Dag 8 - Gamlingar på gården!

Det vankas slutspurt!

I dag var en mycket speciell dag. Alla dagar på kolonin är såklart speciella men till skillnad från en ordinarie dag hade vi ett födelsedagsbarn på kollo. Siffran var inte vilken som helst heller, närmare bestämt 18 år. Vår fantastiska ledare Nicole fyllde myndigt och det kräver ju en frukost som motsvarar festligheten i sig. Pannkakor, sylt och glass fanns tillgängligt utöver den ordinarie frukosten. Märkligt nog var det inte många av barnen som var så sugna på det rostade brödet och filen denna söndag.  Vi sjöng och vi firade, en liten present blev det också. Stort grattis Nicole!

 

Efter denna bamsefrukost var det dags för fri lek, något som barnen uppskattar väldigt mycket och som också gör väldigt bra. Det är en varierad bas av lekar och aktiviteter som våra kollodeltagare ägnar sig åt under dessa pass. Även i dag har vädret var mycket gott och därmed spenderar de flesta ungarna sin tid utomhus. Leka i skogen eller hoppa över hinder, spela fotboll och hänga i klätterställningen är bara ett fåtal av de aktiviteter man vanligtvis hålls med.

 

Som om inte pannkakorna till frukost var nog, fick vi besök av Åsas pensionat där några gamla gummor och gubbar, fulla av liv och spring utmanade våra kära ungar på en fotbollsmatch i kamratskaplig anda. Förvånansvärt nog visade det sig att dessa äldre människor inte alls var så stela i höfter och leder, trots kryckor, krokade ryggar och avsaknad av modern klädkod. De totalt dominerade de stackars barnen som å andra sidan inte verkade lida så mycket av förlusten då de underhölls tillräckligt av att beskåda dessa hurtiga gamlingar med spräckta klänningar och flygande peruker.

 

Har man spelat en tempofylld och händelserik fotbollsmatch är det inte mindre än rätt att äta en stabil och grundläggande lunch.  Våra kockar hade förberett potatisbullar (barnens egna favorit) med tillhörande bacon i mängder. Självklart fylldes även tallrikarna med diverse grönsaker av varierande former och färger. Glada och belåtna återvände barnen till sina rum för att avverka siestan. Ungarna skrev brev, läste, målade eller passade på att stänga ögonen för en stund.

 

På eftermiddagen tog vi vädret i akt och gick ned till bastustranden för att bada och krabba, den senare var mindre lyckad än den förstnämnda som var en stor succé. I stället för mängder av krabbor som i vanliga fall utvinns ur havet i en annan del av Åsa fick vi tillfälle att utforska och beskåda hav och kust i Västsverige.

 

Återigen på gården bjöds det på festmåltid i sann bemärkelse. Vi åt tacos. Kvällen var lugn och bestod av fri lek. Nu sover barnen i sina bunkerbäddar och ledarna likaså.

 

 

God natt Åsa, God natt Kumla

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0