dag 2

Hola Amigos!
 
Hoppas allting är bra där hemma, här är allt toppen och glädjen sprudlar.
 
Imorse vaknade vi klockan 6 av att små sprarlliga grabbar vaknat och ville stiga upp. Några av dem coola ner sig och somnade om medan de andra i rummet satte fart med morgonstädningen. För på kollo ska alla barnen hålla ordning på sina rum. Och med det menas att de ska dammsuga, bädda sängen, moppa, hålla snyggt och rent på sina rum. När de fått godkänt av sin rumsledare så får de gå och käka frukost. 
 
Vi har en frukostbuffé deluxe här på kollo. Havregrynsgröt, flera sorters yoghurt, flingor, müsli, puffar, flera sorters bröd osv. Det är underbart.
 
På förmiddagen så har barnen fått leka av sig lite, det har varit frilek som bla bjudit på fotboll, tennis, vattenkrig, spel, armbandstillverkning, musik osv. En sån där bra förmiddag då alla får göra vad de vill. Vi har helt enkelt lärt känna varandra. 
 
 Efter lunch så har barnen siesta. De får vara på sina rum och smälta maten en stund. De får tid att coola ner och även skriva brev hem till er. Ett par brev har blivit skrivna, och kommer postas under morgondagen. 
 
När siestan var över så bytte vi om till vattenvänliga kläder. Vi tig på oss prommenadskorna och gick ner till bryggan för att fiska krabbor. Några ungar och ledare tog även chansen att bada. Det var ca 15 grader varmt i vattnet, så vi hoppas temperaturen ökar lite de närmsta dagarna. 
 
Vi kom tillbaka lagom till kvällsmaten som bestod av potatis- och löksoppa samt pannkakor. När pannkakorna plockades fram så blev det helt tyst i matsalen och alla kids mumsa som aldrig förr. Det blev en tyst favorit. 
 
Kvällsaktiviteten som precis är avslutad var ledarjakt. En tradition för ledare och barn på kollo. Ledarna gömmer sig i skogen efter olika svårighetsgrader mellan 1-10. Den som har nummer 1 är lättast att hitta och den som har nummer 10 är svårtast att hitta. Barnen får 15 minuter på sig individuellt att hitta ledarna, de får sina lappar med poängen på och när vi slår i vår klocka kommer de ned och så räknar vi ihop poängen i deras olika lag. 
Vi kör på ett tema som är i liknande stuk som wild kids. Vi har fyra olika lag som vi delar in barnen i, björnarna, örnarna, lodjuren och älgarna. Idag tog lodjuren hem segern och leder tävligen. 
 
Nu står barnen i duschen så de får duscha av sig saltvatten och om de fått några fästingar. Imorgon vankas det femkamp i våra olika djurlag och tillåter vädret så går vi självklart till stranden och badar.
 
Imorgon får ni även ringa de första samtalen, telefonnummer 0709-100844 / 0707-324822. Glöm inte heller att maila eller skicka brev till barnen. Vi kommer dela ut breven på siestan, då får de chansen att läsa dem. 
 
Ha nu en fortsatt trevlig kväll, för det ska vi när vi myser med era goa ungar. 
/ Kolloledarna
 
PS, det har inte varit någon hemlängtan än DS. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingela o Lars

Det värmer oss att alla verkar ha då roligt, både barn o ledare.

2013-06-17 @ 21:15:07
Postat av: Tessa (Cecilias mamma)

Åh vad skoj ni ser ut att ha det! Härligt att få se så många bilder :)

2013-06-17 @ 22:10:26
Postat av: Tessan (Astrids mamma)

Så underbart! Blir så glad av denna blogg som är fantastiskt välskriven och innehåller så mycket info om vad våra barn är med om! Härliga bilder också, man blir alldeles varm i kroppen! Tack för att ni ger oss så bra info, och tack för att ni ger våra barn ett helt oförglömligt äventyr! :) / Tessan

2013-06-17 @ 23:23:20
Postat av: Christina Pehrsson (Astrids mormor)

Åååå,vilket äventyr, minnen för livet!!! Så kul att se o läsa :) :)

2013-06-18 @ 07:20:42
Postat av: Carro (Emanuel syster)

Vad roligt att det finns en blogg att läsa nu och följa era äventyr! Super att det är många och bra bilder att se, roligt roligt! Kul att det ser ut likadant som för 11 år sedan när jag själv var där 3 år irad! Varma hälsningar en fd kollo älskare/emanuels storasyster! =)

2013-06-18 @ 22:08:44
Postat av: Alex

Lodjuren segrar igen!!!!

2013-06-19 @ 22:11:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0