Dag 6 - På jakt efter pizzan

God afton damer och herrar!

Kvällens inlägg kommer först och främst ge utrymme till att tacka vår underbara Släggan för ett kanonbra jobb igår med bloggen! Tack El Slegato och bra jobbat!

Idag gav moder jord oss rätt taskigt väder. Dagen började i vanlig ordning av att barnen blev väckta av oss ledare, städade rummen och begav sig till matsalen för frukost.
Efter frukost delade barnen in sig gruppvis. En grupp valde att stanna på gården för att spela pingisturnering, den andra gruppen gick en promenad medan den sista gruppen gick iväg till hamnen för att krabba.
De lyckades fiska upp 43 st krabbor, bra jobbat! En del tog även mod till sig för att hålla i krabborna. En modig grabb tog även chansen att  pussa på krabban i förhoppning att krabban skulle förvandlas till en prinsessa. Olyckligt nog får vi vänta ett tag till på att denna Askungen-sagan ska få ta sig i akt.

När promenaden var gått, pingisen turnerad och krabban krabbad var det dags för lunch. Emma och Dajja hade lagat till klassikern pytt i panna med stekta ägg och rödbetor.
Som vanligt efter lunch gick barnen mätna och belåtna tillbaka till sina rum för siesta och vila.

Efter lunch bjöds det på frilek då barnen spelade spel, spelade fotboll och stojade runt i vanlig ordning.
Sedan var det äntligen dags.. LEDARJAKTEN!
Ledarjakten är en lek då vi ledare tar lappar med en siffra på, 1-10, och går iväg på området och gömmer oss.
Beroende på låg eller hög siffra skiftar svårighetsgrad på gömställe.
Barnen tävlade i sina lag, lodjuren, örnarna, älgarna och björnarna. De lag som hittat flest ledare var Örnarna!
Stort grattis!!
Ledare Alex hade siffra nummer 10, och som alla andra år ej blivit hittad i sitt gömställe. Vi börjar ana att han, lik som  en viss Harry Potter, har en osynlighetsmantel som hjälper honom att gömma sig...

Efter ledarna var hittade och örnarna firat sin seger var det dags för PIZZA! Det bjöds på hawaii, visuvio och Dajjas specialare- tonfisk-pizza!

Nu på kvällen har barnen tagit sig en dusch och nu sitter de redo för EM-finalen! Vi har en hel del Frankrike fans här. Jag (Amanda) tillsammans med ett fåtal andra är starka Portugal fans! HEJA PORTUGAL!
Efter första halvlek är det hopp i säng för barnen.

Simma lugnt!
Ledarna

(Vi har fått in några klagomål kring bilderna som vi lägger upp där det framkommer att några föräldrar anser att vi tar kort på samma barn hela tiden och att vissa inte är med på så många bilder. Vi är många olika ledare som tar bilder vilket gör det omöjligt att ha koll på vilka som varit med och inte under dagarna.
Dessutom är det så att några av era barn är riktiga linslusar medans andra undviker kameran så gott de kan. Vi väljer att fokusera på att barnen har kul och hoppas att ni får syn på ert barn någon gång på bloggen eller instagram.)





 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad härligt ni har det. Hoppas mailet kommit fram till Olivia. Härligt att ser dig Olivia på bilder. Vi saknar dig. ❤❤❤ puss/Annelie

2016-07-10 @ 22:57:51
Postat av: Hven

Underbara bilder som vanligt! Är evigt tacksam över att man får följa era dagar här på bloggen! Massor av kramar från mamma, pappa och Viggo

2016-07-11 @ 16:15:57
Postat av: Karin

Vad kul ni har det! Kör hårt sista dagarna nu! /KB

2016-07-11 @ 22:59:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0