Dag 1 - Korv o Mos

God kväll!

Nu är äntligen barnen här efter en lång busstur. Vi har blivit indelade i rum, ätit farlig korv med mos och en del har packat upp sina kläder. Nu är det EM final för U21 mellan Portugal och Sverige men de flesta springer av sig efter en lång färd.


Imorgon väntar kanonväder och inledningen på sommarens äventyr!

 

PS: Ni föräldrar som inte vill att era barn syns på bloggen får kontakta oss på asakollo@live.se. Vi försöker såklart att fotografera alla barn så att alla kommer med på bild. Dock vill inte alla barnen vara med på bild alla gånger vilket innebär att antalet bilder per barn kan variera.

God natt!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 9 - Sista natten med gänget

Väder?  -Helt ok!  Då var det alltså dags, dagen vi alla bävar är i och med nästa soluppgång här. I morgon åker vi åter hem till Närke och dess Kumla vilket innebär att dagen har spenderats med att fira av vår vistelse här på kolonin.

 

Dagen startade likt andra dagar genom att vi städade våra rum, åt frukost och gjorde oss i ordning för dagen. Vi delade in barnen i två grupper som tog varsin runda i Åsa med uppgift att inhandla godis och dryck inför kvällens bravader. Väl tillbaka på gården spelades det fotboll, ett oorganiserat vattenkrig bröt ut och inne i huset hölls man med sällskapsspel och pärlor. Till lunch hade våra briljanta kockar tillagat två stycken soppor som fick god kritik. Därefter mosade vi i oss så många pannkakor som vi någonsin kunde.

 

Under den dagliga siestan befann sig barnen i vanlig ordning på rummen för att vila och ledarna delade ut brev och mail för sista gången den här perioden.  Efter vilotiden började vi att packa inför morgondagens hemresa, passade på att spela ett sista parti 4-i-rad och klädde upp oss inför den annalkande finmiddagen.

 

Sedan var det dags! Kvällens festligheter brakade igång med gruppfotografier uppföljt av indelningen av paren som skulle sällskapa under kvällens första del.  Barnen hade klätt sig för att dinera bland prinsar och prinsessor och var alla mycket stiliga. Vi delade ut diplom till samtliga barn och även ledarna fick enligt kollo-traditionen diplom av de äldsta deltagarna på kolonin.  När formaliteterna hade passerat oss var det äntligen dags för DISCO!!  Tryckare, limbo-tävlingar, dansstopp, danståg och fridans präglade de närmsta två timmarna tillsammans med en hel del sockerkickar.

 

TACK för den här perioden alla barn, och tack till alla anhöriga som följer oss här i cyberspace. Vi ses nästa år, nu laddar vi ledare inför hemkomst medan andra peppar inför period II.

 

PS: Vi försöker såklart vara mycket noga med att se till att alla barn får komma på bild så ofta som möjligt. Dock är det inte helt utan komplikation då inte alla barn vill bli fotade i alla situationer. Vi lägger inte heller upp några bilder som vi tror barnen inte vill att vi lägger upp.

Vi vill också be alla barn att skicka en kort utvärdering av kollot när ni kommer hem. Vad var bra, men framförallt, vad behöver vi bli bättre på och göra mer av? Skicka till: asakollo@live.se

 

 
 

God natt!


Dag 8 - Tjuvar o Banditer

Hej på er där hemma!
Idag har vädergudarna inte varit på vår sida, men vad gör det? Efter en god frukost tog vi med ungarna ut och körde lite lekar vilket var jätte roligt!  Björnen sover blev helt klart våran nya favorit.
Sedan fick ungarna lite fri lek där vi spelade pingis, lirade guitar hero och pärlade. Måste tillägga att era barn har blivit experter på att pärla!!

Idag har även ett brott begåtts… besticktjuven har varit i farten igen och snott alla våra bestick lagom till lunchdags vilket resulterades i att vi fick käka köttbullar och makaroner med händerna. Men det var det ingen som klagade på!

Efter lunch var det äntligen dags… det vi så länge har väntat på… den efterlängtade GULDRUSHEN!!
Banditerna har snott saloonkvinnans guld och det är barnens uppdrag att hämta guldet uppe på berget. Men de som banditerna har till sin hjälp är vattenpistoler! Hela slutade med ett gigantiskt vattenkrig!

Nu på kvällen har vi ätit god pizza till kvällsmat och nu ligger ungarna och kollar på film; Jönssonligan och cornflakescupen och mumsar på vattenmelon.

Hoppas ni har de toppen!
Ledarna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 7 - Femkamp och burgare!

Skitväder. Dock är det inget som ruckar på våra unga och tappra kollobarn. De leker och busar ändå!

Dagen började som vanligt med att vi städade våra rum vilket sedan ledde till en gedigen frukost som avnjöts i gott sällskap. Vi beslutade oss för att köra fri lek på förmiddagen där barnen spelade fotbollsmatch, lirade pingis, pärlade och spelade sällskapsspel.

Till lunch åt vi en fantastisk uppvärmd skock potatisbullar med lingon och skinka, salladsbuffén var på plats även i dag. Efter lunch var det dags för FEMKAMP!!! Örnarna, Björnarna, Lodjuren och de farliga Älgarna stötte samman i följande grenar: dopp i flaskan, irländsk julafton, ordjakt, mjölfiske samt det obligatoriska klädstrecket. Efter att barnen hade tvättat sina mjöliga ansikten bjöds det på nyponsoppa i samband med knäckemacka och lördagschill.

Äntligen var det dags!! Flisbygrillen har besökt Åsa och kollobarnen krävde att bli bjudna på hamburgare av den notoriske grillflipparen Flisby. Efter den oslagbara middagen samlades barnen i matsalen för att leka! Vi delade många skratt i mördarleken, hela havet stormar och flörtleken. Då barnen skulle återvända till sängs avslutade vi gemenskapen i matsalen med en gammal klassiker: ”Älskar du mig så le”.

 

Tack för i dag!

 
 

Ledarna

 


Dag 6 - Glass i stora lass!

 
 

Hallå där!
Ännu en rolig dag på kollo har gått och idag har vi haft fullt upp. Idag bjöd vädergudarna på soligt väder så efter frukost gick vi till Bastustranden och badade!
Vissa låg på stranden gassade under solen och andra var i och badade.
När vi kom tillbaka till gården var det dags för lunch då det serverades favoriten ost och skinksås med pasta. Det uppskattades utav både oss ledare och barn.
Efter lunchen hade barnen sin siesta och vilade upp sig inför promenixen ner till Åsas glasscafé.
Glass i stora lass!!

Efteråt var barnen mätta och belåtna men det hindrade dem inte ifrån att äta mängder av den goda tacosen som serverades utav vår suveräna kock Linda!
Nu på kvällen har vi haft lite fredagsmys tillsammans vid lägerelden där vi grillade pinnbröd och sjöng sånger.
Nu ska barnen straxt gå och lägga sig, det är ju en dag imorgon också!

Kram! / Ledarna

 


Dag 5 - Det skulle ju va' dans, dans, dans!

Tjenixen!

I dag har vinden tagit tag om Åsa och vi ser molnen sakta röra sig bort från västkusten. Dagen inleddes med att vi tog sovmorgon för att sedan fira Kent som fyllde år! Därefter drog vi ner för att krabba nere vid hamnen. Det var dags för Björnarna, Örnarna, Älgarna och Lodjuren att mötas i ännu en hård batalj! Älgarna kom segrandes ut ur kampen med sina otroliga 38 uppfiskade krabbor.

Väl hemma på gården bjöds det på köttgryta och potatis, vi gläds också åt att vår kock (Linda) har återvänt från sin ledighet. Efter maten hade vi fri lek hela eftermiddagen, det blev en hel del fotboll, pärlande och sällskapsspel.

ÄNTLIGEN var kvällen kommen och vi skulle nu förbereda oss för kvällens evenemang! Nere i källaren stod högtalarna redo, ljuset var dovt och stämningen hög. Det kom ett gäng pirater som besökte barnen och vi dansade hela kvällen lång. Dansen avnjöts tillsammans med godis och läsk som inhandlats dagen innan. Vi dansade tryckare, körde dansstopp och hade det årliga mästerskapet i limbo – Grattis Linn och Jocke!!

Tack för i dag
/Ledarna 

 
 

Dag 4 - shopping, TV-spel och tröjtryck

Ännu en dag är oss nu förbi och vi har, i vanlig ordning haft det kanonbra! Dagen började med att vi gick ner till Åsas fotbollsplan för att leka några av våra favoritlekar. Därefter delade vi ledare in ungarna i 3st grupper som en efter en gick ner till Ica för att handla godis till morgondagens DISCO! Ungarna är suveräna att ha med på de olika aktiviteterna trots att vi går långa sträckor om dagarna. 

 

När vi kom tillbaka till kolonin körde vi fri lek fram tills lunch då vår alldeles egna Daja klev in i kockens frånvaro (ledig) för att fixa ett rejält skrovmål till oss. När vi avnjutit pyttipanna, ägg, rödbetor och diverse salladstillbehör och spenderat tid på rummen för siestan var det dags för eftermiddagens aktiviteter. Då vädergudarna inte verkar ha så mycket för oss spenderade vi tiden inomhus. Vi passade på att trycka tröjor, örngott och andra tygstycken som ungarna har tagit med sig för att måla och smycka ut med drakar, stjärnor och kompisars namn. Vi spelade och en hel del TV-spel och anordnade en pingisturnering nere i källaren vilket var mycket populärt. 

Efter kvällsmaten som bestod av pommes och korv körde vi dunken ute i vår alldeles egna skog/berg då vädret var något mer tillåtande. Vi har kollat på de blågula grabbarna och hejade på dem medan de tog sig vidare till semifinal. GRATTIS! 

 

Tack för i dag, ha det så gott! 

 
 

 

 


Dag 3 här på kollo!

 

Hejsan hoppsan!

 

Nu är vi redan inne på dag 3 här på kollo. Denna dag började vi med en promenad till Gårda brygga som ligger ungefär 3 km bort från Åsagården. Det ligger riktigt fint vid en småbåtshamn. Här lekte vi lekar och njöt utav miljön. Vi hade till och med en tapper själ som badade i det kalla vattnet.

 

När vi kom hem stod det "fri lek" på schemat. Några trotsade regnet och spelade både fotboll och brännboll medan andra valde att spela sällskapsspel, rita eller pärla pärlplattor.

På eftermiddagen hade vi ledare förberett en lek som vi kallar för "Ledarjakten". Denna lek kör vi vartenda år och den går ut på att vi ledare gömmer oss på olika ställen. Sedan så ska barnen i lag hitta oss ledare, desto fler de hittar desto mer poäng till laget. Detta var superkul och uppskattades mycket utav både barnen och ledarna. 

 

Nu på kvällen myser vi lite och tittar på film, Ringaren i Notre dame. Till det så har vår underbara kock bakat Hallonpaj som vi kan kalasa på till filmen. 

 

Det var vad den här dagen hade att bjuda på och vi är mer än nöjda och ser fram emot morgondagen då nya roliga aktiviteter står på schemat.

 

Puss & kram, Ledarna!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 2 - Krabbning, Bad o Lek

Hej på er igen!
Ännu en dag på kollot har gått och vi har haft super kul!
Efter frukost bjöd det på soligt väder så då fick de barnen som ville bada gå till Bastustranden och resten av oss gick iväg och krabbade. 
Vi fångade en hel del krabbor och t.om. en del sjöstjärnor vilket var mycket roligt att se. 
De som gick iväg till Bastustranden badade en liten stund trots att vattnet fortfarande är en aning kallt men det gjorde ingenting!
Sedan bjöds det på fiskpanett, kall sås och potatis till lunch som var mycket mumsigt!
Efter lunchen hade barnen siesta då de passade på att vila lite och skriva brev o.s.v. Förvänta er fina brev i era brevlådor inom en snar framtid!
Sedan blev det frilek innan middagen då de blev ett spontant vattenkrig när regnet öste ner över oss. De gjorde dem ingenting alls att de regnade!
Till middagen blev det favoriten, soppa och pannkaka! Barnen var mycket glada!
Kvällen bjöd på lite olika lekar och en musikquiz.
Just nu håller barnen på att borsta tänderna och ska gå och lägga sig.
Ännu en jätte rolig dag på kollo!

Puss o Kram, Ledarna.


 

Dag 1 - Lek o Promenix

Hej på er alla där hemma!
 
Efter en lång bussresa kom vi äntligen fram till gården runt kl. 14.00 med ett härligt gäng!
Barnen blev tilldelade sina rum och sedan bjöds det på en god lunch som bestod av korv med bröd, väl uppskattat av både barn och ledare!
Efter lunchen var det dags för barnen att packa upp och bädda sina sängar och efter det bjöds det på fri lek.
Till middag fick vi makaroner och köttfärsås vilket alla tyckte var riktigt gott.
Sedan bestämde vi oss för att gå en promenad till krabbstället och till en strand för att visa vart vi kommer att hålla hus i sommar. 
Efter mycket skratt och skoj ligger barnen nu i sina sängar och vi ledare ska också krypa till kojs för att ladda upp inför morgondagen.
Vi är jätte laddade inför denna sommar med era barn!

Puss & Kram, Ledarna. 
 
 

Nu åker vi snart!

Hej på er, 
Nu är det inte många dagar kvar innan vi åker ner till vårt efterlängtade Åsa. 
Period 1 åker 21/6 - 30/6, avresa från Vialundskolans parkering kl 9.00. Hemkomst 30/6 kl 14.
Period 2 åker 30/6 - 9/7, avresa från Vialundskolans parkering kl 15.00. Hemkomst 9/7 ca kl 18.
 
Alla vi ledare ser fram emot detta massor, hoppas ni barn gör det också! 
Hör av er om det är några frågor i kommentarer här på bloggen eller maila till ida.lundstedt@outlook.com. Eller ring till Daniel eller Kent. Alla uppgifter till dem finns i mailet ni har fått ut vid antagningen. 
 
Vi ses och vi ska ha världens bästa sommar! 
Tjingeling / Ledarna

RSS 2.0