Dag 5 - INFÖDINGARNA ATTACKERAR!!

Hallå igen gänget!!

 

Först och främst vill jag tacka våran suveräna Släggan som tog hand om bloggen igår när hälften av oss drog iväg på ledighet. GRYMT BRA JOBBAT SLÄGGAN, VÄRLDENS BÄSTA STAND-IN-BLOGGARE.

 

Okej... let's go back onto the track. Söndagen är kommen och även den femte dagen här på kollo. 
Kidsen gjorde sina vanliga morgonrutiner innan det var dags för ett gäng att återigen gå ner till hamnen för att krabba lite krabs. 
Ett gäng brudar drog ner till byn för att handla godis inför kvällens disco-party. Godisinhandlingens procedur startar med att ledarna går ner med gruppen mot Åsas centrum, väl där lokaliseras samhällets närhandel i form av ica. Innan shoppingen påbörjas delar vi ledare ut plånböcker och informerar om reglerna (inga nötter, energidrycker o.s.v.). Efter mycket vägande av godispåsar, noggranna uträkningar för att maximera sockerintaget och gemensamt köande i samspel med lokalbefolkningen hade nu tjejerna fått med sig proviant för kvällens bravader. De var redo!

 

Så småningom smög klockan iväg och slog 13:00 vilket dagen till ära innebar pannkaksbuffé. -tjoho vad kul! Vår mästerkock Therese hade i dag fått ledigt, i hennes ställe tog vår veteran Daja vid och briljerade till den vilda graden att samtliga blev mätta OCH belåtna.  Siestan var ett faktum och mycket kraft skulle behövas för eftermiddagens aktiviteter. Vilan kändes gjord och barnen kröp åter ut ur sina hålor varpå de möttes av glada och entusiastiska ledare. Era ungar stod nu inför 3 val: "sola" och bada, krabbelikrabba eller alternativ nummer 3, en trevlig promenad med favoriterna Amanda och Nicole. Så värst mycket sol bjöds vi tyvärr inte på, detta stoppade dock inte 18 modiga människor, som följdes av några vuxna som får betalt för att bada. Vattnet uppskattades till ca 14-15 grader. Promenadgänget tog en långpromenad och passade på att kolla in den årliga fotbollscupen som spelas i Åsa varje sommar. Krabblyckan idag var på vår sida och jag tror ledar-Mackan nämnde att de fångade runt 60-70 krabbor. Good job! Väl tillbaka på gården återstod ungefärliga 60 minuter tills middagen skulle serveras, dessa fylldes med fri lek på gården. Samtidigt formades storverk av Daja och Amanda inne i köket... 

 

Middagen var mycket populär av både kollodeltagare, och ledare. 4 stycken olika pizzor erbjöds och endast 4 bitar fanns till övers när middagsborden hade torkats en sista gång för denna dag. Trots allt innehåll som denna söndag fyllts med hade ännu inte höjdpunkten nåtts. Det vankades disco!  Godiset var utdelat, discokulan installerades och ur högtalarna kom nu hits på hits. Allesammans var nu samlade nere i källaren, i djungelrummet som hade ordnats på förhand. Men det fattades något, var tusan hade ledarna tagit vägen?! Plötsligt, dånade det ner 8 stycken djungelfenomen i trappen och dessa flög ut på dansgolvet. För att nämna några fanns en giraff, två män från urbefolkningen djupt inne i djungeln, en humla och en upptäcktsresande äventyrare. Partyt var igång! 

 

Slutet gott, allting gott. Nu sover barnen, snart, de flesta i alla fall, sött. Det kommer behövas för i morgon... kommer baklängesdagen! 

Tjolahopp! 
/ledarna 

 

 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0