss, gärna 5 barn mot 1 ledare. 
 
 
 
leken slutade väl och nu är det dusch på schemat, för både stora och små.. sedan är det hopp i säng för alla parter. imorgon är det midsommarafton och vi hoppas det blir super fint väder, det skall dock regna men vi dansar soldansen innan läggdags. må så gott där hemma och glad MIDSOMMAR! 
 
puss & kram / alla vi på kollo

dag 4

När vi alla hade vaknat och ätit frukost, bestämde vi oss för att gå ner och sola och bada, eftersom det var otroligt bra väder. Inte ett moln på himmelen.
Så nu börjar era barn bli solbrända. Dem är så fina så!










Efter badet gick vi hemmåt och åt rester från gårdagen och biffstroganoff, massa gott!
Efter siestan hade vi frilek till det var dags att gå och köpa den efterlängtade och populära glassen.





Efter glassen så gick några tillbaka och förberedde middagen som bestod av pannkakor och grädde och sylt. vi andra gick iväg och badade en gång till vid stora stranden, nästan alla badade men det var lite ont om ledare i vattnet kanske beror det på de 16 graderna ;-))











På kvällskvisten, då vi var mätta och belåtna var det dags för lite utelekar.
Vi lekte Mcdonalds, vilket går ut på att en ledare ropar något av "pommes, hamburgare, cheesburgare och bigmac"
då barnen ska vara dem olika delarna i tex cheeseburgare och läggas lager på varandra.









Nu sover det söta så sött och vi laddar batterierna för morgondagen.
Håll tummarna för ett lika underbart väder som idag.

Godnatt och dröm sött!
/Ledarna





dag 3

hallå alla nära & kära där hemma.
vilken dag vi har haft, hur mysigt som helst! vi startade vid frukost med att sjunga skönsång för lilla klara som fyller 9 år idag,  vi fortsatte sedan med en helt fantastisk 7-kamp. med bla grenarna stövelkastning, äggstaffet, parstaffet, doppa ansiktet i vatten sen mjöl och vilka vinnarskallar vi har på kollo. de ger allt och peppar varandra till tusen! det är super kul.
vi har delat in barnen i 4 st olika lag, lite som i "wildkids" om ni sett det programmet förut.. vi har lagen björnarna, lodjuren, älgarna & örnarna. vi kommer använda de lagen vid flera tillfällen under dessa dagar och det lag som vinner till slut vinner ett pris! dagens kamp tog lodjuern hem, dock var inte de andra lagen långt efter, en mycket jämn match.
vi fick klassisk köttfärslimpa till lunch och mumma vad gott det var.. här är våra kockar monica & linda
vi tog siesta & barnen fick de breven som anlänt. glöm inte å skicka brev innan fredag om ni vill att barnen skall få dem innan de åker hem, mailen går också bra att använda då kommer det fram direkt och vi visar barnen varje kväll om de har fått mail, adressen är [email protected]












vi premiärade efter lunchen med att gå ner till den stora stranden och i princip alla barn badade!!! det var svinkallt i vattnet rent ut sagt, men det spelade ingen roll! vi badade och hade super skoj, på stranden spelades även volleyboll och strandtennis! så alla barnen roade varandra och oss ledare!
vi är nu tillbaka på gården och framför mig här ligger barnen å tittar på film - på andra sidan häcken! födelsedagsbarnets önskemål. och äter världens godaste marrängswiss.. lyxigt skall det vara!
imorgon ser vi fram emot en ny fin dag med mycket äventyr! sov så gott alla ni där hemma, här kommer vi slockna snabbt! / ledarna

baaaaaada

premiärbadet på stora vita sand


7-kamp å 40 vinnarskallar


TELEFON

Nu har vi ett telefonnummer ni kan ringa till: 0709100844 - detta är kentsnummer

Mellan 17-19 är telefontiden och vi svarar om vi inte är mitt uppe i någonting, så detta gäller varje dag

Och som vi sa på mötet vet vi att ni saknar barnen, men säg det inte för mycket, då kommer hemlängtan!

/ ledarna


födelsedagsbarn

Vi har precis startat morgonen med skönsång för klara som fyller 9 år idag!


dag 2

första morgonen här i paradiset och den startade med en härlig frukostbuffé. och alltid efter frukost så har vi som rutin här på kollot att ungarna skall städa sina rum, och det var inga bekymmer, de är kalas duktiga så kom ihåg det även när de kommer hem ;) de dammsuger, moppar golvet, byter soporna och bäddar sina sängar! de är grymma!!
under förmiddagen fick ungarna göra vad de ville, kravet var dock att de skulle vara ute, så det har spelats fotboll, hällts vatten över ledare och busats i skogen, och vad vi kan se så trvis barnen i det fina vädret & i miljön. till lunch fick vi pasta med ost & skinksås.
vi hade siesta efter lunchen då barnen får vila på sina rum och bara ta det lungt innan eftermiddagsaktiviteten drar i gång. så under eftermiddagen så var vi nere vid lilla hamnen och fiskade krabbor. i år är inget succé år än så länge, vi fick bara upp ynka 9 st, det var dessvärre miljarders med maneter, hur många som helst. vi har ju även barn och ledare som älskar vatten, så idag blev det ett premiärdopp i det 12 grader kalla vattnet, det är en bragd.
det började tyvärrÖSregna när vi var nere och krabba så vi fick gå hem och det regnar tyvärr fortfarande.. men det gör ingenting, för nu myser vi efterkvälls maten med guitarrhero, pingis och massa spel.. barnen är rätt trötta så de kommer garanterat somna tidigt i kväll.
må så gott, det gör vi / ledarna

krabbning

Första krabbningen


dag 1

nu är vi på plats, vi är uppackade, vi är helskinnade efter en ca 4 timmar lång resa, och allting har gått galant!
bussen rullade i från via parkeringen vid ca 9 tiden, och halvvägs, vid rastplatsen kålltorp stannade vi för att ta en fika paus, så barnen fick göra slut på lite energi.. matsäcken åts upp och det var kö till toaletten. resten av resan så sjungs och dansades det i bussen.
vilgot, peter, gustav
paus i kålltorp
halv två serverades lunchen på kumlagården i åsa! resan har gått finnemang och maten var kalas, tack monica & linda! dagen i övrigt att gått till att packa upp alla barnens väskor, haft frilek då mycket fotboll har spelats. vi har lärt känna varandra och lekt mördarleken som avslutning på dagen.
ni har kanon goabarn och vi är tacksamma för att vi får låna era barn.
mailadressen är: [email protected]
telefonnummer har vi inget än, det kommer den dagen ni får börja ringa!
håll koll på bloggen hela dagarna, det blir nya uppdateringar löpande under dagarna.
vi hörs i morgon kväll / mvh ledarna

ÄNTLIGEN

nu har vi anlänt, vi har ätit och nu leker vi efter uppackning.. vi har det utmärkt!

ni får en längre uppdatering ikväll.
/ ledarna

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1902233/images/2012/pic_206880490.jpg" class="image">


snart dags

nu är kockar å två ledare på plats i åsa för att kunna förbereda inför barnens ankomst :)

vilken sommar vi ska ha, vädret är kanon här nere, så vi hoppas det håller i sig!

nu ska vi sova så vi är laddade tills i morgon! Nattinatt

/ ledarna


RSS 2.0