Dag 8 - Sheriffen, Hjälp oss!

Tisdagen den 7e juli. 
 
Hej alla läsare. Vi har nu befunnit oss i 8 dagar här i Åsa-viken, Kungsbacka. Barnen har blivit familjära med varandra och vi skulle våga påstå att vi kallar varandra för, kompisar. I dag väckte Kent barnen med vattenspruta, det var skojigt men det tyckte inte barnen. Till frukost åt vi gröt, rostade mackor, yoghurt och annat smått och gott. Efter frukosten hade vi fri lek. Vissa barn lekte lekar i grupp, ett annat gäng drog ihop presseningen från veckans såpa-rush och använde som en fallskärm, det flög barn över fotbollsplanen till höger och vänster. Ett annat stort gäng passade en amerikansk fotboll mellan varandra, det slutade i en GRIS-runda där man ska passa till varandra och ta emot bollen utan att tappa den. Vi hade som vanligt, några ihärdiga pärl-fantaster som skapade fina mönster och figurer med de små, små plaströren. 
 
Lunchen infann sig även denna dagen och vi njöt av en god soppa till förrätt. Efterrätten, dvs pannkakor var mycket efterlängtad och vi fick både hallon- och jordgubbssylt för att förgylla den med. Som om inte det var nog fanns det också äppelmos om så önskades. Rekordet för dagens pannkaksätning var 11 pannkakor, EFTER en hel portion soppa. Gött! 
 
Men ack och ve! Kolonin attackerades av hemska banditer, skurkar och tjuriga tanter! De kom inrännandes, spottade omkring sig och hängde upp barn i flaggstången. Till råga på allt så snodde fulingarna också kolonins allt guld! Nu var det upp till sheriffen och barnen att jaga rätt på guldet igen. I utbyte mot denna hjältemodiga insats bjöds de kämpande barnen på saft och chokladrutor och en och annan singoalla. Efter en mycket hård batalj deklarerade ändå banditerna sig besegrade och fick ge sig, utan något guld. Den stackars sheriffen fick sig dock en oturlig överraskning framåt slutet av leken. I väntan på middagen drog vi fram Mariocart och Guitar hero en kort stund då ungarna var slutkörda efter jakten på guldet och tillfångatagandet av banditerna. 
 
Till middag åt vi pastagrattäng, korv med bröd och toppade detta med goda tillbehör. Självklart åt vi också en hel del sallad, för det är ju nyttigt har vi hört. På kvällen var det dags för tipspromenad! Barnen gick i grupper om 3 för att tillsammans svara på frågorna Trots all aktivitet som vi fyllt dagen med kände vi oss ändå inte riktigt nöjda. Därför bestämde vi oss för att köra lite myspys med filmtajm! Och som vi alla vet måste man ju ha vissa ingredienser för att få till en riktigt bra myskväll. Ungarna åt popcorn och drack saft samtidigt som de avnjöt en av Disney/Pixars framtida klassiker "draktränaren 2". 
 
Nehe, nu är det bäst att vi släcker lyset och går och lägger oss, för i  morgon blir det åka av!

Godnatt! 
/Ledarna 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilket ös ni har alla! Härligt, njut sista dagarna! O alla fantastiska ledare, eloge till er alla. Häls Maxwells mamma och pappa

2015-07-07 @ 22:30:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0