Dag 7: Kampernas dag

Tiden är kommen för en ytterligare uppdatering från Åsakollot, denna gång med innehåll från dag 7.
 
Till skillnad från övriga dagar startades denna dag med att väcka de äldsta kollobarnen klockan 00:00. Det råkade vara så att den fasansfulla spökvandringen ägde rum, vilket fick precis den effekt vi förväntade oss. 
 
Själva dagen började i vanlig ordning klockan 08:00 med väckning. Efter frukost bar det av mot stranden eftersom det var fantastiskt väder även idag. Detta var väldigt populärt bland kidsen, som resulterade i att vi spenderade hela förmiddagen där. 
 
Efter det sköna strandhänget var lunch välbehövligt. Therese och Jeanette lagade till fantastiska köttbullar och makaroner me det var något som inte riktigt var som vanligt med lunchen. Besticktjuven hade nämligen varit i farten så barnen fick äta med skedar.
 
På eftermiddagen gick en femkamp av stapeln där barnen delades in i fyra lag. En gren var ett pussel där man fick springa fram en och en och vända på numrerade tallrikar tills de låg i rätt ordning. En annan var att barnen fick slå en tärning och fick hämta så många kottar som tärningen visade och de som var sanbbast vann. Den tredje gick ut på att barnen fick se ett bord med föremål i en viss tid och sedan lades en duk över bordet. Då skulle barnen minnas vilka saker som fanns på bodet. Den fjärde var en klassisk stövelkastning, och hela femkampen avslutades med en stafett där barnen sprang en sträcka och snurrade tio varv runt en kvast för att sedan återvända till sitt lag. När tillställningen var slut bjöds det på underbar jordgubbstårta och sedan rådde fri lek.
 
Till middag serverades pyttipanna som baserats på rester från mat vi ätit tidigare dagar. Innan det var god natt hann vi med ett musikquiz där barnen i samma lag tävlade om vilka som kunde mest om musik.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Britt-Marie Lindvall

Förstår att ni har riktigt roligt på kollot. Och vädret blir säkert med er denna vecka som ni har kvar. Hälsa så gott till Molly Lindvall från mormor och Bengt
Med vänlig hälsning Britt-Marie Lindvall

2018-06-25 @ 08:46:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0