Dag 7 - En irländsk vattentrasa

Tack Kent för gårdagens blogginlägg!
 
Hallå på er! 
Nu har vi spenderat en hel vecka här på Kumlagården. Nya kompisar har hittats, äventyr har gjorts och mest av allt har minnen skapats. 
 
Efter att rummen var städade och frukosten äten var det dags för ännu en gren i Åsas mästerskap! 
Ledare Erika hade fixat till en musikquiz med olika musikfrågor där barnen återigen tävlade i sina lag. Det var en jämn match men Björnarna tog vinsten! 
Sedan var det frilek för barnen. 
 
Lunchen serverades som vanligt vid 13.00. Panerad torsk, potatis och kall sås. En riktigt bra klassiker som vi mumsade på. Efter lunch var det dags för oss ledare att planera den årliga 5-kampen! Vi gjorde iordning 5 st tävlingar som de skulle utföra i sina lag. Ledare Nicole fixade till lagens flaggor och sedan var det dags att samla ihop våra tappra trupper för att göra upp vilka som skulle gå som segrare i Åsas 5-kamp!
 
Första grenen annordnades av Tina! Grenen hette konboll där barnen skulle ha huvudet i en kon med ett litet kikhål i  och samtidigt sparka en fotboll genom en bana och in i mål. Barnen hjälps åt att coacha sina lagmedlemmar och det lag som klarar av att göra det på minst tid vinner grenen. 
Nästa gren hade jag (Amanda) ansvar för. Där hade vi 10 st tallrikar med siffror från 1-10 som låg upp och ner vända i marken. Lagen skulle springa som i stafett fram till tallrikarna och vända upp en i taget. Först skulle tallrik med siffra nr. 1 hittas, sedan nr. 2 osv. Här vann det laget som hade bäst tid.
Sedan var det dags för gren nr.3, Trasan. Lagen stod på led med en hink med en trasa framför sig och en skål bakom sig. Barnen skulle då föra den blöta trasan över sina huvud och sedan vrida ur trasan i skålen. Det lag som fyllde skålen först med vatten vann.
Sedan var det dags för irländsk julafton! Barnen skulle springa 10 varv runt en pinne i stafett. Det var en hel del vurpor som skedde på gräsmattan ;-)
Sista grenen hade Marie hand om. Då skulle lagen hämta saker från skogen och det lag som byggde högst torn utav de hämtade sakerna vinner.
Vi delade en hel del skratt ute på gården och dessa grenar var jätteroliga både för barnen och ledare!

Middagen serverades kl.18 då Therese hade lagat till en varm pastasallad. 
Kvällen spenderades med olika aktiviteter. Några drog och badade, en del tog en kvällspromenad ner till byn för att inhandla till morgondagens disco och en del spelade tv-spel och andra lekar.
 
Nu ligger barnen i sängs och snart vi ledare också. Imorgon vankas finmiddag och disco!
 
Sov gott! - ledarna 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för dagens fina bilder

2017-06-26 @ 23:24:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0