Dag 5 - världsrekord och regn-brännboll

Hallå i stugorna!

Vilken toppendag! -med gröt och mackor med leverpastej till frukost stod i dag kan det ju knappast gå fel. August, Tommie och Tina ordnade upp dagens viktigaste mål som serverades i vanlig ordning runt 08:15. Dessförinnan hade våra kollobarn städat sina rum och bäddat sina sängar.

Innan man visste ordet av det drog vi igång med tipspromenad som en del av Battle of the beasts-tävlingen. Vädret har i dag varit oförlåtande och himlen har först nu spruckit upp och släppt igenom några kvällsstrålar. Men era modiga barn drog på sig stövlar och regnkläder för att trotsa vädergudarna och genomföra tipspromenaden. På förstaplats i tipspromenaden kom björnarna som vann med ett ynka poäng mot örnarna.
När alla grupper var åter inne i vardagsrummet lekte barnen och spelade spel. Mannen, myten och legenden Pontus, AKA "Bore" som är en av våra ledare på kollo slog det officiella världsrekordet i att hålla ögonen öppna utan att blinka. Dock fanns ingen officiell domare från Guinnes på plats och kunde närvara. Way to go Pontus! Förutom dessa spektakulära händelser bjöds det även på en spontan dansuppvisning, framförd av kollo-ungar av olika storlekar tillsammans med diverse höftvickande ledare.  

Det var snart dags för lunch och då serverade vår kock Emma med hennes hjälpreda Daja hemmafriterade pommes och stekt korv gjorda på våra nya köksredskap som levererades i veckan. Maten var mycket uppskattad som vanligt. När barnen var nöjda ställde de in sina tallrikar och torkade borden för att sedan ta det lugnt under siestan.

Efter lunch drog vi igång guitar hero, pingis och fri lek då regnet fortsatte att ösa ned utanför fönstret. På låtsatsgurorna spelades hårdrocksklassiker och jag tror att vi har hört Kizz ungefär 50 gånger -Dock trevligare än one direction som också är populära på vissa håll här på kollo. En tid senare på eftermiddagen hade regnet lättat och vi beslöt oss för att dra ut på den inställda bränbolls-matchen som skulle ägt rum tigare under dagen. Vi drog åter på oss regnkläderna, men ersatte stövlarna mot gympadojor och promenerade därefter ned till fotbollsplanerna med bollar, slagträn, fotboll och frisbee. Det var en hård match med mycket action och många, goa skratt. En bra stund senare gick vi åter till kolonin för att äta en helt otrolig chilikassler med ris. Ungarna tog om flertalet gånger  och var därefter proppmätta.
 
Under kvällen har vi lekt lekar inomhus. Vi inledde med laglekar i äkta battle of the beasts-anda där samarbete och kommunikation var huvudelement för att lyckas som grupp. Detta ebbade till sist ut i flörtleken. Som grädde på moset bjöd även vår kock Emma på blåbärspaj, där bären hade plockats i vår alldeles egna skog av kolloungar. Sockerhöga och glada for de allesammans i säng även denna dag och vi inväntar med spänning morgondagen. Det ryktas om godis och disco, hur bra ska inte det bli?!


Simma lugnt
/ledarna
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ååh jag såg Emelie..så glad hon ser ut. Och mamma tänker och saknar henne hela tiden <3 <3

2016-07-01 @ 00:32:14
Postat av: Anonym

Vilka fina barn! Härligt Busan att du har roligt, du strålar! 😄 // Tesan ( Ellens mamma )

2016-07-01 @ 09:56:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0