Dag 2 - Ett födelsedagsbarn och en krabba senare

Hallå på er där hemma i stugorna!
Första hela dagen på kollo har nu gått och barnen har börjat att knyta nya vänskapsband med varandra. 
 
Dagen började med att barnen väcktes runt 8.30, som enligt vissa var rena sovmorgonen medan andra skulle föredra en längre nattsömn. 
Innan frukost varje dag ska barnen städa sina rum vilket innebär att de ska plocka undan kläder och dylikt från golv, dammsuga, tvätta handfatt och spegel samt byta påse i deras papperskorgar. När de fått klartecken från en ledare får de sedan traska vidare till matsalen där vi ledare har duckat fram frukostbordet. Imorse serverades mackor med diverse pålägg, yoghurt och fil med cornflakes och egengjord musli gjord av ett av våra kollobarn Bruno (jättegod! bra jobbat Bruno!) samt serverades det även jordgubbskräm. 
 
När frukosten var uppäten bjöd moder jord oss på ett stormigt väder med växlande molninghet. Vi valde då att stanna kvar på gården och ha frilek. Ett gäng drog igång en brännbollsmatch, andra tog sig ett träningspass med våran ledare Johan aka. "Flisby" medan resten ängnade sig åt att rita, spela kort, sparka boll m.m.
 
Lunchen stod serverad kl 13 då Therese hade lagat till hamburgare (!!!) med pommes. Både barn och ledare mumsade i sig så vi var mätta och belåtna. 
Efter lunch har barnen siesta vilket menas med att de går till respektive rum och vilar. Vissa passar då på att skriva brev till sina nära och kära där hemma. Idag har vi fått in flera brev som era barn skrivit så förvänta er fina brev som snart kommer ligga i brevlådan eran!
Under siestan delas även era brev ut som ni skickat till era barn samt mail som skickats till barnen. Barnen blir väldigt glada över att få brev och mail ifrån er så fortsätt med det!
 
När siestan var slut var det dags för att gå till en av våra stränder, Bastustranden. Där stod badning och krabbning på schemat för eftermiddagen! När solen inte var i moln stekte på riktigt ordentligt men så fort solen gick i moln var det lite kyligt med vindarna. Det hindrade dock inte era barn från att bada! Här finns det knappt några badkrukor alls!
Gänget som krabbade krabbor fick upp en hel del. Riktigt kul! 
 
När klockan närmade sig 16.30 började vi traska tillbaka till gården för dusch innan middagen skulle serveras. Köttfärslimpa, sås, potatis och lingonsylt serverades. Återigen mycket gott, TACK THERESE!
 
Efter middagen var det äntligen dags att inleda lagtävlingarna! Barnen delades in i lag, Björnarna, Örnarna, Lodjuren och Älgarna! Dessa lag kommer under hela kollots gång tävla mot varandra i olika grenar och i slutet av kolloperioden kommer det vinnande laget av årets kollo koras!
Den första grenen som barnen körde var LEDARJAKTEN! Den går ut på att alla ledare får varsin siffra, 1-10. Beroende siffrans värde bestäms svårighetsgraden gömstället som ledaren ska gömma sig på. Det gäller för barnen att tillsammans med sina lagkamrater hitta ledarna som har gömt sig inom gårdens område. Det lag som hittat flest ledare vinner. Våran ledare James hade siffra nr. 10 varav ingen utav barnen hittade honom. Vissa sade att han, lik som en vis Harry Potter, hade en osynlighetsmantel och därmed kunde inga barn hitta honom. Kanske, kanske inte. Allt kan hända på kollo!
Dock gömde sig ledarna riktigt bra iår och det var riktigt svårt för barnen att hitta oss. Jag (Amanda) hade siffra nr. 1 och därmed skulle vara väldigt enkel att hitta. Trots att jag satt på verandan helt synlig var det ändå bara ett fåtal som hittade mig ;-) 
Som segrare för årets första lagtävling stod Örnarna! Grattis!
 
Eftersom våran Ayda fyller år idag var det såklart dags att fira med tårta och sång! Rulltårta med grädde och sylt mumsade barnen i sig. Stort grattis på din elvaårsdag Ayda!
Nu har barnen frilek en liten stund till innan det är återigen dags för att borsta gaddarna och gå till sängs. 

Vi har det superkul här och barnen är glada. Kollo är bäst!!
 
Over 'n out, ledarna
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Så kul att få följa era äventyr❤

2017-06-20 @ 22:20:56
Postat av: Linnéa Sofias lilla syster

Ni ser ut för att ha så mycket kul 😎😍😉😚

2017-06-21 @ 07:08:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0