dag 5

Go kväll. 
 
Idag fick vi tillbaka solen och en värme utan dess like, pang väder med andra ord. Och vilken dag vi har haft sen. 
 
Dagen startade som vanligt med en kanon bufféfrukost. Havregrynsgröt, smörgåsar, fil, yoghurt kräm och massa där till. Vi har världens bästa kock och assistent som serverar mat åt oss tre gånger om dagen och massa tilltugg där till. Idag fick vi till exempel nybakade bullar efter lunchen. Fantastiskt goda bullar.
 
Förmiddagen blev en höjdare med bubba (vanligt språk = fotboll), som ungarna har längtat. Det har spelats stress och fotbollsmatcher, duttats boll och lirats på alla möjliga sätt. Ungarna är nöjda. Det har även tillverkats en kulbana av a4 papper, ett hus till en pappergubbe och spelats massor med kallaha. 
 
Vi tog även en promenad ner i byn för att köpa godis inför morgondagens maskeraddisco. Alla barn fick handla för 35:- var. Några handlade lösgodis, andra handlade läsk och chips och några köpte frukt. Allting gick strålande precis som vanligt med era barn. De är riktiga pärlor.
Vi käkade fiskgratäng till lunch och sedan skickades barnen in på sina rum och fick börja skissa av sina ledare inför guldruschen så ledarna kan gå in ordentligt i sina karaktärer. Det blev en lugn och skön siesta. 
 
Ledarna bytte om och blev några helt andra, svarta änkan, den svarta banditet, gaffelhulda, K.Rock Udde och många fler därtill. Guldruschen är en lek som alltid funnits på kollo. Den går ut på att saloontanten har blivit av med allt sitt guld, det har bovarna stulit. Så nu har hon tagit hjälp av scheriffen så han kan med hjälp av stadens invånare ta tillbaka guldet och ta bovarna till fånga. Allting är egentligen ett enda stort vattenkrig. En lek som uppskattas av både ledare och barn, det ser ni även på bilderna här nedan ;) 
 
Efter vattenkriget så blev det kö in i duschen, både för vuxna och barn. Vi svirade om och gav oss ut i solen och hängde ett par timmar till. 
 
Efter kvällsmaten som bestod av korvstroganof och ris gav vi oss ut till lägerelden och lyssnade till skönsång av ledare och barn och även till solosång som Johan och Frida stod för. Vi slog till på stort ikväll och grillade pinnbröd. Och vad gott det är.. Smör och kanel på, ungarna älskade det. Vi vuxna med. 
 
Nu har alla borstat tänderna och somnat, så nu sitter vi ledare här planerar morgondagen, det är ju faktiskt midsommarafton och även födelsedagsfirande. 
Tack för idag, vi hörs i morgon / Kolloledarna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tessa (Cecilias mamma)

Underbara bilder fulla med bus och mys! Ha en fantastisk midsommarafton idag! Kram!

2013-06-21 @ 08:16:08
Postat av: Christina Pehrsson (Astrids mormor)

Roligt har ni, det syns verkligen på bilderna !! Hoppas ni får en Strålande Midsommarafton o ge gärna Astrid en kram från Mormor. :) :)

2013-06-21 @ 08:46:01
Postat av: Petsy ( Oscar mamma)

Kul ätt vädret håller i sig! Och att ni har kul på kollo, för det ska man ha, och mycket bus :)) Trevlig Midsommar på er alla!! Och fortsätt att ha kul på kollo. Älskar dig Oskar/mamma

2013-06-21 @ 11:23:16
Postat av: Veronica ( jossans mamma)

Det verkar som att du har det riktigt kul därborta. Amanda, Nisse och jag fick lite midsommarmat hos farmor och farfar. De hälsa så gott till dig. Kramen

2013-06-21 @ 16:34:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0