Dag 3 - 5 kamp, it's on!

Tjabba!
 
Ännu en dag har nu passerat oss. Med en mjuk och harmonisk start på dagen i form av högt ljudande högtalare som levererade ljuvliga toner så som "highway to hell" och "back in black" inleddes städningen i vanlig ordning. I dag stod våra fantastiska kollegor Markus, Linn, Erica och Släggan för frukosten, tack för det! Det bjöds på havregröt, leverpastej, hemmagjord müsli, rostade mackor och mycket mer, till era barns stora bellåtenhet. Ordning och reda tycker vi om på kollo, så efter att frukosten förtärts återstår torkning av bord. Detta är en syssla som barnen turas om att ansvara för. 
 
Under förmiddagen fick våra grymma kollobarn välja mellan att gå iväg för att krabba eller trycka tröjor och andra klädesplagg som de har tagit med sig. Gruppen som valde att "krabbelikrabba" spöade gårdagens rekord på 110 krabbor, i dag hovade man in hela 156 stycken krabbor! -props! Period 2 har nu alltså en totalsumma på 266 krabbor, och det är fortfarande många dagar kvar. 
Tröjtryckningen gick bra och många fina kreationer kom till under förmiddagens pass,  ett populärt tillägg är samtliga ledares namn att ha med på sin trycksak. Fri lek fyllde resterande tid fram tills lunchen skulle serveras. Barnen tycker mycket om att spela sällskapsspel, det finns även en stor skara som ägnar sin fria lektid med att utforska skogen och vårt lilla berg. 
 
Uret slog även denna dag 13:00 och vår kolloklocka ringde för samling framför huset. Barnen, som nu har fått rutin på saker och ting var snabba med att samlas på led enligt deras rumsindelningar. Inom några minuter hade samtliga kollodeltagare satt sig vid sina bord och fyllt tallrikarna med panerad sej och tillhörande grönsaker med potäter. Fisk, som i vanliga fall är impopulärt bland barn åts upp med stor aptit, ännu ett tecken på att vi har en fantastisk kock här på kolonin, tack Therese! 
 
Under siestan vilade barnen upp sig och fick även brev från de av er som skickat sådana. TIPS, ni som väljer att skicka brev i stället för att maila era barn, se till att posta dem tidigt så att barnen hinner få dem tid. 
 
På eftermiddagen anordnades den återkommande 5-kampen. En av grenarna, kallad "tallrikarna" går ut på att ungarna i laget, en och en, ska springa fram till 10 stycken nedvända tallrikar och vända på dem för att hitta siffrorna 1-10 som står på tallrikarnas nedvända sida i kronologisk ordning. Det lag som först vänder siffrorna 1 till 10 vinner. Detta är en lek som kräver kommunikation, samarbete, minnesuttövande och vilja. En annan gren var "tornet". Lagen skulle bygga en så hög struktur som möjligt av endast icke levande ting som skulle hittas i skogen. I dag var det laget "Lodjuren" som kammade hem vinsten från dagens 5 kamp. Grattis! Resten av eftermiddagen spenderade vi utomhus med fri lek varvat med gemensamma lekar. 
 
När vi inte trodde att vi kunde få det mycket bättre så stod det en tacobuffé framdukad lagom till middag 18:00. I stället för att samlas nedanför verandan gick vi alla in till matsalen och inväntade att få ta mat där i stället på grund av de vindar som nu tog vid framåt kvällen. Samtidigt som detta blogginlägg nu avslutas kollar barnen färdigt på film som de avnjutit tillsammans med en rabarberpaj. 
 
Tjong på er! 
/ledarna 
 
 
 
 
 

Dag 2 - Woho! Äntligen period 2!

Hallå gänget!
Nu är äntligen period 2 här och igång! Imorse vinkade vi av alla kollobarn från period 1 och igår kväll runt 19.30 anlände det nya gänget till gården. 
 
Dagen inleddes med att barnen städade sina rum innan de gick vidare in till matsalen för frukost. Varje dag ska barnen bädda sängarna, tvätta handfat + spegel, dammsuga samt moppa varannan dag innan frukost.
 
När gaddarna var borstade och pyjamasen ombytt var det dags för oss att dra oss ner till hamnen för att fiska krabbor! Trots att vädret bjöd på stormiga vindar och molnighet var det ett gäng tappra krigare som traskade iväg. Med hjälp av fiskbete fick vi upp ca 100 krabbor!!  BRA JOBBAT ALLA KIDS!
När klockan började närma sig lunch började vi traska hemåt igen. Idag serverades en storfavorit, köttfärssås och spagetti! Vi har även denna period med oss en suverän kock vid namn Therese som garanterat kommer bjuda oss på supergod mat!
 
Efter lunch har barnen siesta. Det menas med att de går tillbaka till respektive rum och vilar. Vissa barn passar då på att skriva brev till sina nära och kära. 
Efter lunch fick vi besök utav pensionärerna från Åsas lokala ålderdomshem! När kollo väl drar igång brukar de vara snabba hit för att hälsa på alla barn. Idag utmanade de barnen i en fotbollsmatch!
Barnen tackade såklart ja och tillsammans traskade de ner till fotbollsplanen och där kunde matchen börja. Det var en jämn match. Bengan och Rolf från pensionärslaget var klart stjänornas matchhjältar ;-)
Matchen gick efter två halvlekar till straffar där pensionärerna tog hem vinsten. Barnen tackade för god match och sedan traskade de tillbaka till gården där vår lekledare Johan aka Flisby anornade ett par gemensamma lekar ute på gräsmattan innan middagen serverades. 
 
Kl. 18.00 stod middagen klar för servering. Therese hade lagat till kycklinggryta med ris. Återigen, SÅ GOTT!
Efter middagen hade barne frilek. En del startade ett vattenkring ute på gräsmattan, andra utmanade varandra i tv-spel medan resten pysslade med annat. 
För tillfället är nu alla samlade i matsalen där vi kör blink-leken. Snart är det dags för barnen att borsta gaddarna och krypa till kojs. 
 
Nu är vi laddade inför period 2!
 
Glöm inte att följa vårat Instagramkonto där vår ledare Nicole uppdaterar dagligen med bilder på vad vi har för oss. Där heter vi "Kumlabarnensdag".
 
Glöm inte heller att skicka brev eller mail till era barn. Det uppskattas verkligen.
Adress: *Barnets namn* Kumlagården 43031
Mail: asakollo@live.se
 
 
 

Dag 9 - En sista dans

Halloj! 
Nu är det dags att skriva det sista inlägget för period 1 på sommarkollo. Sista hela dagen lider mot sitt slut och vi har haft en kanonbra period. 
 
Dagen har gått i packningens och finmiddagens anda. Efter frukost var det dags för barnen att gå till sina rum med respektive rumsledare och packa inför hemfärd imorgon. För de som var snabba var det frilek eller handling inför kvällens disco för de som ännu inte hade inhandlat sina gosaker. 
Vi ledare passade även på att förbereda inför kvällens finmiddag med att fixa ihop bordskort och bordsplacering. 

Till lunch serverades en kanongod soppa som Therese hade lagat till. Tomatsoppa med hemlagat bröd. Enligt egen synpunk den godaste rätten som hittils har serverats på kollo!

Eftermiddagen spenderades även det med frilek. Runt 16. började de flesta göra sig redo inför kvällens finmiddag. Tjejerna fixade håret i fina frisyrer, en del sminkade sig och grabbarna svirade upp sig i skjorta och klet i håret. Görfina var de allihopa!

Kl.17.30 var det dags för hovmästarna (Amanda och Nicole) att inleda kvällens middag. Barnen samlades ute på gården och där ropades paren för kvällen ut. Nicole förde in dem i den förvandlade matsalen och visade dom till bords medan jag (Amanda) ropade upp bordsparen. 
När barnen väl hade satts sig till bords var det dags för våra servitörer (Erika, Tina & Marie) att dela ut mat till barnen. Pommes, kyckling och beasås tillsammans med sallad. Till det serverades även saft, det är ju finmiddag trots allt! 
Efter att maten hade serverats var det dags för diplomutdelning! Alla barn tilldelas ett diplom där de utses till "Årets xxx" som vi ledare bestämt under periodens gång. Det finns två diplom som utmärker sig extra mycket och som man som barn ska bli väldigt stolt och glad över att få tilldelas. Det första är "Årets Rookie" vilket tilldelas det barn som är årets bästa nykomling. Det diplomet tilldelades Maximilliam Jelicic för visat positivt engangemang till kollot. STORT GRATTIS!
Det finaste diplomet som kan tilldelas är årets kollobarn. Det menas med att barnet är en förebild för andra och visar ett extra glatt och positivt sätt för alla andra. Iår tilldelades detta diplom.... trumvirvel.... VIOLA KINDGREN! Stort tack till dig Viola som sprider din glädje och ditt skratt till alla oss ledare och barn. Du är en stjärna!
Sedan var det dags för oss ledare att få diplom av de största barnen. Även där finns diplomen som årets Rookie och årets kolloledare. Årets rookie iår gick till Marie! Stort grattis, det har varit så roligt att få ha haft med dig i gänget iår!
Årets kolloledare gick välförstjänt till vår bästa Erika! STORT STORT GRATTIS ERIKA, DET ÄR DU VERKLIGEN VÄRD!
 
Efter diplomutdelning var det dags för efterrätt. Glass med hemgjord chokladsås som smakade gudomligt!
Tack Therese för all kärlek och tid du har lagt ner i köket för att mätta våra magar. Du är grym!
 
I vanlig ordning avslutas alltid kollo med ett disco. Barnen fick sitt godis som de köpt och sedan var det att dansa loss nere i källarens discotek. Woop Woop!
 
Nu ska vi stänga dörrarna för discoteket och ungarna ska gå och lägga sig i sina sängar för en sista gång för iår. Tack för att vi har fått låna era barn ett par dagar. Vi hoppas att de har haft en lika rolig upplevelse som vi har haft. Den glädje som de ger oss gör så att vi vill fortsätta att ge allt här på kollo. Tack!
 
Over and out, for the last time - Ledarna
 
Bussen lämnar Åsa kl. 10.00 och är beräknad att vara tillbaka i Kumla vid 14.00.
Tack för oss!
 
 
 
 

Dag 7 - En irländsk vattentrasa

Tack Kent för gårdagens blogginlägg!
 
Hallå på er! 
Nu har vi spenderat en hel vecka här på Kumlagården. Nya kompisar har hittats, äventyr har gjorts och mest av allt har minnen skapats. 
 
Efter att rummen var städade och frukosten äten var det dags för ännu en gren i Åsas mästerskap! 
Ledare Erika hade fixat till en musikquiz med olika musikfrågor där barnen återigen tävlade i sina lag. Det var en jämn match men Björnarna tog vinsten! 
Sedan var det frilek för barnen. 
 
Lunchen serverades som vanligt vid 13.00. Panerad torsk, potatis och kall sås. En riktigt bra klassiker som vi mumsade på. Efter lunch var det dags för oss ledare att planera den årliga 5-kampen! Vi gjorde iordning 5 st tävlingar som de skulle utföra i sina lag. Ledare Nicole fixade till lagens flaggor och sedan var det dags att samla ihop våra tappra trupper för att göra upp vilka som skulle gå som segrare i Åsas 5-kamp!
 
Första grenen annordnades av Tina! Grenen hette konboll där barnen skulle ha huvudet i en kon med ett litet kikhål i  och samtidigt sparka en fotboll genom en bana och in i mål. Barnen hjälps åt att coacha sina lagmedlemmar och det lag som klarar av att göra det på minst tid vinner grenen. 
Nästa gren hade jag (Amanda) ansvar för. Där hade vi 10 st tallrikar med siffror från 1-10 som låg upp och ner vända i marken. Lagen skulle springa som i stafett fram till tallrikarna och vända upp en i taget. Först skulle tallrik med siffra nr. 1 hittas, sedan nr. 2 osv. Här vann det laget som hade bäst tid.
Sedan var det dags för gren nr.3, Trasan. Lagen stod på led med en hink med en trasa framför sig och en skål bakom sig. Barnen skulle då föra den blöta trasan över sina huvud och sedan vrida ur trasan i skålen. Det lag som fyllde skålen först med vatten vann.
Sedan var det dags för irländsk julafton! Barnen skulle springa 10 varv runt en pinne i stafett. Det var en hel del vurpor som skedde på gräsmattan ;-)
Sista grenen hade Marie hand om. Då skulle lagen hämta saker från skogen och det lag som byggde högst torn utav de hämtade sakerna vinner.
Vi delade en hel del skratt ute på gården och dessa grenar var jätteroliga både för barnen och ledare!

Middagen serverades kl.18 då Therese hade lagat till en varm pastasallad. 
Kvällen spenderades med olika aktiviteter. Några drog och badade, en del tog en kvällspromenad ner till byn för att inhandla till morgondagens disco och en del spelade tv-spel och andra lekar.
 
Nu ligger barnen i sängs och snart vi ledare också. Imorgon vankas finmiddag och disco!
 
Sov gott! - ledarna 
 
 

Dag 7 lekar och filmkväll

Hej alla där hemma, idag på förmiddagen promenerade vi ner till stora fotbollsplanen där vi lekte div olika lekar. Sedan fick vi lite lunch det blev pytt i panna och det var kanon gott. Efter siestan så så gick tina och Kent med några tappra till badet, vi blev blöta innan vi kom i vattnet då väderguden bestämde sig för att ge oss en liten dusch. Sedan så blev det lite mys inne med pingis och gitar hero. Till middag serverades det en fantastisk lantsoppa och så gratulerade vi Kent som fyllde 49 år. Vi varvade sedan ner med en filmkväll och vi visade filmen Narnia.
 
 
 
 
 
 
 

Dag 6 - Pensionärer med brända marshmallows

Hallå på er!
 
Dagen började i vanlig ordning med frukost där gröt, fil, mackor och tillbehör. Efter tänderna var borstade och kläderna bytta fick vi besök på kollo! Pensionärera från Åsas pensionat kom för att utmana barnen i en fotbollsmatch. Barnen tackade ja till fotbollsmatchen och iväg drog de tillsammans ner till fotbollsplanen för att göra upp vilket lag som skulle bli mästarna i fotboll! 
Matchen drog igång och första halvleken hade ungarna övertaget. Det såg mörkt ut för stackars Gösta, Olga, Viktoria och c.o först... men under andra halvleken tände pensionärerna till och ställningen blev lika till halvlekens slut. Matchen skulle då få avgöras med straffar...
Spänningen var olidlig och ställningen fortsatte att hållas lika. Matchen slutade till slut lika varav både pensionärer och barn var nöjda!
 
Sedan stod lunchen serverad på gården, en buffé av rester som vi smaskade på. 
Efter lunch och siesta anordnades flertal aktiviteter. De som valde att stanna på gården spelade tv-spel, gjorde tröjtryck, spelade pingis och annat. Ett gäng gick iväg och badade medan ett annat gäng gick och fiskade krabbor. 
 
Till middag serverades något som enligt både barn och ledare var otroligt gott... nämnligen PANNKAKSBUFFÉ!
Therese hade lagat till pannkakor, kollokaka (kollots version av pannkaka som barnen älskar trots att den innehåller röda linser, men det vet de inte om ännu ;) ) samt ugnspannkaka! Till det serverades grädde, blåbärssylt, hallonsylt och rårörda lingon. MUMMA!
 
Efter middagen bestämde vi oss för att ha lägereldsmys. Barnen fick marshmallows att grilla i massvis och Flisby och Nicole stod för sången. Det var en fin stund tillsammans med era barn!
 
Nu håller barnen på att lägga sig. Tänderna är snart borstade och pyjamasen är på.
 
Kram på er - Ledarna 
 
Sedan stod lunchen serverad på gården, en buffé av rester som vi smaskade på. 
Efter lunch och siesta anordnades flertal aktiviteter. De som valde att stanna på gården spelade tv-spel, gjorde tröjtryck, spelade pingis och annat. Ett gäng gick iväg och badade medan ett annat gäng gick och fiskade krabbor. 
 
Till middag serverades något som enligt både barn och ledare var otroligt gott... nämnligen PANNKAKSBUFFÉ!
Therese hade lagat till pannkakor, kollokaka (kollots version av pannkaka som barnen älskar trots att den innehåller röda linser, men det vet de inte om ännu ;) ) samt ugnspannkaka! Till det serverades grädde, blåbärssylt, hallonsylt och rårörda lingon. MUMMA!
 
Efter middagen bestämde vi oss för att ha lägereldsmys. Barnen fick marshmallows att grilla i massvis och Flisby och Nicole stod för sången. Det var en fin stund tillsammans med era barn!
 
Nu håller barnen på att lägga sig. Tänderna är snart borstade och pyjamasen är på.
 
Kram på er - Ledarna 
 
 
 

Dag 5 - Glad Midsommar!

Först och främst, innan vi påbörjar dagens inlägg, skall vi tacka vår ledare Kent för gårdagens blogginlägg. Då ett gäng av oss ledare var lediga igår hoppade Kent in som bloggare, TACK!
 
Hej på er och glad midsommar!
Då midsommarfirande vankades på eftermiddagen/kvällen var det stor tid för barnen att gå ner till byns lokala handel och köpa diverse godsaker till dagens bravader. Barnen fick handla för 40 kr max då godis, chips, dricka m.m. inhandlades. 
Vid 13.00 stod midsommarlunchen klar. Sill, potatis, Janssons frestelse, potatisgratäng, prinskorv och köttbullar slank ner fint i magarna. En mycket bra start på vårt midsommarfirande!
Efter lunchen var det i vanlig ordning dags för siesta för barnen. Många passade då på att göra sig extra fina inför dagens händelser som stod på schemat. 

Vid 15.00 var det dags att fira in sommaren ordentligt med en dans runt midsommarstången. Trots att vädret såklart bjöd på regn på midsommarafton hindrade inte det oss för att ta oss en dans. Oavsett väder och rusk ska det dansas! Barnen och ledarna klädde på sig regnkapporna och gick ut på gräsmattan. Flisby och Nicole tog rollerna som trubadurer medan resten skapade en ring till stången. Vi inledde såklart med små grodorna och fortsatte senare med räven raskade över isen, prästens lilla kråka och avslutade senare såklart med RAKETEN!!
Efter dansen var dansad var det dags för jordgubbsfrossa! Vi hade laddad upp med litervis med jordiga gubbar som vi mummsade på tillsammans med glass. 

Efter jordgubbarna började en del ledare att förbereda inför kvällens disco. Det gjordes volanger och dikorer som prydde källarens tak och väggar. Discolamporna sattes på och snart var det dags! 
Samtidigt passade resten och ledarna och barnen på att festa till det med korvgrillning på altanen. Till det serverades det pommes!
 
Sedan var det dags för ansiktsmålningar. Någon timme senare hade vi en kanin, en mus, två katter, en joker och en massvis med andra fina skapelser. När målningarna var klara var det äntligens dags att slå upp dörrarna inför kvällens discotek! Tillsammans med bra musik, utklädnader och massvis med godis omgjordes källaren till tidernas kollofest! Det var dans, limbo, dansstopp och såklart en och annan tryckare till suveräna Celine Dion. Love is in the air!
 
Nu är det snart dags för barnen att lägga ifrån sig godiset, dansa en sista dans och svira om till pyjamas. Vi har haft en kanonbra midsommarafton tillsammans med era barn. Vi hoppas att ni överlevde eran midsommar nu när vi lånat era ungar ;-)
 
Hej hopp - gå i galopp!!
Ledarna 
 
 

Dag4

Dag 4 tja tja bloggen idag har vi haft en lugn och härlig dag, vi har hunnit med att fiska krabbor, tryckt tröjor och sett på film. Kent och Daniel tog med nästan alla killar och krabbade och vi tog krabbrekord 217st. De som var kvar tryckte tröjor. Senare på kvällen såg vi på filmen Sahara och åt jordgubb och rabarberpaj med vaniljsås.
 

Dag 3 - Banditer och chokladbomber

Tjabba tjena! 
 
Idag stod frukosten serverad i matsalen som vanligt runt 8.30. I vanlig ordning städade barnen sina rum innan de fick traska till matsalen för att käka. Ledare Marie hade lagat till en utsökt havregrynsgröt som slank ner fint i magarna. 
 
Efter frukosten delade vi upp gänget. En grupp gick iväg till stora stranden för att bada då vädret var kanon idag. Det andra gänget gick iväg till hamnen för att krabba krabbor. Idag var krabblyckan bättre än igår, vi tillsammans lyckades fånga 46 st krabbor. BRA JOBBAT KIDS! Vi släppte ut krabborna i havet och sedan traskade vi tillbaka till gården där lunchen väntades.
Idag var det lax, ris och kall sås på matsedeln med diverse grönsaker. Oerhört gott!
Som vanligt efter lunch är det siesta för barnen som gäller. Då passade vi ledare på att förbereda oss inför den efterlängtade GULDRUSHEN!
Guldrushen är en lek som bland de flesta ses som årets höjdpunkt på kollo. Det är nämligen så att ett gäng banditer har snott saloontantens guld. Saloontanten tar då hjälp av byborna (era barn) och cheriffen att sno tillbaka guldet från banditerna. Det byborna inte vet är att banditerna som är gömda i skogen är beväpnade med vattenballonger! 
För varje guldklimp som barnen tar tillbaka till saloontanten belönas de med en chokladboll som tack. 
Kampen om guldet utvecklades sedan till ett stort vattenkrig mellan banditerna och byborna. Tack och lov vann byborna och allt guld kom till slut tillbaka till saloontanten!
 
Trots att magarna deras var proppade med chokladbollar tyckte vi att vädret kallade för glass! 
Vi gick då gruppvis ner till byns glasscafé där barnen fick välja bland tiotals av glassmaker. 
 
Sedan stod middagen serverad. Lasagne tillsammans med ett salladsbord. MUMS!
På kvällskvisten var det lekdags. Flisby tog rollen som lekledare ute på gräsplanen med alla barnen.
Alla var med och hade roligt!
 
Nu håller barnen på att borsta tänderna, byta om till pyjamas och förhoppningsvis sova ; )

Simma lugnt! - ledarna 
 

Dag 2 - Ett födelsedagsbarn och en krabba senare

Hallå på er där hemma i stugorna!
Första hela dagen på kollo har nu gått och barnen har börjat att knyta nya vänskapsband med varandra. 
 
Dagen började med att barnen väcktes runt 8.30, som enligt vissa var rena sovmorgonen medan andra skulle föredra en längre nattsömn. 
Innan frukost varje dag ska barnen städa sina rum vilket innebär att de ska plocka undan kläder och dylikt från golv, dammsuga, tvätta handfatt och spegel samt byta påse i deras papperskorgar. När de fått klartecken från en ledare får de sedan traska vidare till matsalen där vi ledare har duckat fram frukostbordet. Imorse serverades mackor med diverse pålägg, yoghurt och fil med cornflakes och egengjord musli gjord av ett av våra kollobarn Bruno (jättegod! bra jobbat Bruno!) samt serverades det även jordgubbskräm. 
 
När frukosten var uppäten bjöd moder jord oss på ett stormigt väder med växlande molninghet. Vi valde då att stanna kvar på gården och ha frilek. Ett gäng drog igång en brännbollsmatch, andra tog sig ett träningspass med våran ledare Johan aka. "Flisby" medan resten ängnade sig åt att rita, spela kort, sparka boll m.m.
 
Lunchen stod serverad kl 13 då Therese hade lagat till hamburgare (!!!) med pommes. Både barn och ledare mumsade i sig så vi var mätta och belåtna. 
Efter lunch har barnen siesta vilket menas med att de går till respektive rum och vilar. Vissa passar då på att skriva brev till sina nära och kära där hemma. Idag har vi fått in flera brev som era barn skrivit så förvänta er fina brev som snart kommer ligga i brevlådan eran!
Under siestan delas även era brev ut som ni skickat till era barn samt mail som skickats till barnen. Barnen blir väldigt glada över att få brev och mail ifrån er så fortsätt med det!
 
När siestan var slut var det dags för att gå till en av våra stränder, Bastustranden. Där stod badning och krabbning på schemat för eftermiddagen! När solen inte var i moln stekte på riktigt ordentligt men så fort solen gick i moln var det lite kyligt med vindarna. Det hindrade dock inte era barn från att bada! Här finns det knappt några badkrukor alls!
Gänget som krabbade krabbor fick upp en hel del. Riktigt kul! 
 
När klockan närmade sig 16.30 började vi traska tillbaka till gården för dusch innan middagen skulle serveras. Köttfärslimpa, sås, potatis och lingonsylt serverades. Återigen mycket gott, TACK THERESE!
 
Efter middagen var det äntligen dags att inleda lagtävlingarna! Barnen delades in i lag, Björnarna, Örnarna, Lodjuren och Älgarna! Dessa lag kommer under hela kollots gång tävla mot varandra i olika grenar och i slutet av kolloperioden kommer det vinnande laget av årets kollo koras!
Den första grenen som barnen körde var LEDARJAKTEN! Den går ut på att alla ledare får varsin siffra, 1-10. Beroende siffrans värde bestäms svårighetsgraden gömstället som ledaren ska gömma sig på. Det gäller för barnen att tillsammans med sina lagkamrater hitta ledarna som har gömt sig inom gårdens område. Det lag som hittat flest ledare vinner. Våran ledare James hade siffra nr. 10 varav ingen utav barnen hittade honom. Vissa sade att han, lik som en vis Harry Potter, hade en osynlighetsmantel och därmed kunde inga barn hitta honom. Kanske, kanske inte. Allt kan hända på kollo!
Dock gömde sig ledarna riktigt bra iår och det var riktigt svårt för barnen att hitta oss. Jag (Amanda) hade siffra nr. 1 och därmed skulle vara väldigt enkel att hitta. Trots att jag satt på verandan helt synlig var det ändå bara ett fåtal som hittade mig ;-) 
Som segrare för årets första lagtävling stod Örnarna! Grattis!
 
Eftersom våran Ayda fyller år idag var det såklart dags att fira med tårta och sång! Rulltårta med grädde och sylt mumsade barnen i sig. Stort grattis på din elvaårsdag Ayda!
Nu har barnen frilek en liten stund till innan det är återigen dags för att borsta gaddarna och gå till sängs. 

Vi har det superkul här och barnen är glada. Kollo är bäst!!
 
Over 'n out, ledarna
 
 
 
 

Dag 1 - Äntligen kollo!

God kväll damer och herrar!
 
Idag anlände äntligen era barn till Kumlagården i Åsa. Det var ett glatt gäng som svängde in till gården runt 13.15 och då samlades barnen på baksidan innan lunchen serverades. Vår kock Therese hade lagat till spagetti och köttfärssås vilket smakade underbart. Dock var barnen relativt mätta redan från allt godis och fika som de smaskat på på bussen. 
 
Efter lunch var det dags för barnen att gå in till sitt rum med respektive rumsledare för att packa upp kläder och bädda sina sängar. 
Eftersom de är många nya barn här iår tog vi en sightsingtur i byn så de fick lära känna den nya miljön.
Eftersom solen sken och värmen steg oss till öronen bestämde vi oss för att ta ett första dopp vid stora stranden. Trots att vattnet inte var i det varmaste laget var det många barn som var i och plaskade. Ledarna var hack i häl bakom för att också få uppleva det första doppet i havet. 
 
Innan middagen serverades fick de som hade badat ta sig en dusch. Vid 19.00 ringde klockan för middag och serverat till oss fick vi en alldeles utsökt kycklinggryta tillsammans med ris och diverse grönsaker. Det var mycket uppskattat från både barn och ledare då grytan tog slut jättefort. Det blev en klar favorit!
 
Nu på kvällskvisten är det frilek för barnen som gäller. Vissa spelar fotboll, andra spelar spel medan ett gäng redan har dragit igång kollots första vattenkrig!! Vi har även ett gäng som plockat kantareller i skogen och givit kocken att tillaga, mums!
 
Snart är det dags för barnen att gå in till sina rum och göra iordning sig inför natten. Imorgon väntar första hela dagen här och vi är jättetaggade!
Tack och hej, leverpastej!
 
Glöm inte att skicka brev till era barn, de uppskattas verkligen!
Adress: *Barnets namn*  Kumlagården 43031 
 
Det går även bra att skicka mail till era barn!
Mail: asakollo@live.se
 
Glöm inte heller att följa vårat instagramkonto där vi dagligen uppdaterar med bilder och filmer!
Instagramkonto: kumlabarnensdag
 
 P.g.a. tekniska problem gällande överföring av bilderna fick vi en bild idag tyvärr... 
Vi ska försöka fixa detta tills imorogon och bjuda på fler bilder på vad vi har haft för oss!
 
            
 

RSS 2.0