Dag 2 - Mario och krabban

Hej alla läsare!

Idag har vi hittat på en massa roligheter här på kollo! Dagen började med väckning då vår skojiga ledare Marcus aka. "Mackan" väckte barnen med en tuta vilket barnen tyckte var jätte roligt.. Hehe.
När barnen äntligen var vakna var det dags för städning av rummen. Då ska de byta soppkorg, städa av handfat och spegel och dammsuga. Idag var det även tjejernas tur att moppa.
När rummen var städade var det dags att knalla vidare till matsalen för lite frukost.
Frukosten idag stod våra ledare Oskar, Alex och Jennifer för. Oskar lagade till en otroligt god mannagrynsgröt som serverades med sylt. Smörgåsar och diverse tillbehör fanns såklart också att förtära.

Efter gröten var uppäten och mjölken uppdrucken var det dags för frilek då regnet hade tagit sig till kolonin. Barnen spelade spel, lekte i skogen, spelade Mario Cart och målade fina teckningar. 

Vid 12.30 vankades det nuggets med ris och currysås till lunch. Barnen åt och åt vilket vi ledare också gjorde.  Mums! Tack till våra kockar Emma och Dajja för god mat!
Efter lunchen var uppäten var det dags för barnen att ta siesta. Då ska barnen gå tillbaka till sina rum och vila, skriva brev eller bara hänga med rumskompisarna. Då brukar vi ledare ta tid för att planera eftermiddagen. Turen stod på vår sida då moder jord bestämde sig för att äntligen ge oss lite solstrålar. Ett gäng drog till Bastustranden och plaskade lite medan resten drog till hamnen för att fiska krabbor. Vi lyckades fiska upp 34 st krabbor tillsammans.

Till middagen serverades kotlettrad med potatis och gräddsås. Salladsbord fanns såklart också.

På kvällskvisten har barnen tagit del av olika aktiviteter. En del drog igång en fotbollsmatch ute på gräsmattan medan de resterande som höll sig inomhus spelade spel. Kalaha har blivit en riktig favorit här på kollo!
Nu har barnen precis sprungit av sig på gräsmattan och krigat i ett stort vattenkrig tillsammans med vår ledare Alex. Till kvällsmat har barnen fått nyponsoppa och snart är det läggdags.

God natt på er!
Ledarna

 

Kommentarer
Postat av: Tina

Härligt att följa er alla. Önskar er fantastiska dagar tillsammans.

2016-07-06 @ 22:28:20
Postat av: Anonym

Godnatt på er😴 Ni verkar ha det toppen👍🏼 Hälsningar Jens, Linda & Malte Fredensborg

2016-07-06 @ 22:29:31
Postat av: Anonym

Härliga bilder men jag har svårt att se dig på dem, Abbe ;0)
Ha det toppen!!//Nettan

2016-07-07 @ 17:31:22
Postat av: Anonym

Åååååh älskar att se bilderna från era härliga dagar! Och att jasmine är med på många bilder är ju förstås ett fantastiskt bonus! Hälsa att vi älskar o saknar henne❤
Skulle dock vilja se lite fler bilder på mina andra barn, ledarna Jennifer och Nickan❤❤/ mamma, pappa och Hugo

2016-07-07 @ 18:42:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0