guldrush, tröjtryck & efterlängtat maskeraddisco

hej föräldrar & vänner!

vilken dag och vad vi har hunnit med mycket.

vi började dagen med en stadig frukost och discoväckning som uppladdning inför kvällen! barnen fick efter frukost samla ihop sig för att göra sig redo att möta ledarna i årets guldrush. en lek då barnen skall hjälpa scheriffen att ta tillbaka guldet i från rövarna som gömmer sig på berget. för varje guldklimp barnen lämnar in i saloonen får de ett glas saft. och vilka engergiknippen ni har till barn, guldet fick de med sig och  bovarna hamna i finkan. och allt slutade med ett enda stort vattenkrig.när barn och ledare vilat upp sig efter lunch började vi trycka tröjor. mer än hälften av barnen har nu designat sin egen tröja och de är mycket exotiska!kvällsmaten serverades, gött med kebabgryta, men ungarna såg fram emot disco & framförallt deras godis. och vilket disco sen, de dansar och stojar så vi ledare hinner knappt med! en riktigt lyckad kväll med både dans, limbo & tryckare!

nu sussar alla gött, lika så vi snart!

/ ledarna

dag fem har nått sitt slut

hej på er!

dag fem med strålande sol har precis tagit slut. och vad mycket som vi har hunnit med..till en början efter frukost & städning fick barnen tre olika alternativ att välja på, att gå ner & krabba, gå & bada eller stanna kvar på gården och ha möjlighet att gömma sig lite för solen. favorit sysselsättningen blev krabbning, dock slog vi inga rekord idag men näst intill 100 st krabbor fångades in.

efter lunch så drogs en fem kamp i gång i våra olika djur-lag. örnarna, björnarna, älgarna & lodjuern. dagens kamp tog lodjuren hem. efter kampen drog vi fram och körde såparush. och det var en höjdare hos barnen, det var såpa högt & lågt och bara leenden på läpparna, hos stora som små!

efter dusch och kvällsmat som var hamburgare samlades vi runt lägerelden och sjöng lite sånger & grilla marshmallows, mycket gott och kladdigt.

barnen sussar nu sött och ser fram emot mogrondagens guldrush & maskeraddisco.

vi måste bara tillägga att vi har kammat hår i dag efter löss då det har smittats bland barnen. det är ett gäng tjejer som fått detta, men vi har kammat i genom alla barnens hår och det har inte spridit sig till så många, tack och lov. vi kommer hålla alla barn under uppsikt bara så ni föräldrar är medvetna om detta..

tack för idag, slut för idag! / ledarna

vi har passerat 1000 sträcket!

kära föräldrar!

vi har haft så ofantligt mycket besökare på bloggen, vi har passerat 1000 täcket, just nu för stunden har vi haft 1035 besökare sedan första juni. det är vi jätte tacksamma för. det är mycket roligare att skriva när vi har folk som läser bloggen. och kommentarerna är riktigt roliga att läsa med! så tack till er.

men åter till dagen. förmiddgen bestod av shopping nere i godisbutiken. alla ungar fick handla för 35;- var. inga problem med handlingen utan allt flöt på suveränt.

efter lunch så begav vi oss ner till den stora stranden även kallad "vita sand". där höll vi till i ca 3 timmar och nu är barnen kräftor trots tjocka lager med solkrämer.

vi tog en paus på vägen hem och käkade glass i den omtalade glassbaren, det blev toppen.alla ungarna var stormförtjusta och glassgubben bjöd på topping & strössel så inga sura miner bidde det.

vi kom tillbaka och käka kvällsmat nuggets & ris. mycket gott!

vi avslutade kvällen med lite lekar som mördarleken och klämleken, och på klämleken så slog vi förra periodens rekord med en sekund, period 2 klara leken på 5 skeunder, mycket bra jobbat!nu sover barnen och det ska vi med göra nu, godnatt & sov gott!

/ mvh ledarna

Måndag 27/6

Underbar dag som startade men en skönt och lång lekstund uppe på kollonin.

Vi badade på eftermiddagen, kanon väder hela dagen.
Mycket vatten drack vi och många frukter blev det underdagen.
Halvapersonal styrkan plus kockarna var lediga men både vi och barnen kämpade på trotsvärme och solsken.

Inga avancerade maträtter blev det, Till Lunch Serverades Köttbullar och Pasta och till middag Pastasallad med köttbullar i, alltså samma sak fast i en liten annan form, vi fick inget skäll av era barn de var glada och åt som bara den.

På kvällen ville vi vila våra och barnens trötta huveden och kroppar med lite Singstar, pingis och pyssel.
I Skrivande stund börjar vi lägga era underbara barn.


Här kommer lite bilder från dagen.

Mvh//Ledarna

a

aaaa

gggpprrrrsdsfdpiydgfdspkolömmlkltettetttyyyyjbbbnnn

period tvås andra dag

här har vi haft strålande sol och ca 25 grader varmt. det har badats och solats hela förmiddagen. barnen uppskattade detta enormt och en del barn höll ut nästan en hel timme i vattnet. strongt gjort.
när vi återvänt till kumlagården så stod maten serverad och dagen till ära hade bestiktjuven varit här och norpat bestiken. så barnen fick äta potatismos, pommes och grillkorv med händerna, vilket inte var några prolem alls.

efter maten bidde det frilek, fram till att man en namnlek lektes, polis & protestater och även McDonalds. en härlig eftermiddag med mycket spring och stoj. leenden på läpparna från alla barnen.

efter pyttipanna middagen så slog vi till med ledarjakten. då ska barnen leta efter ledarna i skogen och få en lapp av dem ledarna de hittade. ledarna gömmer sig på olika svårighetsgrader, ju högre siffra man har ju svårare är man att hitta.

nu är alla barnen nattade och näst intill alla sover. mysiga ungar har ni föräldrar. och vi är tacksamma för att vi får låna dem. sov så gott för det ska vi ledare göra efter en kanon dag! natti natt./ ledarna

bildbomb ifrån midsommarafton inkl finmiddag


detta var en rätt rejälbildbomb ifrån midsommarafton, vår sista kväll.
tack så hemskt mycket för lånet av era fantastiska barn och vi hoppas att de som har åldern inne även kommer åter nästa år. vi önskar alla barnen som har blivit till åren, lycka till i ert framtida liv, ni kommer lyckas allihopa!

KÄRLEK / ledarstyrkan

Ett slut följs alltid av en början

Hej alla kollloläsare! Här kommer en uppdatering av fredag och lördag! Bilder kommer även att dyka upp inom sinom tid!

Midsommarafton firades av med dunder och brak, en lunch där sill, potäter, hemlagade köttbullar och mer därtill infann sig på matborden i åsas kollobarack. Med en livs levande midsommarstång och oemotståndligt söta ballerinor på besök dansade sällskapet i takt till vår kocks ackompanjemang. Allt från "tre små gummor" till "raketen" sjöngs unisont i glad anda och gemenskap ute på vår egna fotbollsplan i smådugg och frisk blåst. När stämbanden inte längre tog ton och en förväntan med spänning istället bosatte sig hos barnen inför finmiddagen och kvällens disco som senare skulle äga rum.

En tid (längre sådan) spenderades åt att göra sig i ordning inför kvällens aktiviteter, bland annat duschning plattning av hår, lockning, sminkning med mera. 30 minuter efter att klockan passerat arton (Greenwich time) var det dags för indelning av barnens sällskap under måltiden. Varje ung dam hade en stilig kavaljér vid sin sida och serverades av hovmästarens anställda servitörer.

Middagen blev till historia och diplom skulle delas ut, följt av modiga grabbar beväpnade med gura och sång, en kollolåt om barnen och inbjudan till avslutningsdiscot. En lyckad dans i källaren med lasermaskiner, discokulor och annat tillhygge av disco-anda. Som en ivägskickning och speciell avslutning gick de äldre barnen en spökrunda fylld av skrik, snaror, lik och eld.


Lördagen inleddes med en stadig frukost, därefter rengjordes rummen för sista gången (den här perioden) och inväntade istället kollots nya grupp. En gemensam avskedsring skapades där midsommarstången placerats dagen därpå och kramar delades ut och mottogs av alla med en gnutta sentimentalitet. Bussen kom och barnen åkte. Tack för Perioden alla härliga ungar, hoppas vi ses nästa år då bättre väder skall bokas i förväg! Vi har haft kanonkul och hoppas att ni känner likadant. Många kramar /LedarnaRunt klockan sju på kvällen rullade samma buss som tidigare lämnat oss denna dag in på parkeringen bakom baracken. Ut kommer pigga, glada, spralliga och härliga ungar som nu tar över Åsa för de nästkommande 10 dagarna. En middag väntade barnen som var uppskattad av både barn och edare. Efter bäddning och installation tickade klockan mot nio och sängen kallade. Väderprognosen ser positiv ut och vi hoppas på bad!
simma lugnt! /Ledarna!

Torsdag 23/6

Grytlocks väcking började dagen med, efter det så serverades Åsas egna frukostbuffé.

Vi gick och handlade godis för att kunna hinna med allt vi ska hinna med det full späckade schemat imorgon(Midsommarafton).

Efter godis handling och innan lunch blev det lite fri lek uppe på kollot, barnen är jätte duktiga på att aktivera sig själv.

Efter lunch kände vi ledare lite ångest över de få bad tillfällen som givits barnen, så vi bestämde att de barn som ville fick följa med att bada och de som inte ville det fick gå och krabba, när vi står på samligen där vi skulle fråga barnen detta så började det spö regna, hihi.

Det var dock hela 19barn(Av 39) som ställde sig i bad ledet, vilket senare visade sig vara ett riktigt bra val.
Då det som jag förstod inte gick väldigt bra att krabba, men vädert sprack upp och gav sol nästan hela den tiden vi var på stranden!!!

Underbart!!!

lklk

loo

Efter badet och krabbningen blev det ytterligare lite fri lek uppe på kollot.

På kvällen rullades det Köttbullar till morgondagen, gitarhero tävlingen avslutades och vi lekte lite annat med.


Nu måste vi alla sova för att vara riktigt pigga inför morgondagen.

GLAD MIDSOMMAR. Mvh/// Era Eminenta Kollo ledare.

dag sju och bad för hela slanten

hej där hemma!

idag har vi trotsat vädret ordentligt. trots att himlen inte varit klarblå så har vi hunnit med en hel del ute aktiviteter.

till en början så tog vi med oss barnen ner till fotbollsplanen för att spela den traditionella ledar/pensionär fotbollen. en bra och spännande match som slutade med att ledarna kammade hem seger efter straffar.

när fläskpannkakan var uppkäkad så tog vi med oss alla kids ner till den så kallade bastustranden, tro't eller ej men alla barnen badade faktiskt och det var riktigt skönt i vattnet. mycket härligt och det uppskattades av alla ungar och ledarna med såklart.kocken tog ledigt ikväll så barnen med hjälp av ledarna fick laga maten, tacos stod på menyn, vilket var mycket poppis.kvällens aktivitet var sång och lekar runt lägerelden. allt ifrån viskningsleken till mördarleken. även detta var populärt. och som grädde på moset så grilla vi körv på kvällskvisten.

kort sammanfattat kan vi säga att dagen har varit mycket bra!

nu är det godnatt och imorgon väntar en ny spännande dag!

mvh ledarna

Grå mulen dag men ändå fantastisk dag

Dagen började till ära med lite storstädning i rummen sedan efter frukost så fick det gänget som inte hade gjort klart sitt tröjtryck chans att göra det. De andra fick vara ute och ha fria aktiviteter. Till lunch serverades köttbullar med sås och potatis o lingonsylt, efter lunch gick vi ner allihopa ner till lilla stranden där en del fick bada och de andra klättra i bergen och plocka snäckor o musslor. När vi kom tillbaka så var det fritt fram till middagen som bestod av gulachsoppa. Kvällen bjöd vi på lite musik tävlingar i klass med så ska det låta, sedan så blev det lite allsång med våran fantastiske trubbadur Johan och kocken Fredrik som har ett förflutet inom musik branschen.


gårda brygga, guldrush & maskeraddisco

godmorgon alla föräldrar.

efter en mega lång och härlig dag igår så kände vi ledare att vi behövde sova och skriver några rader nu på morgonen i stället.

gårdagen började med att vi tog en prommenad till gårda brygga. en sträcka på 6km tur och retur. det gick hur bra som helst, inga klagomål från barnen varken dit eller hem. när vi anlänt till gårda brygga bjöds det på päron split och leken pinoccio.

åter på kumlagården serverades det lunch och sedan fick barnen börja måla affischer till den kommande guldrushen. efter siestan var det dags att hjälpa scheriffen att ta tillbaka guldet i från rövarna. det är vad hela leken går ut på och sedan slutar allt i ett stort vattenkrig. 
när kvällsmaten avslutats var det bara att börja sminka om sig inför kvällens maskerad. ett mycket uppskattat disco av både barn och ledare.

nu är alla barn utvilade och ska storstäda, vad resten av dagen bjuder på det får ni reda på ikväll

må så gott! / ledarna

Söndag 19/6

Hej alla kära föräldrar vänner och bekanta.
Idag har vart en ganska mulen dag med många skratt, vi startade dagen med en vatten pistols väckning.
På förmiddagen så gick vi ner och krabbade hela 121 små krabbor fick vi upp.
Till lunch blev vi serverade Ris med kassler gryta, riktigt riktigt god.
På eftermiddagen blev det 5-kamp, där barnen fick tävla i bl.a Memory, Stafett, Stövel kastning & "Irlänsk julafton"
Till Middag blev vi serverade, Hemmagjorda pannkakor med sylt & grädde(Mumms).
På kvällen blev det filmmys i stora salen.
Imorgon, hoppas vi på riktigt bra väder för vi har många Stora och traditionella kollo lekar planerade.
Halva personal styrkan var ledig denna dag, så jätte mycket bilder blev det inte.
Här kommer några från filmmyset iallafall.
Mvh// Era eminenta kollo ledare.

premiär bad och regn

här skiner inte solen som vi har hoppats på, utan det har varit skurar hela dagen men vi fick till premiär badet. hälften av skaran var ner till stranden och tog sitt första dopp i havet. inte speciellt varmt men hela 17 grader. det blev inga timmars bad, vi gav oss efter två timmar. de barnen som var kvar på gården syssla med va de kände, dock var de tvugna att vara ute och njuta av sommarn, men fick ta skydd från regnet när det väl kom.
på efteremiddagen gav vi oss ner till byn och käka glass i den fantastiska glassbaren. vi inhandlade även godis inför maskeraddisot som kommer att bli av på måndag, många barn tyckte vi ledare var elaka som följde med och köpte godis idag men att de inte får det förrän på måndag. men vi kände så att är det bra väder vill vi bada och inte slösa tid på att hänga i kiosken.


kvällen spenderades i källarn med disco-pingis och gitarhero på övervåningen. mycket uppskattat av barnen som nu har krypit till kojs, och sussar sött.


idag har vi även börjat ta emot samtal till barnen. mellan 17-19 varje dag är det telefon tid, telefonnumret är 0340-651114, dock så kan vi ha kvällsaktiviteter den tiden så vi kanske inte har möjligheten att svara hela tiden, bara så ni vet om detta. mailen har vi också, asakollo@live.se

vi hoppas på sol i morgon då barnen har dansat soldansen.

måå så gott! / ledarna

dag två lider mot sitt slut

alla glada föräldrar, vilka barn ni har! energiknippen så det bara knakar.

idag har vi inte haft lika tur med vädret, förmiddagen var kall och bestod utav en lång och mastig regnskur. men det hindra inte oss ifrån att vara ute och stoja, namnleken började förmiddagen med och nu kan alla allas namn.

därefter delades alla barn in i olika lag som vi kommer ha perioden igenom. det är lite "wild-kids" stuk på det hela, de olika lagen är älgarna, lodjuren, björnarna & örnarna. de kommer tävla i olika grenar och sista dagen kommer vi ha ett vinnande lag som får ett fin fint pris.


lag lodjuren


lag örnarna


lag björnarna


lag älgarna

den första tävlingen var musikquiz, de fick svara på frågor om låtar, artister filmer osv. alla ungarna tyckte det var en skoj lek. kanske blir en sådan deltävling till. segern gick till björnarna efter denna gren.


musikquiz

lunchen närmade sig och pasta & skinksås var en mycket uppskattad måltid. efter maten delades det ut post och det var rätt tomt i brevlådan men mail har det kommit. och en tanke till er som läser detta, skicka iväg ett mail nu under helgen i ställlet för brev, dem kommer ju inte fram förrän tidigast måndag i alla fall. adressen är: asakollo@live.se

på eftermiddagen hade barnen olika alternativ att välja på med sysselsättning, några barn drog ner till fotbollsplanen och kickade boll, några gick på promenad och resterande stod för krabbningen. dagens fångst av krabbor blev hela 98 st, dock så blev det ingen kvällsmat på dem utan vi släppte tillbaks dem i stället.det har serverats kvällsmat och det har lekts ledarjakt och nu är alla barnen nyduschade och fräscha igen. ledarjakten går ut på att ledarna gömmer sig i skogen med lappar med olika svårighetsgrader så ska barnen leta reda på ledarna och samla poäng. även detta var en lagtävling som björnarna tog hem.


ledarjaktendet har varit en lång men uppskattad andra dag och nu ska vi leka en avslutande kvälls lek : - "älskar du mig så le"

må så gott, det gör vi

MVH / Ledarna

bildbomb

här kommer bildbomben som vi lovade sent i går kväll!

se & njut.


poliser & demostranterMcDonaldstjejerna myser i gräsetkollots stuntman - martingitarren är poppis i år, mest balnd de äldsta grabbsen.


två pommes frites i McDonalds-leken


ännu fler protestanter och poliser


kladdkaka till alla


mattis är go & glad


bra med gosaker innan läggdags!


som ni ser på bilderna har barnen riktigt roligt, och även vi ledare..
vi kommer uppdatera mer i kväll och då får ni veta vad vi har haft för oss idag.
en liten hint är att vi nu skall iväg ner till vattnet och kanske fiska en krabba eller två.

ha en mega go dag! det har vi trots regnet..

mvh ledarna
vi är framme

hej kära föräldrar!

vi är framme och allting är super bra!

det har varit en intensiv dag med en lång men väldigt glad bussresa. inga åksjuka barn eller ledare utan allting flöt på helt utan problem. när busen väl var framme i åsa blev det mega god lasange av vår nye kock fredrik. enligt barnen så fick han fem sjtärnor av fem möjliga.mätta och belåtna packa barnen upp sina tillbehör utan problem och motgångar. när väl allting var på sin plats, ledare som barn drog lekandet igång. åh hej vad vi lekte, protestanter & poliser blev den första leken. några barn utsågs till poliser som skulle sära på protestanterna, vilket inte var så lätt, vissa par som satt ihop höll ut i en kvart. strongt av både barn och ledare.lek nummer två heter McDonalds då skulle man para ihop sig efter olika hamburgesorter och lägga sig på varandra, ex cheeseburgare består av ett lager med tre personer. en mycket uppskattad lek av våra barn.

nu har vi ledare precis haft vårt första kvällsmöte och det är bara positiva intryck. alla barn har skött sig exemplasriskt och ingen hemlängtan, än så länge dock men vi hoppas alla skall klara sig i från det.

vi uppmanar et att inte in ringa imorgon heller, utan på lördag mellan 17.00-19.00 är telefonen igång. 0340-651114 är telefonnumret till gården.

alla vi lefare tackar för att vi får låna era barn dessa dagar och vi lovar att ta hand om dm väl och hålla dem goa å glada. vi hoppas på sol & bad i morgon om inteblir det mer "lära-känna" lekar.

nu ska trötta men glada ledare sova, så godnatt föräldrar och simma lugnt!

OBS! det kommer ett hav av bilder i morgon då det är dålig internet uppkoppling!

Information

hej alla föräldrar & barn! tack för ett toppen bra möte nu ikväll! vi alla ledare är super taggade och givetvis hoppas vi att ni barn är det också :) vi utlovade en del information och den hittar ni här nedan: telefonnummer till Kumlagården - 0340-651114 telefonnummer till Kent - 0709100844 telefonnummer till Daniel - 0707324822 adressen till gården är - "barnets namn" kumlagården 43031 Åsa mailadressen till kollo är - asakollo@live.se Är det några frågor innan kollot är det bara att kontakta oss :) vi ses snart för avfärd, må så gott tills dess! hälsningar era kolloledare

Mailadress

Kollots mail
asakollo@live.se

RSS 2.0