Dag 9 - Sista natten med gänget

Väder?  -Helt ok!  Då var det alltså dags, dagen vi alla bävar är i och med nästa soluppgång här. I morgon åker vi åter hem till Närke och dess Kumla vilket innebär att dagen har spenderats med att fira av vår vistelse här på kolonin.

 

Dagen startade likt andra dagar genom att vi städade våra rum, åt frukost och gjorde oss i ordning för dagen. Vi delade in barnen i två grupper som tog varsin runda i Åsa med uppgift att inhandla godis och dryck inför kvällens bravader. Väl tillbaka på gården spelades det fotboll, ett oorganiserat vattenkrig bröt ut och inne i huset hölls man med sällskapsspel och pärlor. Till lunch hade våra briljanta kockar tillagat två stycken soppor som fick god kritik. Därefter mosade vi i oss så många pannkakor som vi någonsin kunde.

 

Under den dagliga siestan befann sig barnen i vanlig ordning på rummen för att vila och ledarna delade ut brev och mail för sista gången den här perioden.  Efter vilotiden började vi att packa inför morgondagens hemresa, passade på att spela ett sista parti 4-i-rad och klädde upp oss inför den annalkande finmiddagen.

 

Sedan var det dags! Kvällens festligheter brakade igång med gruppfotografier uppföljt av indelningen av paren som skulle sällskapa under kvällens första del.  Barnen hade klätt sig för att dinera bland prinsar och prinsessor och var alla mycket stiliga. Vi delade ut diplom till samtliga barn och även ledarna fick enligt kollo-traditionen diplom av de äldsta deltagarna på kolonin.  När formaliteterna hade passerat oss var det äntligen dags för DISCO!!  Tryckare, limbo-tävlingar, dansstopp, danståg och fridans präglade de närmsta två timmarna tillsammans med en hel del sockerkickar.

 

TACK för den här perioden alla barn, och tack till alla anhöriga som följer oss här i cyberspace. Vi ses nästa år, nu laddar vi ledare inför hemkomst medan andra peppar inför period II.

 

PS: Vi försöker såklart vara mycket noga med att se till att alla barn får komma på bild så ofta som möjligt. Dock är det inte helt utan komplikation då inte alla barn vill bli fotade i alla situationer. Vi lägger inte heller upp några bilder som vi tror barnen inte vill att vi lägger upp.

Vi vill också be alla barn att skicka en kort utvärdering av kollot när ni kommer hem. Vad var bra, men framförallt, vad behöver vi bli bättre på och göra mer av? Skicka till: [email protected]

 

 
 

God natt!


Kommentarer
Postat av: Maria H

Detta var verkligen pricken över i:et ikväll! Att få se alla fina barn och ledare. Verkar vara mycket glada och nöjda som man får hem imorgon! Ett STORT tack till alla ledarna som gjort ett toppenjobb! Varma kramar från fam Hven <3

2015-06-30 @ 00:20:59
Postat av: Lotta R

Åh så kul ni verkar haft det, tack för att ni delar med er av bilderna. Uppskattas mycket. 💙💙💙
Tack för allt kul barnen fått uppleva, hoppas nästa period också blir bra för er. ☀️
Kram Lotta R

2015-06-30 @ 06:22:37
Postat av: Tina

Man får glädjerus över att se bilderna på er alla ❤️
Hjärtligt tack till alla ledare och barn på period 1 som gjort detta till en härlig tid för vår Max.
Ni är välkomna hem.
Hälsningar fam Andersson.

2015-06-30 @ 06:29:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0