Dag 6 - Åsatröjan, ett minne för livet

Halloj alla läsare, hoppas ni har det gött uppe i mellansverige.
 
I dag ler vädergudarna åt Hallands kust, åter igen och det är vi mycket tacksamma för! Är det sol och hög temperatur är det något av ett måste att dra ner för att ta ett dopp eller två i det stora blå. Efter den något långsamma frukostsermonin (på grund av kvällsaktiviteten dagen innan) vistades barnen på rummen en kort tid för att förbereda sig för bad och krabbning. Vattnet blir varmare och varmare vilket i sin tur leder till att fler och fler barn väljer att svalka sig. Dagen till ära gick vi ned till bastustranden där man kan simma ut till en flotte en mindre sträcka ut från strandkanten. Väl på flotten var det wild n' crazy och det flög ungar och ledare åt alla möjliga håll och kanter. Krabbgänget hade inte det sämre de utan upplevde också de lycka, i annat levande format. 
 
När vi kände oss nöjda med bastustrandens utbud vände vi åter blickarna mot norr för att vandra hemmåt. När vi åter befann oss på gården skulle det duschas och bytas om. Ganska kort därpå föll lunchen in och Dajja klev åter in och briljerade i köket. Tyvärr hade vi fått besök av tjuvar och banditer (vi misstänker rövarna från skogen) som stal allt silver vi hade. I brist på annat fick de stackars barnen med tillhörande ledare äta med händerna denna måltid i hopp om att det skulle fixas bestick till nästkommande måltid. Hur som helst var det alltså den klassiska pommes-å-korv duon som serverades. 
 
Efter siestan bestämde ledarna att barnen behövde vila sina söta ansikten från solens ihärdiga strålar ett tag och plockade fram utrustningen för tröjtryckning! KUL!  Medan majoriteten av våra kollobarn höll sig med stämplar, färgpennor och diverse mönster rockade den resterande delen av gänget av några gamla klassiker på guitar hero. Vi har ännu inte haft någon, vare sig kollobarn eller kolloledare som har spöat vår alldeles egna Jonas på spelet. Titelutmanare är välkomna! 
 
Framåt 18:00 var det dags för att äta middag, och inte vilken som helst! Linda som var borta under lunchen hade fiskat upp ett par rejäla laxar som hon tillagat under eftermiddagen, SMASKIGT värre! Turligt nog hade våra bestick funnit vägen hem så vi slapp att äta med våra händer. Skönt. 
 
Kvällsaktiviteten bestod av myspys och pinnbröd kombinerat med en värmande eldstad som vi satt runtom. Vi sjöng låtar, åt gott och umgicks i en fantastisk samling människor. Kvällen rundades av med lite bus på fotbollsplanen som ledde till tandborstning på rummen och slutligen sängen. 
 
Godnatt morsor, farsor, tanter och annat löst folk! 
 
Hörs i morgon!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilka härliga dagar ni har...! :-)
//Davids mamma

2015-07-06 @ 11:55:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0