Dag 3 och 2 steg från paradise

I dag var det snabba ryck! VI slängde i oss rejält med frukost så att vi skulle orka med alla dagens aktiviteter. Raskt efter intaget av gröt, fil, mackor och bananer smörjde vi in oss och fyllde på vattenflaskorna för nästa anhalt för dagen var: STRANDEN! Destinationen var bastustranden vilket innebar att vi även drog med oss krabb-tillbehören så att de som inte ville bada eller önskade både krabbning kombinerat med bad skulle få möjligheten. Vattnet mätte upp till 17C’, en del av deltagarna hävdade att vattnet kändes varmare, andra menade på att det var minusgrader. För att fylla på med energi hade vi tagit med oss nyponsoppa och äpplen som barnen kunde festa i sig i halvlek. Klockan sprang i väg och vi var tvungna att lämna stranden om vi skulle hinna hem i tid till maten som bestod av pannkakor sylt och grädde.


Dock kände vi att det inte riktigt var nog med ”göttigt” så vi bestämde oss för att kyla ner oss efter siestan med ett rejält glass-party. Väl nere vid glassbaren stod folk i kö utanför då temperaturen i luften var ca 28C’. Som tur var har vi den välbevandrade och erfarne Dajja som ringt ner till baren tidigare under dagen och ordnat extrapersonal som tog hand om kollobarnen separat. GÖTT!


Efter Banana-splits, chokladbomber och mängder av glasskulor med topping var en del av barnen rätt möra av värmen och aktiviteterna. Andra hade mycket energi och valde att spela fotboll i stället för att vila under den svalkande skuggan. Till middag serverades soppa, tre sorter som vår fantastiske kock kokat ihop. Barnen var stormförtjusta!


Tätt inpå middagssittningen kunde barnen för första gången den här perioden uppleva den sammansvetsning som uppstår till följd av att Älgarna, Björnarna, Örnarna och Lodjuren uppstår på Åsakollot. Den stora bataljen skulle avgöras genom ett finslipat musik-quiz skapat av ledarna. Segrandes ur fejden, efter många omgångar på grund av jämnt spel kom Björnarna – Grattis!

 


Nu är det dags att nana, ungarna är helt slut efter dagen som kom, och gick även den.

 

Sov så gott!

 

/Ledarna

 

 
 

Kommentarer
Postat av: Helena Bergfalk

Vilket härligt väder ni (och vi) har! Ha det fortsatt bra alla barn :)

2015-07-03 @ 20:14:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0