Dag 9 - En sista kväll med gänget

Det är med vemod som vi nu skriver det sista inlägget för årets kollo. Vi har haft två dunderbra perioder här på Åsa och därmed innehåller morgondagens hemfärd blandade känslor.
 
Sista dagen på kollo inleddes som vanligt med städning och frukost.
Sedan kom skräckens skräck... Banditerna flög in på kollo och snodde saloontantens guld på bandithäxans kommando. Saloontanten i skräck hörde av sig till stadens sheriff Pontus för hjälp! Sheriffen agerade fort och tog byborna till sin hjälp för att ta tillbaka saloontantens guld. På berget uppe i skogen hade bandithäxan allt guld och skogen var full av banditer som vaktade häxans allt guld, beväpnade med vattenballonger. 
För varje guldklimp som byborna förde tillbaka till saloontanten belönades de med varsin chokladboll som tack. GULDRUSCHEN VAR NI I FULL GÅNG!
Fotbollsplanen förvandlades till ett slagfält. Granater fyllda med vatten, vapen laddade med H2O och en köttmur av argsinta rövare stod nu mellan barn och guld. Kaoset var  ett faktum och efter att röken lagt sig stod nu ett gäng glada ledare, varav 2 av dem hade fått Alex och Pontus hemkokta slask-hink över sig. Det som var roligt var att Pontus blandade sin egen slask-hink som han trodde skulle hällas över någon annan ;-)
 
Efter den stora fighten var det dags för lunch. Dajja hade lagat ihop potatisbullar med stekt bacon som vi mumsade i oss. Sedan var alla full gång i att göra sig iordning inför kvällens finmiddag och avslutningsdisco som vankades. Finkammade pojkar och finklädda flickor stod förväntansfulla och inväntade det besked som skulle avgöra vem man skulle spendera finmiddagen med. Till middag serverades pommes, en tjusig kycklingfilé, sås och diverse gröna ting. Som följd till middagen var det dags för den sedenedliga diplomutdelning. Det finns två diplom som utmärker sig lite extra som man som barn ska bli väldigt stolt och glad över att få.  Det första är "Årets Rookie" vilket tilldelas det barn som är årets bästa nykomling. Det diplomet tilldelades Elis Ring för visat positivt engangemang till kollot. STORT GRATTIS!
Det finaste diplomet som kan tilldelas är årets kollobarn. Det menas med att barnet är en förebild för andra och visar ett extra glatt och positivt sätt för alla andra. Iår tilldelades detta diplom.... trumvirvel.... LEIA ECKERWALL! Stort tack till dig Leia som sprider din glädje och ditt skratt till alla oss ledare och barn. Du är en stjärna!
Sedan var det dags för de stora barnen att dela ut diplom till oss ledare. Årets kolloledare gick till... trumvirvel... JOHAN FLISBY för sitt fina och stora engangemang och den glädje och trygghet som han sprider till alla barn. Grymt bra jobbat, det är du värd! 
Vi avslutade middagen med glass och hemmagjord chokladsås samt en sång som ett gäng av oss ledare hade skrivit till som vi uppträdde med.
 
Låttext:
 
Så mycket kul vi gjort
Vad vi har hittat på
Men tiden går så fort
Nu är det dags att gå
 
Hejdå, vi ses, adjö, förväl
Tack för denna tid
Var glad som jag för allt känns bra
Ja, jag vet att vi snart ses igen
 
Nu är discot i full gång för en sista gång innan det är dags för att sova en sista blund. 

Tack för att vi fick låna era barn dessa 10 dagar. Vi har haft en kanonbra period och vi har haft fantastiskt roligt tillsammans. Kollo för oss ledare är årets höjdpunkt, och vi hoppas att vi har fört vidare den känslan till era fina barn. Vårat mål är att de ska få världens bästa upplevelse här, för det är exakt det som alla era barn ger oss. 
Good night - one last time
 
 
Bussen hem avgår kl. 14.00 från Åsa och beräknas vara i Kumla mellan kl. 18-19. Vi skriver ett kort inlägg imorgon när vi vet mer exakt när vi kommer anlända i Kumla. 
 
SIMMA LUGNT I SOMMAR!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack fina ni för all uppdatering om allt roligt ni gjort. Ni kommer säkerligen sätta minnen i deras hjärtan. Tack tack tack för att ni finns..

2017-07-06 @ 22:05:26
Postat av: Anonym

// Helena ... Rebeckas mamma

2017-07-06 @ 22:08:13
Postat av: Anonym

Stort tack för att vi fått följa allt roligt ni hittat på, här på bloggen och på Instagram. Nu längtar vi efter att få höra Oliver berätta om allt han upplevt och efter att få krama om honom i morgon kväll. Stort tack för ert brinnande engagemang! // Morgan & Linnea (Olivers föräldrar)

2017-07-06 @ 22:23:07
Postat av: Anonym

Stort tack för allt ni gjort denna sommar. Kommer ha en nöjd molly efter detta!

2017-07-06 @ 22:27:02
Postat av: Anonym

Kan bara instämma med övriga talare, vilket engagemang o vilken blogg!!! Ska bli så spännande att gå höra att spännande Algot varit med om!Tack Tack!

2017-07-06 @ 22:33:47
Postat av: Anonym

Kan bara instämma med övriga talare, vilken fantastisk blogg det varit att följa o vilket engagemang ni visat!Nu ska det bli spännande att få höra om allt spännande Algot fått vara med om, kram till er!

2017-07-06 @ 22:36:39
Postat av: Anonym

Kan bara instämma med övriga talare, vilken fantastisk blogg det varit att följa o vilket engagemang ni visat!Nu ska det bli spännande att få höra om allt spännande Algot fått vara med om, kram till er!

2017-07-06 @ 22:36:40
Postat av: Frida

Som jag skrivit innan, att få läsa dessa inlägg och se alla bilder har verkligen varit höjdpunkten på dagen för oss här hemma! Stort tack för allt ni gjort för våra barn! Längtar något så otroligt efter dom nu och det ska bli så kul att få höra på allt dom berättar imorgon! Man får sånna flashbacks från varje år man var där själv så kan förstå hur kul dom/ni haft och vilka underbara minnen dom får med sig hem! Tack! / William och Antons mamma.

2017-07-06 @ 23:00:14
Postat av: Lotta

Ni är bara BÄST!! <3

2017-07-07 @ 12:13:38
Postat av: Anonym

Tack fina ni för all tid ni tillbringat och alla fina minnen barnen tar med sig hem från kollot :) Carin

2017-07-07 @ 15:37:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0