Dag 4 - Bubblor, godis och Sickan

God afton alla läsare!
 
Fredagen den 3e juli var ingen helt vanlig dag. Trots detta startade dagen så som de flesta dagar här på kolonin, dvs städning, frukost och insmörjning/vattenpåfyllning. Förmiddagen var fullspäckad med aktiviteter så strax efter att tandborstningen var klar begav sig tjejerna på kollot mot samhällets närlivs för att inhandla förnödenheter till morgondagens dans nere i källaren. Ungefär 20 minuter efter att flickorna hade lämnat kolonin var det dags för pojkarna att ta sig ned mot samhällets centrala del. Det handlades godis i stora lass, en och annan läsk köptes också. 
När barnen återvände låg det en pressenning på gräsmattans ena ände där en sluttning tog vid. Pressenningen fylldes snart på med vatten och såpa vilket bäddade för en riktigt grym såpa-rush. Barnen fyllde på sina vattendepåer och slängde på sig sina badkläder för att sedan delta i rushen. Det flög barn kors och tvärs som tog sats några meter innan pressenningens glatta yta var ett faktum och våra kollodeltagares rumpor, fötter och ryggar gled fram i 100 knyck över plasten. Glädjen var stor! 
 
Till lunch fick våra nyförvärvade kockar Dajja och Flisby kliva in och ta kommando i Lindas frånvaro. Den dynamiska duon tillagade en smakrik rätt där man mixat ihop rotfrukter, diverse köttbitar och en och annan lök, i folkmun kallat pyttipanna. Till detta serverades det finhackade rödbetor, ägg och sallad. Efter maten spenderade vi en tid på rummen för att vila och ladda batterierna. Resterande del av eftermiddagen spenderades med att leka lekar och köra den spännande tävlingen "ledarjakten" som går ut på att ledarna springer ut på gården och gömmer sig. Sedan är det upp till barnen att hitta ledarna och få poäng då de hittar ledarna, ledarna har olika svårighetsgrader och ger olika poäng. 
 
När det var dags för middag hade kocken återkommit till köket vilket innebar att Dajja och Flisbys tjänster inte längre var nödvändiga. Till middag serverades tacos som var fantastiskt gott! Efter middagen var det dags för mys framför TV-skärmen. Barnen somnade gott även denna ljuva Åsa-kväll. 
 
Tack för i dag, godnatt därhemma!
 
/Ledarna 
  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0