Dag 5 - Glad Midsommar!

Först och främst, innan vi påbörjar dagens inlägg, skall vi tacka vår ledare Kent för gårdagens blogginlägg. Då ett gäng av oss ledare var lediga igår hoppade Kent in som bloggare, TACK!
 
Hej på er och glad midsommar!
Då midsommarfirande vankades på eftermiddagen/kvällen var det stor tid för barnen att gå ner till byns lokala handel och köpa diverse godsaker till dagens bravader. Barnen fick handla för 40 kr max då godis, chips, dricka m.m. inhandlades. 
Vid 13.00 stod midsommarlunchen klar. Sill, potatis, Janssons frestelse, potatisgratäng, prinskorv och köttbullar slank ner fint i magarna. En mycket bra start på vårt midsommarfirande!
Efter lunchen var det i vanlig ordning dags för siesta för barnen. Många passade då på att göra sig extra fina inför dagens händelser som stod på schemat. 

Vid 15.00 var det dags att fira in sommaren ordentligt med en dans runt midsommarstången. Trots att vädret såklart bjöd på regn på midsommarafton hindrade inte det oss för att ta oss en dans. Oavsett väder och rusk ska det dansas! Barnen och ledarna klädde på sig regnkapporna och gick ut på gräsmattan. Flisby och Nicole tog rollerna som trubadurer medan resten skapade en ring till stången. Vi inledde såklart med små grodorna och fortsatte senare med räven raskade över isen, prästens lilla kråka och avslutade senare såklart med RAKETEN!!
Efter dansen var dansad var det dags för jordgubbsfrossa! Vi hade laddad upp med litervis med jordiga gubbar som vi mummsade på tillsammans med glass. 

Efter jordgubbarna började en del ledare att förbereda inför kvällens disco. Det gjordes volanger och dikorer som prydde källarens tak och väggar. Discolamporna sattes på och snart var det dags! 
Samtidigt passade resten och ledarna och barnen på att festa till det med korvgrillning på altanen. Till det serverades det pommes!
 
Sedan var det dags för ansiktsmålningar. Någon timme senare hade vi en kanin, en mus, två katter, en joker och en massvis med andra fina skapelser. När målningarna var klara var det äntligens dags att slå upp dörrarna inför kvällens discotek! Tillsammans med bra musik, utklädnader och massvis med godis omgjordes källaren till tidernas kollofest! Det var dans, limbo, dansstopp och såklart en och annan tryckare till suveräna Celine Dion. Love is in the air!
 
Nu är det snart dags för barnen att lägga ifrån sig godiset, dansa en sista dans och svira om till pyjamas. Vi har haft en kanonbra midsommarafton tillsammans med era barn. Vi hoppas att ni överlevde eran midsommar nu när vi lånat era ungar ;-)
 
Hej hopp - gå i galopp!!
Ledarna 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0