dag 9 - packa, äta, dansa

Hej kära föräldrar! 

 

Idag är det sista hela dagen på kollo för alla barn och vissa ledare. Vi kommer hem i morgon kl 14.00 till parkeringen vid Vialundskolan. Har ni några frågor så går det att ringa till Ida på nr 0739042020. 

 

Idag har vi haft fint väder, i alla fall efter lunch så många av barnen har varit aktiva utomhus idag, äntligen efter allt träligt väder. På förmiddagen efter frukost så började vi att packa alla barnens väskor tillsammans med barnen så klart och än så länge stämmer det riktigt bra överens med alla packlistor. 

Vi käkade en pasta carbonara till lunch och tog en mysig siesta efter det. Duschen väntade efter lunch då vi behöver snygga till oss inför kvällens fin/avslutningsmiddag. De som inte duschade lekte, spela kort, pärla och gjorde det de inte hunnit med på kollo än. 

 

När klockan slog 17.00 så plingade klockan och alla barn samlades på gräsmattan. När det är finmiddag så går barnen tillsammans in två och två, tjej och kille. Idag imponerade alla grabbar, de alla hade plockat blommor till sin kavaljer, mycket fint och charmigt gjort. Eftersom det är fler tjejer än killar på kollo får endel barn gå med ledare, vilket ofta är en succé. Killarna drar även ut stolen åt sin bordsdam. När man kommer in i matsalen så är det bordsplacering som gäller. Varannan tjej och kille sitter vi så gott det går. Geffa är dagens hovmästare och presenterade maten som bestod av Kyckling, pommes, beasås och blandsallad. Mumma. Till efterrätt serverades vanlijglass och chokladsås. 

 

När middagen var intagen bjöd alla ledare upp till skönsång och sjung kollosången. 

Här har ni texten: (melodi - Justin Biebers låt baby). 

Här på kollot har vi roligt, jämt och ständigt har vi skoj!

Spela fotboll, knyta armband å skicka lappar dagen lång

Lämna stan för röj på berget lämna Kumla och betongen

Vi skall bada, krabba krabbor och så leka lite till

 

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh hoppas gaffelhulda har sprungit bort

 

Ledarjakten, dansa disco, flätat håret har vi gjort

Vattenkrigat, jagat bovar under guldruschens hårda kamp

nu är det dags att röja järnet, nu är det dags att släppa loss

nu skall hela kollot sjunga, så det hörs till Kumla by, 

 

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh hoppas Åsa-Harry har sprungit bort

 

Äta god mat, glass och godis, tårta vill vi också ha

Rena händer inga kladdar om besticktjuven inte kommer hiit

Nu tar vi i med, hela kroppen, andas in och, sjunger ut

för Åsa kollot, är ju toppen och vi skriker ut ett högt kollotjut. 

 

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh hoppas panchisarna har virrat bort

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh hoppas vi ses nästa sommar igen

 

 

 

När sången var sjungen så delades det ut diplom till alla barn. Det är så att alla barn får varsitt diplom med något som utmärker dem under den kolloperiod som passerat. Ett fint pris som delas ut till barnen är årets kollobarn. Det är bara ett barn som får och det är ett barn som skött sig exemplariskt bra och varit en förebild för alla andra barn på ett bra sätt. I år blev det ingen mindre än Linnea Hansson, ett stort grattis till henne och en välförtjänt kram. 

 

När alla barn fått sina diplom fick alla ledare sätta sig till rätta och det var de äldsta tjejernas tur att dela ut sina diplom. De har samma uppgift som ledarna har till barnen med diplomen. Även här finns ett heders pris och det är årets kolloledare. I år blev bästa Mikaela årets kolloledare, ett stort grattis till henne efter första året. HURRA! 

 

När all utdelning var avslutad delades barnens godis ut och discot startade, det höll på i hela två timmar och barnen dansade hela tiden. Mycket imponerande. 

Nu sover alla barn, eller nästan i alla fall och ledarna ska packa! 

 

I morgon får ni äntligen träffa era små änglar och vi tackar så otroligt mycket för äran och lånet av era barn. De har varit helt fantastiska. Alla som vill är välkomna tillbaka nästa år. 

Tack för idag och godnatt! Puss & Kram Ledarna.

 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 


dag 8 - fotboll, handling, ledarjakt

Hej på er där hemma! 
 
Vilken fullspäckad dag vi har haft. Dagen började med att vi fick ett väldigt trevligt besök i från Åsas pensionärer. VI har spelat ledarfotboll. Alla barn som vill spela fotboll spelar fotboll emot ledarna som är utklädda till pensionärer. Tjejerna är utklädda till gubbar och killarna är utklädda till tjejer eller tanter. Matchen gick bra, carl skötte sig bra som dommare och ungarna accepterade koloreglerna. Det blev en spännande match med ett resultat på 4-4 efter full tid. Straffarna sköts och då blev det 11.8 till ledarna. 
 
EFter sopp & pannkaklunchen tog vi vår siesta och ordnade inför handlingen som vi utförde på eftermiddagen, barnen fick handla upp resten av de pengarna de hade kvar, både på godis och leksaker. 
 
När vi ätit tacos och äppelpaj till kvällsmat så startade vi årets upplaga av ledarjakten. En lek som går ut på att learna gömmer sig i skogen/gården med olika svårighetsgrader. De har lappar från 1 - 10, 1 är lättast att hitta och 10 är svårast. Barnen körde i lagen som vi haft tidigare, Lag 1 - 4. Idag tog lag 3 hem segern med 402 poäng i ledarjakten. Lag 4 kom 2a, lag 1 kom 3a och lag 2 kom 4a. 
 
En mycket bra dag har vi haf toch nu laddar vi ledare upp inför kvällens spöknatt för alla sista årare, de äldsta kollobarnen. Mohahahhaa
 
Godnatt, Puss & Kram / Ledarna. 
 

dag 7 - quiz, kollocake och fritt

Hej på er där hemma! 
Idag blir det två inlägg! Regnet överrumpla oss idag på förmiddagen, så vi anpassade oss och undvek det värsta. VI tryckte klart tröjorna som inte blev klara igår och pysslade på i rask takt. Pärlplattorna gick varma! 
 
Vi lät barnen dela upp sig i fyra lag och körde ett Quiz, " det alla barn bör kunna" hette det. Det var frågor om film, musik, oss ledare och allmän info om kollot. Lag nr 4 vann det hela med 12 p av 16 möjliga! På andra plats kom lag nr 3, 3e plats nr 2 och 4e plats kom lag nr 1. Mycket bra kämpat och god stäming under hela förmiddagen! 
 
Till lunch serverades världens godaste köttgryta, färrsk potatis och gele. MUMMA!! Efter lunch blev det siesta precis som vanligt och brevläsning. 
 
När vi vilat klart fick barnen snöra på sig bra skor och regnjacka, det var uppehåll så vi tog och gick en prommenad ner till lilla stranden. Där är det bra klätterklippor, fin strand och massa snäckor. Vi spenderade någon time på stranden för att sedan gå tillbaka till gården för en suprise. 
För några av våra barn har varit ute i skogen och plockat massa blåbär så vi passade på att göra cupecakes eller kollocakes som vi kallade dem, våra muffins är fyrkantiga. Barnen fick själva välja glassyr, strössel osv och sedan mumsa i sig alltihop. 
 
Efter kvällsmaten som var lasange drog vi igång den spännande fotbollsmatchen mellan Brasilien och Chile och även speedway GP:n. De flesta ungarna satt bänkade, de andra spelade pingis eller pysslade. Vi har haft en lugn och väldigt bra dag och både barn och ledare är mycket nöjda. 
 
Nu ska vi sova och ladda inför i morgon, då hoppas vi på bättre väder för de återstående traditionella aktiviteterna! Nattinatt! / Puss & Kram Ledarna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 6 - åska, regn och utan vatten

Hej på er där hemma. 
Ber om ursäkt för att inlägget kommer så sent, datorn dog och laddarn var på vift! 
 
Nu har ni skickat hit vädret till oss, vi har haft åska och regn hela fredagen... Det blixtra och dundra i mängder. Men vi är lika glada för det. För då kunde vi ju göra de inne aktiviteterna vi vill som vi bort prioriterat när vi har haft fint väder. 
 
Vi tillbringade förmiddagen inomhus med att trycka tröjor och spela gitarhero! Mycket uppskattat av barnen, de tyckte det var skönt att få hänga lite inomhus. Till lunch käkade vi köttbullar och mackaroner. 
 
En lugn och välbehövlig siesta med brevläsning och mailläsning. 
 
Eftermiddagsaktiviteten bidde att gå ner och krabba! Några skönheter passade även på att bada. Ingen blixt och dunder tittade fram under denna tid. Vi fick runt 70 krabbor på den stunden vi var och krabba. Bra gjort på någon timme. Middagen serverades och till barnens lycka så var det PIZZA!! Poppis blev det också så klart. 
 
Vi blev utan vatten ett par timmar på eftermiddagen! En ledning gick av så vi kunde inte ens gå på toaletten. Men efter ett tag så fick vi tillbaka vattnet, tack å lov! 
 
Filmen Frost visades på kvällen och det bjöds på mockarutor, hemmagjorda förstås. Efter filmen fick ungarna hoppa till kojs! En bra dag trots det grå vädret! TAck för att ni läser bloggen! Vi slog rekord i går med 100 besökare! Puss & Kram Ledarna 
 
 
 
 
 

dag 5 - 5-kamp, vattenkrig & disco

Gomorron gomorron! 
Det blev sent i går kväll när vi hade dunkat disco så ledarna var rätt slut så vi sköt upp inlägget till nu på morgonen! Ber om ursäkt för detta.. 
 
Igår var en mycket trevlig dag, det är barn och ledare helt överens om. Vi startade dagen med allsång i matsalen, vi sjöng allt från bumbibjörnarna till vart ligger landet där man böjer bananerna till frukosten. Go stämning att vakna till. 
 
Förmiddagsaktiviteten bestod av en mycket spännande och jämn 5-kamp. VI delade upp barnen i 4 lag 1,2,3,4 med ca 10st barn i varje. Grenarna som barnen utövade var potatis på sked, penna i flaskan, minnesleken, sakletar jakt och sist men inte minst äpple,vatten & mjölrecet. Det hela var en spännande och mycket jämn tävling. Barnen tog alla utmaningar seriöst och det roligaste var mjöl & vatten leken. Det som var mest komiskt var att lag 1 blev 1a, lag 2 belv 2a, lag 3 blev 3a & lag 4 blev 4a. EN mycket bra kamp! 
 
Till lunch serverades allas favorit, Pasta & Köttfärssås och jisses va gott det var. En välbehövlig siesta startade efter att maten. För att ladda batterierna till eftermiddagens bravader. 
 
För efter maten bröt ett stort och väldigt roligt vattenkrig ut. Alla mot alla, kallt vatten och leenden på alla deltagare! Alla var inte riktigt med men i stort sett alla. Det ropades "ALLA MOT .." hela tiden så alla verkligen var genomblöta. Duschen väntade efteråt så vi kunde snygga till oss inför kvällen. Efter hamburgerfesten som var kvällens måltid så svirade vi om till allt från superhjätlar, till spöken, till snyggingar, till vikingar, discodivor och körde gärnet. Dans hela kvällen! 
 
Ungarna kom fint i säng efter allt godisätande, lugna och mysiga. Så idag ser vi fram emot en ny dag med nya äventyr. Vi hörs i kväll! Puss & Kram Ledarna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 4 - sol, regn & glass

Hej på er där hemma! 

Vilken strålande och regnblandad dag vi har haft. Barnen fick en förtjänt sovmorgon så väckningen skedde inte förrän kvart i nio. 

Men nu kom jag på, vi har ju inte berättat för er hur en vanlig dag på kollo ser ut, så vi gör det nu istället. 

En dag på kollo: 

8.00 Väckning

Städning

Frukost

Förmiddagsaktivitet

Lunch

Siesta

Eftermiddagsaktivitet

Middag

Kvällsaktivitet

21.00 in på rummet

22.00 tyst och godnatt

 Så dagens aktiviteter idag har varit att på förmiddagen så var vi på stranden, den stora vita stranden och hängde. Vi var där redan kl 9.30 idag så vi hade HELA stranden för oss själva. Och i princip alla barn badade och ledarna så klart! Det kändes varmare i vattnet idag än tidigare men det var samma temperatur, 18 grader varmt. I luften var det desto varmare, någon exakt temperatur är oklar. En sandslottstävling hölls på stranden och vi hade 2 st starka kandidater till vinsten, ännu är inte vinnarn utsedd utan det sker i morgon på samlingen. 

När vi återvände från stranden så serverade Linda lunch, fiskgratäng och laxlasange, och tro det eller ej men det var MYCKET uppskattat av barnen. 

 Siestan väntade runt hörnet och barnen tog en välförtjänt vila och fortsatte att fila på sina brev. Även några barn somnade till en stund. Även era brev hemifrån har lästs noga och flera gånger av era barn. Idag såg även mailen bättre ut, barnen hade fått många fina hälsningar.

Hemlängtan har det varit ont om. Det har inte varit många ledsna eller sura miner alls denna period vilket vi ser som en mycket positiv sak. Så era barn har det bra här!  

VI tog på oss regnjackorna efter siestan och promenerade ner till byn och käkade glass på den välkända glassbaren. Alla barn fick handla glass för 35 kr var och glassbaren bjöd alla ungar på topping. LYX!! När vi ändå var ute och gick så passade vi på att gå och handla lite godis inför morgondagens maskerad-disco. Där vad budget 40 kronor och det man fick köpa var 1 st dricka (max 50cl) och välja på en godispåse eller chipspåse. Lagom är bäst. 

När regnskuren passerat så gick vi hem till gården igen och dusch stod på schemat. 

Sedan fick vi äran att bli mätta och belåtna efter en super god middag bestående av schnitzel, potatis och brunsås. MUMMA smakade det. 

Kvällens aktivitet består av flera alternativ. Pingis, frilek eller också att se VM-matchen mellan Argentina och Nigeria. Fotbollen är populär... 

Idag har vi ett födelsedagsbarn här på kollot. Nämligen vår föreståndare Kent Kekke Palmqvist, hur ung han blir behöver vi inte gå ut med, men han är alldeles lagom gammal. Han har blivit uppvaktad av både barn och ledare hela dagen och herrn är mycket nöjd. 

Nu ska vi se slutskedet på matchen sedan är det dags för ungarna att hoppa i säng för att orka med morgondagens alla aktiviteter. Tack för att ni läser vår blogg och skriver så fina kommentarer. VI hörs vidare i morgon. Puss & Kram / Ledarna 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 

vi har det bra här på stranden!

 
 

dag 3 - gårda brygga och sol

Hej där hemma i Kumla! 
Vi här nere i Åsa njuter, vi har skönt väder. Inte den varmaste temperaturen men vi har i alla fall sol och haft det näst intill hela dagen! Vi har hunnit med massor även idag så klart, precis som vanligt och precis som det ska! 
 
Dagen började med städning vilket ungarna sköter det fin fint! Efter frukost så svirade vi om från pyjamas till goa skor och sköna kläder. Vi tog en härlig prommenad till Gårda brygga. Det är en hamn som ligger ungefär 3 km bort i från gården. Så totalt har ungarna fått en prommenad på 6km som de klarade av med bravur utan suck och stön. Vi fiskade krabbor i hamnen men idag slog vi tyvärr inte något rekord. 
 
Till lunch serverades fiskpannetter och kokt potatis. En uppskattad måltid hos många. Siestan var som vanligt efter lunch även idag och det skrevs brev hem till er. 
 
Eftermiddagen spenderades med frilek, ett starkt önskemål i från ungarna. Lekar och ståhej av alla dess slag ägde rum på gräsmattan och verandan. 
 
Efter korvstroganofen till middag så styrde ledarna upp lite lekar tillsammans med alla barn. Det var lekar som bland annat dunken, bollringen & pinoccio. Även dessa aktiviteter uppskattades av barnen. 
 
Nu borstar de tänderna och ska strax hoppa i säng. De är trötta och i morgon förtjänar de sovmorgon så vi väcker dem inte förrän kl kvart i nio. Lyx vettja! Nu ska vi ledare utvärdera dagen precis som vi alltid gör. 
 
Tack för ni läser bloggen och skickar brev till barnen. Dock har det varit låg action på mailen, barnen uppskattar mail lika mycket som brev så här kommer adressen igen, asakollo@live.se 
 
Ha en trevlig kväll, vi sitter här och myser till lite friskt kvällsregn! 
Godnatt, sov gott! Det kommer vi göra! Puss & Kram / Ledarna 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 2 - krabb, bad & sol

Tjipp chille vipp! 
 
Även denna dag går mot sitt slut och barnen är på g ner i dvala. VI har haft ännu en fantastisk fag mer era barn. De är väldigt skötsamma, ordningsamma och super goa. 
 
Vad har vi gjort idag då? Jo vi har hunnit med massor precis som vanligt. VI började dagen med att prommenera ner till vår lilla hamn även kallat krabbstället. Vi har i år skaffat nya spön åt barnen så det blev lite roligare att krabba. Kent hoppade i sin våtdräckt och plockade upp musslor till barnen som var dagens krabbete. VI lyckades slå rekord idag i antelet fångade krabbor 136 stycken!!!!! Förra året lyckades vi som mest få 59 st krabbor så vi har lyckats. Mycket härligt!!
 
Till lunch serverades potatis och purjolökssoppa samt äppelpaj & vaniljsås. Även denna måltid v ar uppsakttad bland barnen. 
 
Efter lunch så spenderade barnen lite tid på sina rum för att skriva brev och coola ner. Denna stund kallar vi för siesta. 
 
När barnen var lagom i farten igen så svirade vi om och tog på oss badkläder och gav oss av till bastustranden. En liten strand med flotte och även möjlighet med klättring på klipporna. Det var lagom varmt i vattnet, hela 18 varma grader. Både barn och och vuxna tyckte det var mycket skönt, fast lite kallt. 
 
Middag serverades efter ducsch. Pasta och kycklingsås. Vi har världens bästa kockar som gör så fantastisk mat åt oss. Barn och vuxna njuter! 
Efter middag så väntade frilek och mys för samtliga kids. De kommer bra överens allihop och de har de allmänt bra, precis som vi ledare! 
 
Imorgon ser vi fram emot en ny härlig dag med strålande sol och mer bad! Tack för att ni läser bloggen, vi hörs i morgon! Puss & Kram / ledarna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 1 - framme och välbehållna

Hej på er där hemma, 
 
Nu är allt i sin ordning igen, ledare och barn är på plats nere här i Åsa. Vi njuter av fint väder och varandas sällskap. Bussresan gick fantastiskt bra, ungarna var väldigt lugna och rara, ingen stökade ner heller. Busschauffören var väldigt nöjd.
 
När ungarna kom fram hit till gården så serverades det pannkaka, det var inte något som var besviken.
 
Vi packade upp samtliga väskor efter lunch och nu är alla till rätta vilket känns väldigt roligt! 
 
Efter det så tog vi på oss de sköna skorna och gick ut på en lång prommenad runt Åsa. VI visade våra vackra stränder, krabbställen och vart vi håller hus om dagarna. 
 
Fri lek erbjöds när vi kom tillbaka till gården och allt från fotboll till armbandstillverkning var sysselsättningen. 
Sen var det dags att äta igen och då bidde det körv och pömmes! Mycket smaskigt. 
 
När vi var mätta och belåtna blev det dags för den klassiska namnleken för att framför allt ledarna ska lära sig alla namn. Barnen är så duktiga så de flesta kan namnen redan. Fantastiskt!!! 
 
Nu ligger alla barnen i sina sängar och vi ska ha vårt första planeringsmöte. Imorgon ska vi inte glömma kameran i huset, därav serveras bara 3st kort idag. VI ses imorgon/ Puss & Kram Ledarna. 
 
 
 

RSS 2.0