Dag 9 - Allt med en början har också ett slut

Tjenixen alla läsare!
 
Det är med vemod som vi ledare skriver årets sista kolloinlägg, vi har haft 2 stycken MYCKET bra perioder och tackar alla barn för dessa. 
 
Denna ljuvliga onsdagskväll lades till grund redan klockan 8.00 tidigare i dag då barnen väcktes ur deras, förhoppingsvis häriga drömmar. I dag var det grabbarnas tur att svabba golven vilket i sin tur innebär att flickorna fick skippa det dagen till ära. Efter att frukosten var inmatad och alla kände sig nöjda delade vi in barngruppen i två. Den första gruppen gick en runda och stannade på vägen för att handla förnödenheter till kvällens alla bravader på Ica nere "på stan". En exakt halvtimme senare var det dags för grupp nummer två att traska ner på byn för att också de, handla godis och tillbehör till senare. Väl hemma på gården var det fri lek en kort stund innan lunchen stod serverad och redo. I dag bjöds det på hamburgare, pommes, potatismos och ett jättelikt salladsbord där det det mesta tänkbara kunde erhållas. 
 
När lunchen var förtärd hade vi stora planer på att gå ner till fotbollsplanen för att spela brännboll. Vädergudarna ansåg dock inte att det var någon bra brännbollsdag i dag, vilket inte gjorde speciellt mycket för vi var rätt nöjda ändå. Vi fick uppleva ett hällregn utan dess like, ett fåtal, modiga individer såg inga hinder med detta utan sprang glatt ut på gårdsplanen och dansade/skuttade/lekte ute i regnet. När fröken ur drog sig mot 16-snåret började barnen och ledarna förbereda sig för kvällens finmiddag med klänningar, skjortor och bös i håret. Middagen kom till slut även denna dag och barnen blev indelade i par som skulle spendera middagsbjudningen tillsammans med. Pojkarna drog ut stolen och sköt in den efter att deras bordsdam satt sig. Vår underbara Linda hade tillagat kyckling, potatisgratäng och pommes tillsammans med diverse såser och sallad.
 
I pausen mellan rätterna var det en av våra kolloungar som visade ett otroligt mod då han spelade en låt, egenskriven och komponerad inför samtliga middagsgäster. Oddbjörn som stjärnan heter har varit så vänlig att han har valt att dela med sig av den fina lyriken: 
 
Åsa-kollo-kollo hej
Vi väntar många dagar på att få åka i väg till Åsakollo
Där vi solar och badar 
På dagarna leker vi
Är här och har kul
Här i Åsakollo i 10 dagar
 
Några får hemlängtan 
Men det kanske går över tillslut 
Vi spelar fotboll och har kul
Åsa-kollo-kollo Hej! 
 
Dajja har ätit upp min bulle
Släggan berättar Belmanhistorier
 
Amanda heter gurkan
Tobbe är snäll och
Bore är cool
Kent är snäll
Flisby är gitarrhjälten
Jonas är bäst
Cissi är bra och Cissi är bra
Släggan är militär
Tina och Tobbe är nya
Annelie pysslar mycket och 
Marre är självkär  och maten den är god! 
 
Text och musik: Oddbjörn Mauset 
 
 
Efter att middagen var uppäten och efterrätten var ituggad fick samtliga deltagare på kolonin ett diplom, de äldsta barnen hade gjort jättefina diplom till ledarna som blev kanonglada. När de formella gesterna var avklarade var det dags att lossa på slipsen, dra av klackarna och hoppa ner i källaren för nu väntade, DISCO!!
Och som vi dansade! Det var musik non stop från 20-22 och vi körde dansstopp, limbotävling, tryckare och danståg. Sorligt nog tog kvällen slut och vi var tvunga att ge efter till natten. 
 
I morgon ska vi packa, städa och göra oss redo för hemfärd. Vi planerar att vara hemma klockan 18:00 i morgon, med reservation för förändring. 
 
Godnatt alla läsare, gamla som unga. 
 
Ledarna, over n' out! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tessa. Cecilias mamma

Ni ser ut armar ha haft en alldeles underbar tid på kollo, tack för alla inlägg och bilder! ❤️❤️

2015-07-09 @ 09:06:02
Postat av: Marlene

Det har varit såå roligt att följa er vecka via bloggen. Tack för alla fina bilder och inlägg. Ni verkar ha haft det jätte bra hela veckan.
Tack för att ni tar hand om våra barn så fint. :-)

/Marlene - Davids mamma

2015-07-09 @ 11:52:35
Postat av: Anonym

Tack för denna tid och för att vi fått följa med på detta äventyr och följt er varje dag på bloggen, stort tack till er alla ledare! Häls Maxwells mamma

2015-07-09 @ 14:23:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0