Dag 6 - baklängesdagen på kolonin

ÄNTLIGEN! Dagens datum, den 3e juli som i kolonisammanhang innebär baklängesdagen har firats!  Olik alla andra dagar är detta en mycket speciell sådan. Hela dagen är omvänd, och börjar med det sista som normalt sätt händer en vanlig dag, och på det viset fortsätter dagen tills vi avlsutar med att väcka barnen 21:30... Vi ska förklara! 
 
Den ljuvliga måndag startade med att barnen låg och sov, i vanliga fall hade vi ju såklart väckt dem och sagt åt dem att städa sina rum innan frukosten kunde förtäras. Men inte i dag. I dag inledde vi dagen med att natta alla barn, säga åt dem att släcka på sina rum och vara tysta. Till sin förvåning upptäckte barnen, att ledarna hade satt på sig kläderna bakochfram... En hel del konfunderade barn tog sig nu upp ur sina sängar. Strax därefter hade vi gemensam nattnings-lek i matsalen, åkte man ut fick man gå och ta på sig partykläderna för att sedan gå ner till discot som var i full färd nere i källaren. Under discot körde vi klassiska lekar som "omvänd limbo" där man backar med ryggen uppåt under limbolinan. En annan riktig going är baklänges-dansstopp, full dansshow när musiken är tystad och då högtalarna dånar ska alla stå helt stilla. Discot avslutades och resten av "kvällen" spenderades med fri lek innan middagen skulle serveras. 
 
Klockan 11:00 stod maten på bordet, i dag serverades pasta med bacon- och skinksås till middag och det var sannerligen en förträfflig måltid. Tack Therese! Då borden var färdigtorkade och barnen mätta och belåtna samlades alla för att göra sig redo inför dagens "eftermiddagsaktivitet", krabbning! I och med att det inte var vilken dag som helst i dag, utan baklängesdagen så hade självklart vårt gäng grymma ledare Marcus, Pontus och Linn gått ner i förväg för att krabba upp 80-100 krabbor. När barnen väl kom ner med resterande del av ledarskaran hade ledarna i fråga samlat krabbor i stora hinkar och kärl som barnen kunde fiska upp och sedan släppa tillbaka ner i havet. Efter baklängeskrabbningen var klar fortsatte de flesta med att krabba på ordinärt vis. En liten skara valde att ta ett dopp och sola största möjliga mån intill båtviken där vi krabbar. 
 
En härlig stund senare var vi åter på kolonin. Klockan var nu runt 15:00 och lunchen låg strax runt hörnet. Men dessförinnan skulle siestan avverkas. Till lunch åt vi korvgryta med den vanligt tillhörande salladen. Efter maten fanns det tid till dusch för de barn som hade badat, övriga hade fri lek utomhus. Kort därefter drog grabbgänget Alex, Pontus och Flisby iväg med samtliga barn för att köra lek och bus i en av de närliggande parkerna. Säcken knöts ihop i samband med en baklänges-kurragömma. Leken går ut på att en person (Alex i detta fall) gömmer sig på en plats, efter 100 sekunder kommer resten av lekkompisarna och ska hitta personen. Om en kompis hittar nämnd person ska man, utan att göra ljud ifrån sig, placera sig jämte den gömde tills alla lekkompisar har hittat gömstället. Tyvärr hann vi inte avsluta leken då åskan började mullra och blixtar lös upp himlen. 
 
Förutom att den 3e juli innebär baklängesdag, händer även något annat spännande, vår ledare Nicole fyller nämligen år just i dag. På kolonin firar vi i regel födelsedagsbarn i samband med frukosten, vilket vi även gjorde i dag. Med sång och jubel gratulerade vi henne tillsammans med en riktig mästarfrukost som gänget i köket hade ordnat med. Sagt och gjort, när vi var klara med allt firande och ätande gick barnen in på sina rum för att städa. För tillfället kör vi lite mys-väckning och morgonstund, ledare och barn tittar på drakfilm. En liten födelsedagskaka rundade av "morgonen" innan barnen kunde lägga sig på riktigt. 
 
Tjoflöjt!
/ledarna 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tina

Grattis Nicole ❤️

2017-07-03 @ 23:12:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0