Dag 8 - En fizzydizzy glass med saltvatten

Hallå gänget! Dags för dagens redovisning av vår dag.
Men vi får inte glömma att återigen tacka vår underbara Stand-In-Bloggare Släggan för ett grymt bra jobb igår! 
Att lämna bloggen i dina händer känns alltid tryggt :-)
 
Okey, onsdag idag! 
Idag hade "The Oldies" ledningen på förmiddagen då "Ungdomarna" fortfarande var lediga. Då solens strålar värmde oss passade de på att käka frukosten ute på altanen. Det var en fin start på dagen!
Efter en härlig morgonstund delades barnen upp. En del gick iväg till Bastustranden för sol och bad medan ett gäng drog ner till byn för att inhandla till morgondagens disco och inför bussresan hem på fredag. 
 
Då dagen började i mysighetens tecken tyckte vi även att lunchen skulle bli i samma anda! Därför tände vi upp en lägereld vid våran lägereldsplats och grillade korv till lunch. Detta åt vi tillsammans med bröd, ketchup och senap såklart! Efter lunch var det siesta då barnen vilade på rummen. 
 
Efter siestan var det frilek där vi även åt mellis. Kollokaka och pannkaka med sylt. Det var gött för magen!
Eftermiddagen såg ut precis som på förmiddagen. Ett stort gäng drog iväg till stora stranden för att bruka dagens sista solstrålar medan Amanda, Nicole och Linn drog iväg med ett gäng brudar för att käka glass och inhandla godis. Åsas lokala glasscafé är suveränt! Glass i alla möjliga smaker och former och härlig personal som erbjuder oss gratis strössel och topping när vi kommer förbi. Den mest populära glassmaken under denna period måste ändå vara "FizzyDizzy" som smakar godis. ;-)
 
Till middag var det en buffé av rester från veckan. Therese hade fixat ordning en pyttipanna av rester, en pastagratäng samt korvstroganoff. Woho!! Tack Therese!
 
Nu på kvällen har vi kört Ledarjakten! Den går ut på att alla ledare får varsin siffra, 1-10. Beroende siffrans värde bestäms svårighetsgraden gömstället som ledaren ska gömma sig på. Det gäller för barnen att tillsammans med sina lagkamrater hitta ledarna som har gömt sig inom gårdens område. Det lag som hittat flest ledare vinner. Våra ledare Alex och Pontus hade siffra nr. 10 och nr.9 varav ingen utav barnen hittade honom. Vissa sade att han, lik som en vis Harry Potter, hade en osynlighetsmantel och därmed kunde inga barn hitta honom. Kanske, kanske inte. Allt kan hända på kollo!
 
Nu har de flesta barnen duschat och det vankas läggdags. Imorgon är det sista dagen här och då blir det Guldrush och finmiddag!
 
Kram på er - era barn är fantastiska. 
 
/ Ledarna 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0