dag 6

Tjabba! 
Nu har vi passerat halvtid och det är 4 dagar kvar och vad roligt vi har!!!!!!!  
 
Idag klarade vi oss ifrån regnet, tack och lov. Så vi började dagen med ett träningspass som Kent höll i. Ungarna hade mycket energi och det var bra att de gjorde av med lite innan dagens guldrush. 
 
Ledarna bytte om och blev några helt andra, svarta änkan, den svarta banditet, gaffelhulda, K.Rock Udde och många fler därtill. Guldruschen är en lek som alltid funnits på kollo. Den går ut på att saloontanten har blivit av med allt sitt guld, det har bovarna stulit. Så nu har hon tagit hjälp av scheriffen så han kan med hjälp av stadens invånare ta tillbaka guldet och ta bovarna till fånga. Allting är egentligen ett enda stort vattenkrig. En lek som uppskattas av både ledare och barn, det ser ni även på bilderna här nedan ;) 
 
Det vankades lunch, chili con carne och ris. Det blev siesta, en rätt lång sådan eftersom barnen var riktigt trötta efter vårt vattenkrig. 
 
Där efter så lektes det lekar ute på gräsmattan, vi delade upp barnen i lag och de fick i uppdrag att hitta saker i skogen ut efter bokstäver. Ex S = sten osv. Ett lag kom med en stor cementklump. Sedan fick de köra en avgörande lek där de skulle samla mest skräp i skogen, hela tävlingen tog björnarna hem. Stort grattis till dem. 
 
Hälften av gänget gick då och bada och andra halvan var kvar och pysslade, målade och spelade olika sorters spel/lekar. Maten serverades och det bjöds på fiskgratäng. 
 
Efter maten gav vi oss ut till lägereldsplatsen och sjöng allsång tillsammans. Efter en stund grillade vi även korv så barnen inte skulle känna hunger efter denna långa dag. 
 
Nu ligger barnen i sängen och ska sova så vi hoppas de sover gott. Det kommer i alla fall vi ledare göra. / Kolloledarna 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 4 & 5

Hej på er alla där hemma! 
 
Till att börja med vill vi be om ursäkt för att det inte kom upp något blogginlägg under gårdagen. 
Det kommer idag istället, så det blir ett dubbelinlägg ikväll i stället. 
 
Igår så vad det en blandad dag med roliga aktiviteter, solen titta fram på eftermiddagen så vi blev glada. På förmiddagen så fick barnen gå och handla inför dagens disco. Det handlades läsk, godis, chips och massa annat snacks. 
 
Det lektes lekar ute på gräsmattan och det sjöngs allsång på kvällskvisten. Barnen fick önska låtar och ledarna spelade. På eftermiddagen så hann vi med ett dopp på en av våra stränder, bastustranden. En lagom stor strand när vi är halva ledarstyrkan (pga ledighet)
 
Idag Lördag har vi inte haft väderguden på vår sida utan regnet har öst ner, de sägs att det "polska regnet" har kommit in över västkusten. Vi fick tänka om lite i vår planering idag och det vi gjorde i stället för en guldrusch var att göra om ledarjakten till en inomhus lek. Barnen ska leta reda på ledarna ut efter svårighetsgrader. 1 är lättast och 8 var svårast. Gömställena var bakom soffan, i en garderob och en ledare agerade tvätthög. Barnen fick leta i sina djurlag och det var en uppskattad utveckling av vår lek. Björnarna tog hem dagens jakt. 
 
Vi fortsatte trycka tröjor för dem som inte var helt klar och det lirades pingis i källarn, det var tempo på rundpiningsen utan dess like. 
 
Efter lunch så tog vi alla på oss regnkläder och stövlar och gav oss ut i regnet och lagom när vi kommit halvvägs så klarna det upp och blev fint. Så tack och lov för lite sol. Dock vara den inte så länge, men det var skönt så länge det vara. 
 
Efter middagen som var hamburgare så svirade alla ledare om och intog sina karaktärer som discodivor och barnen bytte om till sina outfits, allt ifrån häxor, spöken och fotbollsproffs. Det blev ett hejdundrande disco med massor med glädje och fart. Även en och en annan tryckarlåt såklart. Nu laddar vi inför morgondagen då vi hoppas på en guldrusch. Godnatt och sov gott / kolloledarna 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 3

Hallå där! 
 
Idag har vi haft en helt underbar dag. Det har varit super skoj, barn och ledare har haft ett leende på läpparna hela dagen. 
 
Dagen startade med att det var svinkallt och grått ute. Så vi bestämde oss för att börja trycka våra tröjor. Det spelades även fotboll (bubba) på gräsmattan och pysslades på verandan. Det är populärt att pärla i år, det görs pårlplattor dagarna i ända. 
 
Efter lunch så vilade barnen lite under siestan, vi tog på oss badkläder då vädret spruckit upp. Vi gick dock först ner till glassbaren och käka Åsas godaste glass. Massor att välja på och barnen blev helt lyriska. De smaskade och njöt av den stunden. Barnen fick välja om de ville gå tillbaka till gården och hänga eller ner och bada. Det var ett 10 tal barn som gick ner till stranden och 30 st gick tillbaka. Det spelades kort och pysslades när vi kom tillbaka.
 
Vi kör på ett tema som är i liknande stuk som wild kids. Vi har fyra olika lag som vi delar in barnen i, björnarna, örnarna, lodjuren och älgarna. Kvällsaktiviteten var ett musikquiz där barnen får tävla i lagen. Detta är för att barnen ska umgås utanför sina rumsindelningar. Idag tog lodjuren hem segern och leder tävligen. Denna tävling kommer fortsätta hela perioden. Mycket uppskattat av våra kids. 
 
Nu ligger alla och sussar sött. Imorgon så hoppas vi på bättre väder med sol & bad. KRAM och godnatt till alla föräldrar! / Kolloledarna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 2

Hej Föräldrar, släktingar och vänner!

Till att börja kommer lite bilder ifrån igår, (det hade tagits kort, med en annan kamera). Vår föreståndare Kent fyllde hela 45 år och det firade vi självklart med tårta och skönsång. 

 

Första hela dagen har nu gått. Positiva energiknippen har vi fått hit till oss. Massa energi som de ger till oss ledare, som vi får omvandla och ge tillbaka. 

 

Idag har det varit väldigt träligt väder. Det har regnat, regnat och regnat. Så till en början så fortsatte vi att packa upp alla barnens kläder och tillhörigheter, så nu har alla kommit i ordning och är på plats. 

 

När man var klar så blev det frilek och många av kidsen valde att spela pingis och pyssla. Efter lunch (köttgryta, ris, potäter och grönsaker) så fick barnen gå in på sina rum och ha en så kallad siesta. En paus mitt på dagen så man orkar med alla aktiviteter vi har för oss. 

När siestan var över så samlades alla barn i allrummet och vi lekte några lekar. Mördarleken, viskleken och klämleken. Vi slog ett kollorekord i klämleken. Alla barn + ledare klarade av att klämma i varandras händer i turordning på 7,6 sekunder. Vilket är enormt snabbt. FRÄNT! 

 

Sedan fick barnen välja att gå och krabba i spöregnet eller stanna kvar och spela super mario och fortsätta pyssla. Gruppen delades i hälften och 13 krabbor drogs upp och släpptes ned igen. Pysslarna skapade figurer i from av mupparna av pärlor, kakmonstret bla. Mycket fina skapelser. 

 

Det serverades middag, pasta och sås. Nu sitter barnen och kikar på film, BOLT. Sedan är det dags att hoppa i säng och invänta morgondagen, vi ska nog kanske dansa soldansen så vi får fint väder. 

 

I morgon får ni även börja ringa till barnen. Telefonnumret ni ska ringa på då är 072-9012504. Tiderna som gäller är mellan kl 17-19, svarar vi inte eller det är upptaget så försök igen. 

 

Gör vi någon aktivitet någon av kvällarna så kan det vara därför vi inte svarar. Tack för att ni respekterar det.

 

Tack för idag, slut för idag / Kolloledarna

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Dag 1 - ankomst

Hej alla där hemma,
Resan ner till Åsa gick super bra! Dock tog det en timme längre än vad vi trott från början. Men nu är alla på plats, nerbäddade och godnatt-kramade.

Imorgon hoppas vi på sol så vi kan bada!!!!
Imorgon kommer det bilder då vi inte hann med att ta några ikväll'

Godnatt alla föräldrar och bekanta! / Kolloledarna

dag 10 - bilder från gårdagen

Hej på Er, 
Här kommer bilderna i från gårdagen. Resan hem gick smärtfritt och det gjorde morgonen också. Vilka toppen barn ni har och vi vill tacka för lånet av barnen :) 
Ha en fortsatt trevlig sommar! Nu intväntar vi nästa gäng med barn. TACK! / Kolloledarna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bussen påväg

Hej där hemma,
Bussen har rullat, den drog för 1,5h sedan, så räkna med att barnen är hemma vid 14.00! Tack för denna period, vi ses nästa år!
Kraaaam från ledarna

dag 9 - sista hela dagen

Gokväll. 

Idag är det sista hela dagen på kollo, vad tiden har gått fort fram. Det kändes som att det var igår vi kom hit till Åsa. Men nu har det gått 9 dagar och det är dags att packa ihop och fara hemåt. 

Idag började vi dagen med att gå ner och bada på bastustranden. Det var inte det varmaste vattnet, men ett sista dopp måste man alltid hinna med. När vi kom tillbaka till gården så var det dags att börja packa ihop alla grejer och ladda upp inför eftermiddagen. 

Efter lunchen så kom våra pensionärer på besök. Kolloledarna klär ut sig till pensionärer, killarna till tjejer och tjejerna till killar. Ett riktigt järngäng som leds av den lilla flickan Olga, vars mormor är med i gänget. Det hela går ut på att barnen och pensionärerna spelar fotboll mot varandra. Idag blev resultatet 4-3 efter straffar till ledarna. En jämn och bra match, ungarnas höjdpunkt. 

Duschen väntade efter matchen och ombyte inför sista måltiden. Den sista middagen på kollot kallar vi ”finmiddagen”. Då får barnen gå in tjej och kille och sitta ned tillsammans vid bordet. Ledarna serverar barnen mat, barnen regerar. Efter middagen så delas diplom ut till både barn och vuxna. 

Vi har även skrivit en kollosång som vi har lärt barnen idag, det är justin bieber - baby melodin och här nedan kommer texten. Vi vill att ni ger denna till barnen så de lär sig den ordentligt inför nästa sommar. 

 

”Här på kollot har vi roligt, jämt och ständigt har vi skoj!

Spela fotboll, knyta armband å skicka lappar dagen lång

Lämna stan för röj på berget lämna Kumla och betongen

Vi skall bada, krabba krabbor och så leka lite till

 

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh hoppas gaffelhulda har sprungit bort

 

Ledarjakten, dansa disco, flätat håret har vi gjort

Vattenkrigat, jagat bovar under guldruschens hårda kamp

nu är det dags att röja järnet, nu är det dags att släppa loss

nu skall hela kollot sjunga, så det hörs till Kumla by, 

 

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh hoppas Åsa-Harry har sprungit bort

 

Äta god mat, glass och godis, tårta vill vi också ha

Rena händer inga kladdar om besticktjuven inte kommer hiit

Nu tar vi i med, hela kroppen, andas in och, sjunger ut

för Åsa kollot, är ju toppen och vi skriker ut ett högt kollotjut. 

 

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh hoppas panchisarna har virrat bort

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh

Åsa kollo kollo kollo åååh hoppas vi ses nästa sommar igen”

 

Tack för lånet av era barn. Vi ses kl 14.00 på parkeringen vid Vialundskolan. Nu ska vi sova så vi orkar med det sista viktiga i morgon! 

Godnatt / Kolloledarna

 

PS. Bilderna kommer imorgon, det strular med internet, så de läggs upp separat i morgon bitti! :) DS 


viktigt mail

Hej på er!

Det har gått ut ett viktigt mail för alla föräldrar att läsa! Har ni inte fått mailet skickar ni ett sms till Kent (0709-100844) där det står:
- barnets namn
- mailadress
- avsändare

/ Kolloledarna

dag 8

Hej på Er!
Igår blev det en dag med lite blandade aktiviteter.

På förmiddagen igår så satt vi i tjej och killgrupper och hade lite tjej & killsnack. Det var skratt, tårar, glädje, framtid och bara kärlek!
Hur underbara barn som helst.

Efter lunch så gick vi ner till byn och handlade upp de sista pengarna. En del barn handla massor med godis, andra köpte mer leksaker och ting. Några köpte deo osv. Allting gick fint och barnen är nöjda.

Eftermiddagen så fick barnen välja på vad de ville göra. Några gick ner och tog ett kvällsdopp i solen, de andra satt kvar och mös till en film. Det var Bolt som visades.

Nu packas de förbrilt på kollo, och snart börjar våra avslutande aktiviteter. Ikväll är det ingen idé att ringa, för vi kommer inte kunna svara under vår middag.

Vi ses i morgon, ett inlägg kommer publiceras när bussen rullat i från parkeringen och då tar det ca 4 h för barnen att komma tillbaka till Kumla.

Vi ber om ursäkt för att det är så få bilder, men vi glömde kameran igår, den låg dessutom utan batteri. Men ikväll kommer det massor med mera bilder!

Vi hörs senare / Kolloledarna

 
 
 
 

 


dag 7

Hej på er. 
 
Idag har vi inte haft solen på vår sida, idag var stormen på besök, tyvärr.. 
 
Så idag har vi hållt oss inne i huset. Vi har spelat gitarr hero, tryckt våra tröjor och pysslat. Det har skapats konstverk av pärlor och tråd. Pingistuneringen var lika populär som vanligt. 
 
Eftermiddagen blev lugn med samma aktiviteter som på förmiddagen, vi la även till bubba på eftermiddagen. 
 
Kvällen så satsa vi på härlig frisk luft och gick ner till bryggan och krabba! Dock var det slut på batteri i kameran så det blev inga foton :( 
 
En dag där vi inte har så mycket att skriva, förutom att vi har haft en trevlig dag med era barn! 
 
/Kolloledarna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 6 - midsommarafton

Godmorgon godmorgon. 
 
Glad midsommar i efterskott allihop. Det blev ett hejdundrande disco så därför slockna vi igår och hann inte skriva något inlägg. 
 
Vi började dagen med att sjunga födelsedagssången, för lilla Wilma fyllde nämligen 9 år. Hon fick en present av oss kolloledare och även en av hennes beundrare, hon blev jätteglad. 
 
Igår morse kände vi att ett midsommardopp inte var fel. Så vi bad barna ta på sig sina badkläder sedan gick vi till stranden, det var sol en stund och vattnet var tillräckligt varmt för att slänga sig i en timme. 
 
Vi packade ihop på stranden och tog en promenad hem igen och passade på att plocka blommor inför midsommarfirandet. 
 
Dusch var det som gällde när vi kom tillbaka och finkläder på. 
Det serverades en fin fin midsommarbuffé med potatis, sill, ägg, räkröra, potatisgratäng, kassler, köttbullar och mer gott. 
 
Efter siestan så dansade vi kring vår levande midsommarstång. Klassiska sånger som små grodorna, räven raskar över ängen, tre små gummor, karusellen och raketen. Alla ungar hängde på och vi hade en riktigt rolig sång stund. 
 
Linda och Pontus bjöd på jordgubbstårta som var smarrig. Alla barnen blev nöjda :) 
 
Vi serverades hamburgare till kvällsmat, prefekt discomat. Det var ju maskeraddisco och det kom ett dussin smurfar på besök. De röjde discot ordentligt. VI hade andra figurer som bananer i pyjamas, poliser, boxare och massa sötnosar. 
 
Efter att alla barn tryckt i sig sitt godis skulle vi försöka få dem alla i säng, vilket gick rätt bra, bättre än vi trott så kunde alla smurfar sätta sig och torka bort den blåa svetten. Vi hade en kanon dag med era fantastiska barn. Tack för att vi får låna dem dessa tio dagar. Vi hörs senare ikväll / Kolloledarna
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 5

Go kväll. 
 
Idag fick vi tillbaka solen och en värme utan dess like, pang väder med andra ord. Och vilken dag vi har haft sen. 
 
Dagen startade som vanligt med en kanon bufféfrukost. Havregrynsgröt, smörgåsar, fil, yoghurt kräm och massa där till. Vi har världens bästa kock och assistent som serverar mat åt oss tre gånger om dagen och massa tilltugg där till. Idag fick vi till exempel nybakade bullar efter lunchen. Fantastiskt goda bullar.
 
Förmiddagen blev en höjdare med bubba (vanligt språk = fotboll), som ungarna har längtat. Det har spelats stress och fotbollsmatcher, duttats boll och lirats på alla möjliga sätt. Ungarna är nöjda. Det har även tillverkats en kulbana av a4 papper, ett hus till en pappergubbe och spelats massor med kallaha. 
 
Vi tog även en promenad ner i byn för att köpa godis inför morgondagens maskeraddisco. Alla barn fick handla för 35:- var. Några handlade lösgodis, andra handlade läsk och chips och några köpte frukt. Allting gick strålande precis som vanligt med era barn. De är riktiga pärlor.
Vi käkade fiskgratäng till lunch och sedan skickades barnen in på sina rum och fick börja skissa av sina ledare inför guldruschen så ledarna kan gå in ordentligt i sina karaktärer. Det blev en lugn och skön siesta. 
 
Ledarna bytte om och blev några helt andra, svarta änkan, den svarta banditet, gaffelhulda, K.Rock Udde och många fler därtill. Guldruschen är en lek som alltid funnits på kollo. Den går ut på att saloontanten har blivit av med allt sitt guld, det har bovarna stulit. Så nu har hon tagit hjälp av scheriffen så han kan med hjälp av stadens invånare ta tillbaka guldet och ta bovarna till fånga. Allting är egentligen ett enda stort vattenkrig. En lek som uppskattas av både ledare och barn, det ser ni även på bilderna här nedan ;) 
 
Efter vattenkriget så blev det kö in i duschen, både för vuxna och barn. Vi svirade om och gav oss ut i solen och hängde ett par timmar till. 
 
Efter kvällsmaten som bestod av korvstroganof och ris gav vi oss ut till lägerelden och lyssnade till skönsång av ledare och barn och även till solosång som Johan och Frida stod för. Vi slog till på stort ikväll och grillade pinnbröd. Och vad gott det är.. Smör och kanel på, ungarna älskade det. Vi vuxna med. 
 
Nu har alla borstat tänderna och somnat, så nu sitter vi ledare här planerar morgondagen, det är ju faktiskt midsommarafton och även födelsedagsfirande. 
Tack för idag, vi hörs i morgon / Kolloledarna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 4

Gomorron! 
 
Det blev en sen kväll igår, så därav kommer inte inlägget förrän nu på morgonen. 
 
Igår hade vi inte lika roligt med vädret. Det ösregnade och blixtrade vissa delar av dagen. Rätt mysigt kan man tycka stundtals, men det var inte alla barn som höll med om det. 
 
Vi började dagen med att får sjunga " ja må hon leva " för våran Klara som fyllde hela 10 år. STOORT GRATTIS. 
 
Förmiddagen bestod av frilek och gubbarna(ledarna) byggde ihop fotbollsmål, så nu kan vi äntligen spela bubba igen. 
 
Efter lunch så tog vi tag i vårat leksinne. Vi lekte massa lekar inne i stora salen. Det var lekar som, flörtleken, den onde, den elake och den gode, ninja m.fl. Barnen hade lite svårt att sitta still, men det gick rätt bra ändå :) 
 
Framåt kvällen efter kvällsmaten så tog vi på oss våra regnkläder och stövlar. Sedan knallade vi iväg till Gårda bryggan på en kvällsprommenad. En sträcka på 5 km fram och tillbaka. Vi lekte pinockio och kikade på världens coolaste krabbor. Dock hade vi ingen kamera med på kvällisen eftersom vädret inte tillät det. 
 
Idag är en fullspäckad dag så ikväll har ni ett inlägg att se fram emot ;) 
 
Det är även ett nytt telefonnummer att ringa på, telefonnumrena är Kent: 0709100844, Ida: 0739042020. Dessa gäller tills något annat nummer kommer upp. Så dajjas nummer ska ni inte använda ikväll när ni ringer till era barn. Tiderna kan vi förtydliga är 17-19. Ikväll kommer vi dock ha lägerelds afton så svarar vi inte så vet ni varför.
 
Ha en super trevlig dag, det ska vi ha. 
Puss & Kram, Kolloledarna 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 3

Hej där hemma. 
 
Sommaren har kommit till Åsa, äntligen! 
Vi inledde dagen med en riktigt spännande 5-kamp. Irländsk julafton, kom ihåg sakerna, doppa pennan, vatten-päron-russin-mjöl och så avslutade vi med en klädstaffet. Efter en jämn tävling så tog till sist lodjuren hem segern och vann dagens deltävling. Härliga hejarklacker hade alla lagen med, då de hejade fram sina duktiga lagkamrater. 
 
Efter den goda pastasalladen till lunch så blev det en behövlig siesta. Ungarna skrev brev och önskelistor på musik inför discot på fredag. 
 
Vi tog sedan på oss dojjorna och gick ner till Åsas glassbar och käka världens godaste glass. Ungarna fick handla för max 40:- var. När alla mumsat klart så gick vi vidare till den stora stranden. Där spenderade vi 3h med sol, bad och volleyboll. 
 
När vi kom hem så serverades potatisbullar och bacon. 
 
Sedan kände vi att barnen behövde en lugn kväll, så vi slog i gång filmen "det regnar köttbullar" och käka frukt. 
Nu sover ungarna gott och är nöjda med dagen. 
 
Imorgon hoppas vi på mer fint väder så vi kan besöka den 3e stranden. Sov gott alla föräldrar så hörs vi i morgon! / Kolloledarna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 2

Hola Amigos!
 
Hoppas allting är bra där hemma, här är allt toppen och glädjen sprudlar.
 
Imorse vaknade vi klockan 6 av att små sprarlliga grabbar vaknat och ville stiga upp. Några av dem coola ner sig och somnade om medan de andra i rummet satte fart med morgonstädningen. För på kollo ska alla barnen hålla ordning på sina rum. Och med det menas att de ska dammsuga, bädda sängen, moppa, hålla snyggt och rent på sina rum. När de fått godkänt av sin rumsledare så får de gå och käka frukost. 
 
Vi har en frukostbuffé deluxe här på kollo. Havregrynsgröt, flera sorters yoghurt, flingor, müsli, puffar, flera sorters bröd osv. Det är underbart.
 
På förmiddagen så har barnen fått leka av sig lite, det har varit frilek som bla bjudit på fotboll, tennis, vattenkrig, spel, armbandstillverkning, musik osv. En sån där bra förmiddag då alla får göra vad de vill. Vi har helt enkelt lärt känna varandra. 
 
 Efter lunch så har barnen siesta. De får vara på sina rum och smälta maten en stund. De får tid att coola ner och även skriva brev hem till er. Ett par brev har blivit skrivna, och kommer postas under morgondagen. 
 
När siestan var över så bytte vi om till vattenvänliga kläder. Vi tig på oss prommenadskorna och gick ner till bryggan för att fiska krabbor. Några ungar och ledare tog även chansen att bada. Det var ca 15 grader varmt i vattnet, så vi hoppas temperaturen ökar lite de närmsta dagarna. 
 
Vi kom tillbaka lagom till kvällsmaten som bestod av potatis- och löksoppa samt pannkakor. När pannkakorna plockades fram så blev det helt tyst i matsalen och alla kids mumsa som aldrig förr. Det blev en tyst favorit. 
 
Kvällsaktiviteten som precis är avslutad var ledarjakt. En tradition för ledare och barn på kollo. Ledarna gömmer sig i skogen efter olika svårighetsgrader mellan 1-10. Den som har nummer 1 är lättast att hitta och den som har nummer 10 är svårtast att hitta. Barnen får 15 minuter på sig individuellt att hitta ledarna, de får sina lappar med poängen på och när vi slår i vår klocka kommer de ned och så räknar vi ihop poängen i deras olika lag. 
Vi kör på ett tema som är i liknande stuk som wild kids. Vi har fyra olika lag som vi delar in barnen i, björnarna, örnarna, lodjuren och älgarna. Idag tog lodjuren hem segern och leder tävligen. 
 
Nu står barnen i duschen så de får duscha av sig saltvatten och om de fått några fästingar. Imorgon vankas det femkamp i våra olika djurlag och tillåter vädret så går vi självklart till stranden och badar.
 
Imorgon får ni även ringa de första samtalen, telefonnummer 0709-100844 / 0707-324822. Glöm inte heller att maila eller skicka brev till barnen. Vi kommer dela ut breven på siestan, då får de chansen att läsa dem. 
 
Ha nu en fortsatt trevlig kväll, för det ska vi när vi myser med era goa ungar. 
/ Kolloledarna
 
PS, det har inte varit någon hemlängtan än DS. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dag 1

Hej på er alla där hemma. 
 
Peppar peppar, inlägget kommer innan kl 22. Gör det dock inte till en vana, men ibland kan vi överasska. 
 
Vilka kanon ungar ni har, en smärtfri bussresa som gick hur bra som helst. Dock hade vi inte tur med vädret när vi kom fram. Ösregn och blixtar, storm och åska. Men nu här framåt kvällen så har solen tittat fram och vi hoppas på fint väder i morgon. 
 
Idag när vi kom fram så fick vi världens goaste pasta & köttfärssås. VI har packat upp alla väskor och bra att ni har skrivit namn på era barns kläder. Det underlättar enormt för oss ledare. 
 
Barnen har haft frilek så de har kunnat lära känna varandra och för dem som velat har de kunnat springa av sig, i badbrallor i regnet. 
 
Kolloledare Fredrik fyller år idag, så vi har höjt rösterna och utfört skönsång. 
 
Vi avslutade kvällen med mördarleken och namnlek. 
 
Nu ligger barnen i säng och de flesta sover faktiskt, några är lite pirriga. Men dock ingen hemlängtan än så länge.  Det känns väl bra där hemma.
Nu ska alla ledare sätta sig ned och göra ev grovplanering av denna period. Vi räknar med bra väder så vi kan bada mycket. 
 
 
 
Vi hörs i morgon! / Ledarna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GODNATT! 
 
 
 

Nu är vi påväg


Idag åker vi

Nu är stunden inne, idag far vi på äventyr ner mot Åsa. Kl 9.00 går bussen ifrån vialundsskolans parkering. Ledarna finns på plats från klockan 8.00. Nu kööööööör vi / ledarna

Inför avfärd

Hej på er.

Mailadressen till kollo är: asakollo@live.se
Hit kan ni skicka mail till barnen eller till oss ledare.

Har ni några frågor inför avresan så ta kontakt med Kent eller Dajja.
Deras telefonnummer finns i infohäftet ni har fått ut.
VI alla ser fram emot en super sommar.
Nedräkning pågår: 6 dagar kvar till avfärd.

/ Kolloledarna

Föräldramöte

Hej på er alla goa kollobarn.
Ikväll så ses vi på Vialundsskolan, i aulan och går igenom allt ni behöver veta inför sommarens kolloperioder.
Vi ses ikväll kl 18.30.

/ alla taggade kolloledare

RSS 2.0