Period 2 - Dag 6

Period 2 Dag 6

Filmmys före tisdagsfys.

Heeyhoo alla där hemma!. Ikväll är det Släggan bakom tagenterna, och skall försöka ge er en underbar bild av hur vår dag har varit.

Dagen började i vanlig ordning med en go väckning som ger ett leende på läpparna (kanske mest oss kolloledare ;D) städningen stod på sin vanliga ordning och efter det serverades frukosten.

Efter frukosten startade dagen med frilek en kort stund så att vi kunde förbereda gemensamma lekar i form av en lek där alla sitter i en ring och blir tilldelad en färg från ett kort.
Hjärter
Spader
Klöver
Ruter
Sedan blandas korten igen och så drar man ett kort i taget.
Alla som har den färgen flyttar ett steg åt vänster, vilket innebär att man kan få sitta på någons knän. Sedan dras nästa kort, men då är det bara dem som sitter överst som får flytta på sig. Och målet är att komma ett helt varv tillbaka till sin stol. Efter det körde vi den klassiska blinkleken, där person som har en tom stol framför sig skall blinka till sig en annan person som sitter på stolar som bevakas noggrant av en annan bakom stolen. När lekarna var slut blev det lite styrda former av lek, tröjtryck och berättelsestund. 

Lunchdags!
Idag serverades Kycklinggryta i curry och ris.

Efter lunchen så kommer alla barnens favorit syssla… Siesta ;)
För ni som inte vet så är Siesta vila på rummet, där barnen får slappna av och ett ypperligt tillfälle att skriva brev eller läsa en tidning/bok.

När vilan blev gjord så delade vi upp oss där ett gäng gick och handlade glass och andra gänget gick iväg och genomförde lekar. 

Lagom när vi kom tillbaka så var det dags för middag

Middag!
Ugnsbakad lax, kallsås och potatis.

Och kvällens avslutning blev en mysig filmkväll på madrasser, där barnen bakade in sig i kuddar och täcken.

Kvällens film: Tsatsiki, farsan och olivkriget.

Nu i skrivande så blev filmen precis slut och nu är det dags för sängen.

Ha de gött alla så hörs vi snart igen. Släggan out! (Droppar micken)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0