dag 10

Hej alla barn och föräldrar! 
 
Nu har vi alla kommit hem och här kommer ett sista inlägg för denna sommar från gårdagen. 
Vi började dagen med att packa ihop det sista på gården. Ett par timmars packning och städning och sedan var vi klara för att avsluta dagen på bästa sätt. 
 
Vi käkade lunch och pasta salladen var mycket god. 
 
Efter lunchen så hoppade vi över siestan eftersom vi ska sitta på en buss i 4 timmar. 
Vi gick i stället ut på gräsmattan och ställde oss i en ring. Vi fattade varandras händer och vi kom överens om att vi skulle slå en nytt kollorekord det sista vi gjorde, i klämleken. 
Tidigare under perioden slog vi rekordet och hamnade på 7,6 sekunder. Men denna gång ska ni veta så slog vi det igen... 6,5 sekunder klämde vi oss runt på. MYCKET IMPONERANDE!! 
 
När klämleksjublet lagt sig så var det dags att börja kramas. Alla kramar alla och sedan går man till sina väskor och väntar på bussen. 
 
Bussresan hem gick bra och nu ser vi ledare fram emot nästa sommar med alla härliga barn igen. Vi saknar er redan och hoppas vi ses snart igen. 
Har ni föräldrar och barn några synpunkter på kollot, eller bara vill skriva några rader får ni gärna göra det till adressen asakollo@live.se 
 
Och glöm inte att gå in och lyssna på våra kollolåtar som Robert skrivit. 
 
 
 
Hoppas vi ses nästa sommar! 
Tack för oss! / Kolloledarna <3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 9 - sista hela dagen

Hej i stugan, 

 

Dagen började med en ordentlig frukost. Sedan hände något underligt på kollo, helt plötsligt trillade ett gäng med pensionärer in på gården och ville utmana ungarna i fotboll. Ungarna fick hårt motstånd, och pensionärerna vann fotbollsmatchen med 5-4. Ledarfotbollen är en tradition här på kollo, ledarna klär ut sig till respektive kön och ger barnen en ordentlig utmaning. 

 

Efter lunchen så väntade som vanligt en siesta och efter det började barnen packa sina väskor. Det kan vara någon strumpa här och där som saknas men det hoppas vi att ni har överseende med. 

 

Framåt eftermiddagen så var det dags att börja byta om och på med finkläderna. Det väntades finmiddag. Sista kvällen med gänget, då äter vi lite finare mat. Denna gång serverades det kyckling, potatisklyftor och beasås samt grönsaker. Till efterrätt fick vi kladdkaka, glass och bär. MUMS!! 

 

Efter middagen sjöng vi vår kollosång. Här kommer texten. Melodin är Justin Biebers låt - Baby. 

 

Här på kollot har vi roligt, jämt och ständigt har vi skoj!

Spela fotboll, knyta armband å skicka lappar dagen lång

Lämna stan för röj på berget lämna Kumla och betongen

Vi skall bada, krabba krabbor och så leka lite till

 

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh hoppas gaffelhulda har sprungit bort

 

Ledarjakten, dansa disco, flätat håret har vi gjort

Vattenkrigat, jagat bovar under guldruschens hårda kamp

nu är det dags att röja järnet, nu är det dags att släppa loss

nu skall hela kollot sjunga, så det hörs till Kumla by, 

 

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh hoppas Åsa-Harry har sprungit bort

 

Äta god mat, glass och godis, tårta vill vi också ha

Rena händer inga kladdar om besticktjuven inte kommer hiit

Nu tar vi i med, hela kroppen, andas in och, sjunger ut

för Åsa kollot, är ju toppen och vi skriker ut ett högt kollotjut. 

 

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh hoppas panchisarna har virrat bort

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh hoppas vi ses nästa sommar igen

 

Näst på schemat var att dela ut diplom till barnen. Alla barn får ett diplom av oss ledare. En motivering till något som utmärkt dem extra mycket. Det är allt ifrån årets sötnos till årets kollobarn som är den finaste titeln att få. Det är något alla barn strävar efter att få. 

 

Sedan fick vi ledare ta emot diplom ifrån de stora grabbarna, det delades ut titlar så som kollovän, skosula, limbo och sångfågel. Riktigt kreativa barn ni har. Man blir rörd när man får fina diplom. 

 

Barnen fick sitt godis lagom till discot och vi ledare fick vara med om en ordentlig sockerchock. Alla barn var helt uppe i varv. Discot var hur skoj som helst och vi poppade på ordentligt med musik och en limbotävling.

 

Efter discot fick barnen gå och lägga sig. Inte det lättaste att få alla i säng men det gick. 

 

De äldsta tjejerna och killarna fick vara med om något ut över det vanliga, de fick blev väckta mitt i natten och fick gå och sätta sig vid lägerelden. Det väntades en spökvandring i skogen. De fick träffa på karaktärer som den förrvirrade clownen, de ledsna tvillingarna, svarta madam och liemannen bland annat. Det blev många skrik i natten och ungarna blev uppspelta. Men vi fick dem i säng och de somna till slut. 

 

 Nu sitter vi här och äter frukost och vi ska snart packa ner det sista. Det kommer ett inlägg när bussen rullat i från Åsa. Så ni vet på ett ungefär när vi kommer hem till Kumla. Målet är att vi ska åka kl 14.00 och vara åter i Kumla 18.00.  

Tack för den här perioden, era barn är underbara! 

/Kolloledarna


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 8

Hej på er. 

 

Idag har solen varit framme en del, och det har vi tagit till vara på. 

Vi började dagen med att vi gick ner till bastustranden för att bada, temperaturen i vattnet var: skitkallt. Möjligheten att krabba och kika på fyren fanns också, vilket många av barnen tog möjligheten att göra. Vi serverade ett lättare mellanmål på förmiddagen. 

 

Vi gick hem för lunch och sedan väntade en behövlig siesta. 

 

Efter lunchen så gick vi ut på stora fotbollsplanen och tog oss an en 5 kamp med grenar i världsklass. Irländsk julafton, potatis på sked, kom ihåg, pennan i flaskan & dopp i vatten/mjöl. 

 

Middagen serverades och en kvällsaktivitet väntade. En match i brännboll. Vilket blev en spännande match då vi delade upp våra djurlag i två och två. Matchen blev jämn. 

 

Alla barnen somnade tidigt och var trötta. En super bra dag :)

/ Kolloledarna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bussen på g

Nu har bussen lämnat Åsa och är på väg hemåt mot Kumla! Tiden vi räknar med att anlända är kl 18.00! Vi återkommer här om något annat blir sagt! Tack för denna perioden :) / kolloledarna

dag 10

Hej på er föräldrar.

På grund av att vi inte har haft någon internetanslutning så har vi inte kunnat blogga på två dagar. Så ni kommer få hålla ut till ikväll då kommer inlägg för alla sista dagarna, 8,9 och 10.

Ett snabbinlägg om avresa kommer upp i vid lunch. / Kolloledarna

dag 7

Go´kväll i stugan. 
 
Idag har vi haft gött väder på kollo. Det har inte regnat, men det har varit varmt och solen har tittat fram stundtals under dagen. 
 
Idag har vi låtit barnen välja på vad de velat göra. Alternativen på förmiddagen var att vara på gården och hänga, köra lite fritt och det andra alternativet var att gå ner till bryggan och krabba. Det blev så att gruppen delades i två, så 20 st barn på varje aktivitet. Vi slog rekord nere på bryggan, vi fick upp 59 st krabbor, vilket är rekord för i år. Det tidigare var 42 st och det rekordet som är totalt är 326 st under en krabbning. 
 
På gården så lektes det, det spelades bubba och pysslades i vanlig ordning. Till lunchen så hade besticktjuven varit på besök så idag fick vi äta med händerna. Pasta skruvar och korv med ketchup smakade lika gott utan bestick. Barnen tyckte om det efter ett tag i alla fall, lite ovana till en början, men sedan kom flinen. 
 
Efter lunch blev det som vanligt siesta och utdelning av post. Tänk på att imorgon är sista dagen att posta brev till barnen för att de ska hinna komma fram innan barnen åker hem. 
 
Efter lunch tog vi på ordentliga skor och tog en promenix ner till byn och käkade glass för andra gången :) vi alla njöt. vi pasade på att köpa godis, leksaker och annat snacks inför discot på onsdag. De som ville fick efter detta gå ner till stranden och bada, vi har ett par riktiga baddare bland oss. Härliga barn. När vi alla var tillbaka på gården så serverades pytt i panna till middag och nu myser vi alla på madrasser på golvet i stora rummet framför en bra film. Kenny starfighter. Det bjuds även på ananaspaj med vanlijsås. Mycket gott. 
 
Efter filmen är det dags för barnen att ta med sig kudde och täcke och krypa ner till kojs och borsta tänderna såklart. Imorgon är en ny dag, vi hörs då! Puss och kram / Kolloledarna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0