Dag 9 - En sista dans

Halloj! 
Nu är det dags att skriva det sista inlägget för period 1 på sommarkollo. Sista hela dagen lider mot sitt slut och vi har haft en kanonbra period. 
 
Dagen har gått i packningens och finmiddagens anda. Efter frukost var det dags för barnen att gå till sina rum med respektive rumsledare och packa inför hemfärd imorgon. För de som var snabba var det frilek eller handling inför kvällens disco för de som ännu inte hade inhandlat sina gosaker. 
Vi ledare passade även på att förbereda inför kvällens finmiddag med att fixa ihop bordskort och bordsplacering. 

Till lunch serverades en kanongod soppa som Therese hade lagat till. Tomatsoppa med hemlagat bröd. Enligt egen synpunk den godaste rätten som hittils har serverats på kollo!

Eftermiddagen spenderades även det med frilek. Runt 16. började de flesta göra sig redo inför kvällens finmiddag. Tjejerna fixade håret i fina frisyrer, en del sminkade sig och grabbarna svirade upp sig i skjorta och klet i håret. Görfina var de allihopa!

Kl.17.30 var det dags för hovmästarna (Amanda och Nicole) att inleda kvällens middag. Barnen samlades ute på gården och där ropades paren för kvällen ut. Nicole förde in dem i den förvandlade matsalen och visade dom till bords medan jag (Amanda) ropade upp bordsparen. 
När barnen väl hade satts sig till bords var det dags för våra servitörer (Erika, Tina & Marie) att dela ut mat till barnen. Pommes, kyckling och beasås tillsammans med sallad. Till det serverades även saft, det är ju finmiddag trots allt! 
Efter att maten hade serverats var det dags för diplomutdelning! Alla barn tilldelas ett diplom där de utses till "Årets xxx" som vi ledare bestämt under periodens gång. Det finns två diplom som utmärker sig extra mycket och som man som barn ska bli väldigt stolt och glad över att få tilldelas. Det första är "Årets Rookie" vilket tilldelas det barn som är årets bästa nykomling. Det diplomet tilldelades Maximilliam Jelicic för visat positivt engangemang till kollot. STORT GRATTIS!
Det finaste diplomet som kan tilldelas är årets kollobarn. Det menas med att barnet är en förebild för andra och visar ett extra glatt och positivt sätt för alla andra. Iår tilldelades detta diplom.... trumvirvel.... VIOLA KINDGREN! Stort tack till dig Viola som sprider din glädje och ditt skratt till alla oss ledare och barn. Du är en stjärna!
Sedan var det dags för oss ledare att få diplom av de största barnen. Även där finns diplomen som årets Rookie och årets kolloledare. Årets rookie iår gick till Marie! Stort grattis, det har varit så roligt att få ha haft med dig i gänget iår!
Årets kolloledare gick välförstjänt till vår bästa Erika! STORT STORT GRATTIS ERIKA, DET ÄR DU VERKLIGEN VÄRD!
 
Efter diplomutdelning var det dags för efterrätt. Glass med hemgjord chokladsås som smakade gudomligt!
Tack Therese för all kärlek och tid du har lagt ner i köket för att mätta våra magar. Du är grym!
 
I vanlig ordning avslutas alltid kollo med ett disco. Barnen fick sitt godis som de köpt och sedan var det att dansa loss nere i källarens discotek. Woop Woop!
 
Nu ska vi stänga dörrarna för discoteket och ungarna ska gå och lägga sig i sina sängar för en sista gång för iår. Tack för att vi har fått låna era barn ett par dagar. Vi hoppas att de har haft en lika rolig upplevelse som vi har haft. Den glädje som de ger oss gör så att vi vill fortsätta att ge allt här på kollo. Tack!
 
Over and out, for the last time - Ledarna
 
Bussen lämnar Åsa kl. 10.00 och är beräknad att vara tillbaka i Kumla vid 14.00.
Tack för oss!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack snälla ni för i år. Det har varit ett nöje att få följa er här på bloggen. Och det har kännts tryggt att lämna Mio hos er för ni är bäst❤

2017-06-28 @ 00:25:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0